Baby van de Maand

Naam: Féline Visser
Geboren:
4 januari 2012
Trotse ouders: Gerda Veenstra en Wiebe Pieter Visser
Waarom KraamZus? Mem Gerda vertelt: ‘We konden een voorkeur aangeven voor een Friese kraamverzorgster. Dat sprak ons heel erg aan. Dat voelt voor ons vertrouwd, meer eigen.’ En zegt ze lachend: ‘Daarnaast hoopten we stiekem dat Féline Baby van de Maand zou worden!’
Hoe was de kraamtijd? ‘Zo’n eerste week met z’n drieën is echt bijzonder. Dat vergeet je nooit meer. We dachten eigenlijk dat het een jongen zou worden, dus het was echt een verrassing! Ik bleef maar denken: ‘It is in famke! Ze heet eigenlijk Anna Féline, vernoemd naar mijn moeder. Ze is zo trots op haar kleine ‘beppesizzer’!’  
Hoe beviel de kraamverzorgster? ‘Het klikte direct. Heerlijk om dan in je eigen huis in De Westereen te zijn. Kraamzus Sjoukje zorgde voor de visite. Ook fijn dat je je zelf niet druk hoeft te maken over het huishouden. Daarnaast was stagiaire Gea mee. Dat ging prima. We wilden haar ook de kans geven het vak in de praktijk te leren.’
Hoe heeft de kraamverzorgster de week ervaren? Sjoukje Venema vertelt: ‘Ik heb met liefde mijn beroep uitgeoefend. Ook bijzonder om bij de bevalling geweest te zijn. Daardoor bouw je echt een band met elkaar op. Dat geeft vertrouwen voor de hele kraamweek.’

Nieuwsgierig hoe andere ouders onze kraamzorg ervaren hebben? Lees meer ervaringen