Van ‘frummeltje’ naar ‘meissie’?

M’n grootste kleine vriendje neefje Bram (2 jaar) zegt al vanaf het begin dat de baby in de buik van tante Riri ‘een meissie’ is. Ook na de 67ste keer vragen blijft het antwoord 100% ‘een meissie’. Té schattig maar nu worden we wel extra nieuwsgierig!

We twijfelen enorm of we wel of niet willen weten of ons frummeltje een jongen of toch echt een meisje wordt. De verassing om het bij de geboorte te ontdekken lijkt ons zo mooi, maar ja… Toch ook wel praktisch om het wél te weten. Dan droom ik op een nacht over haar. Ja. Haar.
Een lief klein baby’tje met kleine donkere haartjes ingebakerd in een witte doek liggend op ons bed, helder en tevreden. Ik  weet en voel in m’n droom dat het een meisje is, ons meisje. Wat is ze mooi! In de weken die volgen kijk ik alleen nog maar naar zoete roze kleertjes, girly rammelaars en richt ik in m’n hoofd haar kamertje al in met zachtroze gordijntjes. O jee… Stel nu dat het bij de geboorte toch een jongetje blijkt te zijn? Dan ben ik compleet in de war!

Bevalwensen
Na vele goede verhalen gehoord te hebben over badbevallingen weet ik allang dat ik dat ook wil. Lekker thuis, rustig, in het warme water, maar er is nog zoveel meer om over na te denken en te beslissen! Ik begin met lezen en verdiepen in alles wat maar met de zwangerschap en bevalling te maken heeft. Als nature-lover voelt ‘een grote hap lucht en peééérrs!’ al zo onlogisch, laat staan het (lang) liggen op je rug tijdens de weeën wetende dat je vanaf week 30 eigenlijk beter niet meer op je rug kunt en wilt liggen. Wat zijn de huidige inzichten en alternatieve keuzes? Ik lees de ge-wel-dige boeken ‘Vrije Geboorte’ en ‘Hypnobirthing’ en ik ben compleet geïnspireerd, alles wat hierin staat voelt zo logisch!  De eerste wensen voor het bevalplan bespreek ik met de verloskundigen van Dochter&Zn, ze staan overal voor open en zijn juist blij om onze wensen te horen!

Een aantal van onze bevalwensen (met aantal bronnen erbij maar start vooral je eigen onderzoek!):
– Ik wil niet worden gestript.
Wanneer ik tegen de of langer dan 42 weken zwanger ben, genoeg vruchtwater heb, de baby’s hartslag goed is dan niet inleiden.
– Gebroken vliezen maar nog geen weeën maar ook geen koorts? Dan wil ik niet worden ingeleid! Lees meer.
– Ik wil graag in bad, op de baarkruk of anders verticaal bevallen, tenzij op dat moment ik me anders voel maar liever niet op mijn rug. Lees meer.
– Veel tijdens bevalling alleen kunnen zijn met partner, gebruik maken van positieve affirmaties, douchen, massage etc.
– Alleen op mijn verzoek eventueel checken/voelen aantal cm’s vaginale opening.
Niet inknippen. Wel: Warme kompressen, perineum olie, masseren etc.
Baby eruit ademen op uitademing, niet nadruk op duwen/persen (Hap lucht en persen is no-go!). J Breath v/d hypnobirthing. Zie filmpje.
– Papa of ikzelf zal ons kindje aanpakken, even onder water houden en dan op de borst bij mij.
Kindje direct op de borst, zo’n 1,5 uur. Borstvoeding geven. Lees meer.
Navelstreng volledig uit laten kloppen tot bleek en leeg. 20 – 60 minuten? Papa knipt door. Ook evt. na geboorte v/d placenta pas doorknippen. Lees hier meer over de navelstreng.
Geen toediening vitamine D of K, geen suikerwater of kunstvoeding.
– Placenta tijd geven om geboren te worden, geen toediening synthetische oxytocine (in geval van ziekenhuis), bij gering bloedverlies in elk geval uur de tijd geven. Borstvoeding zal dit proces ondersteunen. Niet eraan trekken of hard op buik duwen. Lees meer.
– Kindje niet wassen, opmeten en wegen, zoveel mogelijk uitstellen, kindje mag even landen.

Moment suprême: De 20-weken echo

De eerste weken is alles nog zo klein en in de groei, we willen ons frummeltje zo min mogelijk storen en hebben tot nu het doptone hartje luisteren afgeslagen en de echo’s tot een minimum beperkt. Ik voel helaas nog niet veel beweging in m’n buik, mijn placenta ligt aan de voorkant en fungeert blijkbaar als een extra stootkussentje. Ik kan niet wachten op het getrappel! Het lijkt me zo bijzonder!

We beslissen om met de 20-weken echo toch het geslacht te weten te komen en bezoeken hiervoor Echocentrum Piepklein in Leeuwarden. Toch weer even een spannend moment nu ook alle organen en de groei wordt gecheckt. En jeetje wat is frummeltje gegroeid! Van een dartelend schildpadje naar een compleet mini mensje!

We hoeven niet lang te wachten om het te kunnen zien: alsof ze het met koeienletters wil laten weten: EEN MEISSIE!!! Bram had gelijk! Natuurlijk!
We krijgen ook een prachtig beeld van haar gezichtje en Jurjen Greben van Piepklein zegt: “Ze heeft het heel goed bij je”!
Een echt knalroze droom! Nu eerst op vakantie naar Ibiza en verder genieten!

 

Liefs Rianne

Over Rianne

Als yogadocente en eigenaresse van de drukstbezochte yogaschool van het noorden is Rianne altijd op zoek naar de meest natuurlijke en bewuste levensstijl (én nu zwangerschap) rondom de drukte van haar bedrijf. Naast haar persoonlijke verhaal lees je ook haar (yoga)tips! www.club-yoga.nl

Alle blogs van Rianne →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *