Interieur van de babykamer: de trends van nu!

 

Stoere inrichting, nieuwe kleuren, een frisse omgeving… ook de babykamer is een steeds belangrijker onderdeel van je interieur. Benieuwd naar wat er hip is qua meubels en aankleding van de babykamer? Wij hebben de trends van nu even voor je op een rijtje gezet!

Trend 1 – Retro

Een vintage vibe voor het kleine vlegelkamertje. Klassieke producten worden in een modern jasje gestoken! Combinaties van hout en metaal worden veel ingezet en (bruine) donkere kleuren voeren de boventoon. Voel jij iets voor de stalen, smalle pootjes uit de sixties (Bliss) – of een jaren ’30 visgraatmotief (Harper)?

Trend 2 – Scandinavisch

De winters zijn er niet alleen koud, maar bovendien lang en donker: Scandinavië. Reden genoeg voor onze Scandinavische buren om zelf de lichte, heldere kleuren in huis te brengen. Al ben je zelf al het zonnetje in huis, een licht interieur doet een mens goed. Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door een eenvoudige, strakke belijning zonder tierelantijntjes en het gebruik van natuurlijke materialen (Scandi).

Trend 3 – Industrieel

Een trend die niet zozeer nieuw is, maar zeker niet van plan is om het podium te verlaten: industrieel. Het industriële interieur wordt gekenmerkt door natuurlijk staal, robuust & warm hout en het gebruik van grovere materialen. Naast onze meubels lijkt ook de aankleding van de babykamer van de fabrieksvloer te komen. Zo maken stoffen opbergmandjes plaats voor metalen bakken.

Trend 4 – Stof is leidend

Een denim-look dierenkop aan de wand, een grof gebreide ledikantdeken of een stoere lampenkap van vilt. Het detail van de designs maakt plaats voor een simplistische uitwerking met nadruk op de materiaal-/stofkeuze. Stoffen zoals mat metaal, jeans en vilt veroveren de markt! Interesse in een metalen kettinghanglamp?!

Trend 5 – Grote mensen in het klein

De zachtroze prinsessenkamer maakt plaats voor eigen inspiratie. Waar het ‘eigen’ interieur in het verleden veelal afzonderlijk van de babykamer werd gestyled, wordt tegenwoordig het volwasseneninterieur doorgetrokken naar de babykamer. Grote-mensen-smaak in meubels & aankleding voor de kleinsten onder ons.

Trend 6 – Vergrijsde tinten

Okergeel, oudroze en steel grey… zomaar wat kleuren die op dit moment de babykamer in handen hebben. Van knalkleuren, naar pastel tot de vergrijsde tinten van nu –het kleurenpalet wordt steeds volwassener. Benieuwd naar hoe deze trendy kleuren eruit zien? Bekijk dan eens de Baby’s Only River-collectie.

Persoonlijk advies

Wil je nog meer informatie over de laatste trends op het gebied van meubels en aankleding in de babykamer? Hulp nodig bij het samenstellen van het kamertje van je kanjer? Bij Baby Plus helpen ze je graag! Bezoek de webshop of stap eens binnen in de winkel in Hoorn.