De laatste loodjes

Verlof
Cliché maar helaas zo waar. Met zes weken voor de uitgerekende datum begint mijn verlof in Zuid- Frankrijk. Lang naar uitgekeken, de temperaturen stijgen, maar nee niet in Frejus (waar wij zitten), maar in Nederland. Balen voor ons, maar we zijn er toch even lekker uit met de hele familie. Het is een mooi huis met verwarmd zwembad. Ondanks de voorspellingen hebben we er toch één dag aan het zwembad gelegen.

Heerlijk uitrusten, niet naar je werk gaan, niet aan je werk denken; mmm, dat lukt nog niet helemaal. Ik check toch nog mijn mailtjes, maar leer dit gaandeweg wel af. Ik mis niks, en kan er toch niks aan doen, zeker niet in het buitenland. Na Frankrijk plakken we er nog een weekend weg achteraan met de vriendenclub. We blijven in de vakantiemodus en dat maakt ook dat ik nog niet het idee heb dat ik drie maanden niet hoef te werken. Veel slapen wordt mij geadviseerd, dat lukt dit weekend wel. Jacuzzi en sauna worden ook goed gebruikt 🙂

Collega’s missen
Eenmaal thuis begint het wachten een beetje. Van collega’s krijgen ik wel lieve appjes en berichten om te vragen hoe het gaat en dat ze me missen. Wat lief van ze, ook al draait de toko wel door zonder mij, toch voelt het heel fijn! Ik heb zulk mooi werk, dat ik zelfs mijn collega’s zie buiten het werk. Zo heb ik tijdens mijn verlof een lunch met een collega in de stad en helpt een andere collega mijn diepvries te ontdooien. Ja dé nesteldrang komt ineens om de hoek kijken. En allebei brengen ze al een kleinigheidje mee voor de baby boy. Wat wordt deze jongen straks verwend, niet normaal! Zijn kledingkast puilt uit, nieuwe spullen, oude kleertjes, zelfs van 34 jaar geleden en tweedehands kleding van vriendinnen en van de kringloop; hij heeft het allemaal. Nu maar hopen op een niet te hete zomer, want anders ligt hij natuurlijk de eerste maanden in alleen een romper in de box!

Genieten van uitstapjes
Nu is het de tijd om nog te genieten van tijd voor mezelf 🙂 Daarom ga ik naar de kapper, laat ik me twee uur lang masseren en maak ik het huis steeds meer klaar voor de komst van de kleine! Tussendoor langs de verloskundige en echoscopiste. De beste man ligt er goed bij, met zijn hoofd naar beneden. We maken er een mooi 3D plaatje van. Dan schiet ik ook weer even vol, hij zit er nog steeds en lijkt zelfs een beetje op ons. Prachtige beelden voor later!
Ook zijn er nog leuke uitstapjes, zoals de Belly Painting met mijn lieve dushi. Ik merk alleen dat het lange staan me niet helpt. Mijn ademhaling zit te hoog en ik word duizelig. Echt ziek voel ik me niet, maar helemaal top ook niet. Gelukkig heb ik verder een goede zwangerschap gehad. Niet misselijk, maar gewoon lekker eten en groeien 😉 

Laatste loodjes
Lastig hoor: alles in huis wil ik graag spic en span. Maar niet alles lukt meer met die buik! Gelukkig draag ik het niet helemaal alleen, en is daar mijn liefste, leukste, Evert die mij overal in bij staat. Elk bezoekje aan de verloskundige en controles gaat hij mee. Maar ook spulletjes ophangen, luieraanbiedingen uitzoeken, boren, gordijnen ophangen; hij doet het allemaal. Waar zou ik zijn zonder zo’n lieve vader in spé naast me?

Terugkomend op het begin: de laatste loodjes kunnen zwaar wegen… Draaien in bed, ’s nachts vaak naar de wc, alles kost energie. Na een paar maanden herken ik dit vast niet meer. Misschien denk ik zelfs: ‘waar maakte je je druk om’! Nog even genieten van de rust in huis, lekker lang badderen… Dat is straks niet meer vanzelfsprekend, maar oh, wat heb ik een zin in de komst van onze kleine man!

Nog een paar weekjes en dan zie we jou!

 

Liefs Lot

Over Lot

Als kraamzus beleefde ze al vele kraamweken. Nu wordt ze eindelijk zelf moeder. Een wens die hoog op haar verlanglijstje staat! Ze is dol op lekker eten koken en samen dingen ondernemen. In de komende blogs laat ze je meegenieten van haar avonturen als moeder en oud-kraamverzorgende.

Alle blogs van Lot →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *