Presentatie borstvoedingsboek

In de Week van de Borstvoeding vond op 3 oktober het Borstvoedingscongres plaats bij KraamZus. Deze middag werd het KraamZus borstvoedingsboek gepresenteerd. Met dit boek kunnen aanstaande moeders zich voorbereiden op het geven van borstvoeding. Bij kraamzorg van KraamZus krijg je dit boek nu cadeau!

Discussie
Aansluitend vond een discussie plaats met als thema: hoe kunnen we het geven van borstvoeding meer maatschappelijk geaccepteerd krijgen? Voor de discussie schoven aan Sandra Offeringa, medisch adviseur De Friesland Zorgverzekeraar, lactatiekundige Stefan Kleintjes en kraamverzorgende Willemijn Koopmans. Ons  doel is er voor zorgen dat zoveel mogelijk moeders kiezen voor borstvoeding, dat willen we met dit congres in de week van de borstvoeding nog weer extra stimuleren.

Verkiezing: borstvoedingsvriendelijke horecagelegenheid van Fryslân

Om borstvoeding in het openbaar meer te stimuleren riepen we een verkiezing uit voor de meest borstvoedingsvriendelijke horeca gelegenheid van Fryslân. De voorwaarden zijn: een rustige plek voor borstvoeding, een gratis glaasje water om vocht aan te vullen, ruimte om de baby te verschonen, een rustige plek om te kolven en een plek in de koeling om gekolfde moedermelk een poosje te bewaren. Horeca kan zich tot 1 januari 2013 inschrijven, daarna gaan borstvoedende moeders mystery visits uitvoeren bij de kandidaten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de volgende Week van de Borstvoeding, oktober 2013.

Het Friesch Dagblad besteedde aandacht aan het borstvoedingscongres. Download hier het artikel ‘Roep om Fries onderzoek naar borstvoeding. Pdf -bestand)

Download hier het persverslag van het congres. Pdf-bestand)