Gaat het nog schatje?

(Larissa 30 jr, 29 weken zwanger)

BYE BYE NEW YORK

De vakantie zit er weer op! We zijn weer aan het werk. NYC was het beste idee van 2015! Over de Brooklyn bridge waggelen met 34 graden was iets zwaarder dan verwacht en flauwvallen door een lage bloeddruk in de trein richting the Big Apple was een onverwachte wending, but who cares! We waren daar!

We zijn verwend met de meest leuke outfitjes voor ons kereltje. We hebben zwaar de toerist uitgehangen. Ik heb me kostelijk vermaakt met mijn geliefde spiegelreflexcamera en we hebben alles geproefd wat los en vast zat. Kortom, we kunnen er weer tegen aan!

 

 
HULPTROEPEN

Ik: ‘Mop, wil jij deze week even de nagellak van mijn tenen verwijderen? Was leuk hoor die felrode kleur, maar inmiddels is er weinig van over.’ En dat is niet de enige ‘Mop-wil-je-even-helpen-vraag’ die voorbij is gekomen in de afgelopen zes maanden. Word je er al gek van?

Jef: ‘Hee schat, leuk dat je ook eens aan mij vraagt hoe het gaat na 29 weken in de baby-rollercoaster! Gek word ik er niet van hoor, en helpen doe ik graag, maar nagellak van je tenen verwijderen!? Ik heb ook een image!’

Ik: ‘Ik krijg het stiekem toch wel voor elkaar. Het kan écht niet meer!’ :p

 

VOELEN ZIEN EN RUIKEN

Ik: ‘Woooow, die was hard! Mijn buik dient tegenwoordig als hét stadion voor de gehele Champions League. Ik voel hem bewegen, ik zie er anders uit, mijn reukvermogen is sterker. Er groeit een nieuw leventje in mij. Voor jou is dat toch anders. Maar rond de kerst hebben we er toch echt een mini Jeffrey bij. Krijg je al de kriebels?’

Jef: ‘Als je na een lange dag werken thuis komt en de deur open slingert met de bekende filmquote ‘Honey I’m home! Dan schrik je dat je eerst een buik ziet en dan je meisje! Dan weet je dat je vrienden gelijk hadden. Soms vergeet je echt even dat je een pappa wordt! Natuurlijk, het is super spannend maar de smile die ik voel opkomen na het realisatiemoment, zegt alles.’

 

EVEN PLOETEREN

Ik: ‘Leuk hè, al die briljante maar onmogelijke ideeën voor de babykamer! Oeps, waar zadel ik je toch allemaal mee op?! Het is even ploeteren maar het is het écht waard hoor mop. Straks ben je zo blij met het resultaat. Ehhh toch? Hihi!’

Jef: ‘Het begrip -ik wil het beste, mooiste en duurste voor onze kleine- kan in het vrouwenbrein nog wel eens compleet uit de hand lopen. Wij mannen denken gelukkig ook aan de praktische kant van het verhaal! Kortom, de babykamer wordt prachtig schat!’

 

KAN DIT NOG?

Ik: ‘Past het nog? Kan ik hier de hele avond op lopen? Dit maakt nu dik zeker? Allemaal vragen waar ik zelf echt het antwoord wel op weet. Maar alles is nu opeens anders. De twijfel slaat dan ook regelmatig toe. Maar gelukkig heb ik jou nog!’

Jef: ‘Kledingadvies geven aan je geliefde krijgt tijdens de zwangerschap een totaal andere dimensie. Alles is opeens een vraag. Ik ben ontpopt tot een ware fashion advisor! Ik word er goed in! Voel ik een carrièreswitch aankomen? Schat, al trek je een vuilniszak aan! Je bent prachtig met die bolle buik van je.’

 

MAMMA LACHT MAMMA HUILT

Ik: ‘Tranen met tuiten want de commode was binnen. Nee, hij hoeft niet terug. Hij staat gewoon zo mooi mop! Het ging eigenlijk niet om de commode. Het kwam door de realisatie dat daar straks ons kleine hummeltje op ligt. Niet mijn neefje of nichtje, niet dat kleintje van mijn vriendin, maar ons kereltje. Bizar! Deze tranen weet ik mooi te verantwoorden maar die van de week daarvoor en de dag daarvoor en de drie dagen daarvoor? Oké, die niet. Hormonen? Check! Blijdschap, enthousiasme, verdriet en die andere honderd emoties passen echt allemaal in één dag, toch mop?’

Jef: ‘In het begin dacht ik: stel je niet zo aan, het is GTST maar. HET IS NIET ECHT! Maar ik heb me er al snel bij neergelegd dat je simpelweg veranderd bent in een emotioneel wrak! Haha nee, het is super gaaf om te zien hoe je nu al een emotionele band opbouwt met onze kleine boef! Het hoort er allemaal bij! Ik moet eerlijk toegeven dat nu het laatste deel van de zwangerschap is in gegaan, ik soms ook wat emotioneel kan zijn. Het kamertje is bijna af, alle spullen zijn zo goed als binnen en je buik begint nu echt serieuze vormen aan te nemen! Niet zo gek dat er honderd verschillende emoties per dag voorbij komen!

 

SUPER PAPPA

Ik: ‘Als tiener riep ik altijd het hardst tegen mijn ouders dat ik het later allemaal anders ga doen. Ik hoor mijn ouders in gedachte al gniffelen. Het zal straks allemaal blijken. Ik ben zo nieuwsgierig wat voor pappa en mamma wij straks zijn. Hoe zie jij het voor je?’

Jef: ‘Hoe ik ga zijn als pappa heb ik nog geen benul van, maar het idee alleen al brengt een hoop gezonde stress met zich mee! Al denkt de buitenwereld dat ik een geweldige pappa ga worden maakt dat de druk niet minder! Ik heb er in elk geval heel erg veel zin in en ga mijn stinkende best doen om de beste pappa van de wereld te worden! Wish me luck…..!

Ik: Do I need to say more? Lief, de beste pappa van de wereld.. die ben je allang!

Liefs Larissa

Over Larissa

Larissa (34) woont samen met Jeffrey en is mamma van Jax. Ze kan niet wachten tot nummer twee er is. Maar dankzij een portie nuchtere humor houdt dit bezige bijtje het wel uit tot begin juni.

Alle blogs van Larissa →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *