Helemaal zen

Daar lagen we dan, 5 zwangere dames, op ons matje ademhalingsoefeningen te doen. Het was dat mijn kindje dusdanig hard tegen mijn ribben aan het trappen was, anders was ik denk ik ter plekke in slaap gevallen.

Relax
Vanavond hebben mijn mede Zencursisten en ik de tweede cursus gehad. Waar ik van oorsprong een nuchtere Hollandse meid ben, kreeg onze trainer het toch voor elkaar om mij heerlijk te laten ontspannen. Het eerste uur hebben we voornamelijk theorie over de bevalling besproken. Wat gebeurt er nu eigenlijk down under op het moment dat die o zo fijne weeën plaatsvinden? En wat moet je vooral wel, maar ook vooral niet doen tijdens de ontsluitingsfase? Het waren zomaar wat onderwerpen die aan bod kwamen.

Superzaad
De termen vlogen me om de oren, maar één van die termen is mij toch wel bijgebleven. Want jawel dames, het superzaad van onze mannen, kan de bevalling op gang brengen. Kijk dat zijn toch van die weetjes, die mooi meegenomen zijn zo strakjes in week 41, wanneer ik het vast helemaal beu ben. Het hormoon prostaglandine zorgt namelijk voor rijping van de baarmoedermond, kijk dat is nou net wat ik nodig heb tegen die tijd…. Toen ik ’s avonds enthousiast thuis kwam met deze spannende verhalen raad je het al. Manlief schrok zich rot en besloot spontaan dat er dan tot die tijd maar niet meer gevreeën moest worden. En bedankt prostaglandine hormoon!

Spanning en ontspanning
Niet alleen de prostaglandines bleven mij bij (oké ik hou nu op dit woord te gebruiken), maar ook het verhaal over spanning en ontspanning tijdens de ontsluitingsfase vond ik erg leuk. Vooral blijven lopen tijdens deze fase, werd ons geadviseerd, lekker die druk van het hoofdje zijn werk laten toen. Ahaaa, heel fijn ja. Vooral die visualisaties die je bij bepaalde uitspraken krijgt in combinatie met het woord ‘lekker’. Druk van het hoofdje schijnt lekker te zijn, dan weet je het even. Enfin, een wederom erg gezellige maar ook zeker informatieve avond vloog voorbij.

We sloten af met de ontspanningsoefeningen. Terwijl wij met onze ogen dicht op ons matje lagen, begon onze trainster over zware, warme voeten, zware warme kuiten, zware warme….he wat? Waar waren we? Kortom, ik ging helemaal zen weer naar huis.

Verder kletsen
Buiten werden de ‘Facebook-vriendschapsverzoeken’ nog even uitgewisseld, en zo ontstond er na een tweede cursusavond al een privé Facebook pagina waar wij lekker als zwangere mutsen met elkaar konden kletsen over onze dikke voetjes, hoge bloeddruk, harde buiken en de bevalling. Uiteraard kon het superzaad van de mannen ook niet onbesproken blijven, aan de bak kerels!

Ik duik nu heerlijk zen mijn bedje in…

Liefs Ilse

Over Ilse

Ilse woont samen met Daniël en is moeder van Carice. Ze beschrijft haar moederschap op een luchtige wijze en voorziet haar blogs van een flinke dosis humor.

Alle blogs van Ilse →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *