Jetsetten op Birckenstocks

Zoals ik in mijn eerste column al schreef, zou ik nog een weekje Cote d’Azur pakken. Samen met mijn vriend en ouders heb ik een heerlijk weekje vertoefd aan de Franse Riviera. En ja inderdaad, mijn vriend is vrijwillig met zijn schoonmoeder een week op vakantie gegaan: hij leeft nog!

Dikke voeten en koude tenen
Al mijn leuke zomerjurkjes waren ingepakt, ik had geluk dat ik de meeste nog paste. In Nederland had ik al bemerkt dat mijn schoenen de laatste tijd wel erg krapjes zaten. Ook die mooie sandaaltjes zaten op zijn zachtst gezegd niet zo heel fijn meer. Nu had ik nog een paar Birkenstocks in een tas staan, normaal behoren deze ‘sexy’ sandalen tot de categorie werkschoenen. Maar ik kan je vertellen; o wat was ik blij dat ik deze meegenomen had in mijn koffer. Daar zat ik dan in mijn mooie zomerjurkje, bijpassende sieraden en mijn bolle buikje een beetje hip te doen op een chique terras in Monaco. Heel hip, behalve dan die sandalen, jongens, jongens wat deden ze een afbreuk aan mijn outfit. Met de dag werd het warmer en dus mijn voetjes dikker, gaatje losser dan maar die Birkies. Ik kan je vertellen, dat het niet alleen erg a-sexy staat, maar oei die geur die er na 7 dagen vanaf kwam, oke ik zal het jullie besparen. Enfin, nu weer terug in het altijd gezellige Nederland, (lees; regen, regen, wind en hagel) krijg ik echt geen schoen meer om mijn voet. Voorlopig zijn die Birkenstocks en ik dus aan elkaar veroordeeld. Hopelijk wordt het niet al te koud aankomende weken, anders krijg ik straks nog koude tenen en sokken in Birkenstocks is gewoon niet goed te praten. Wel schijnt dit een uitstekende anticonceptiemethode te zijn, menig man zal hard de andere kant op rennen bij deze aanblik.

Wat je NIET tegen een zwangere vrouw zegt
Ook mijn kledingkast biedt mij niet veel mogelijkheden meer. Logistiek gezien, zou het gewoon heel goed uitkomen als ik volgende week ga bevallen. Ik heb én geen schoenen meer om aan te trekken én mijn kledingkeuze is dusdanig beperkt dat het een situatie is waar ik spontaan van zou kunnen gaan huilen. Uiteraard wat overdreven, maar tja, die hormonen he? En o ja, behalve mijn buik beginnen nu ook mijn bovenbenen en armen uit te dijen. Als klap op de vuurpijl zei mijn schoonvader laatst; Ja nu begin je het ook wel een beetje in je gezicht te zien, niet veel hoor, maar wel een beetje. Hoezo een beetje? Wat dan? He!?!! Alle mannen zouden een lijstje moeten krijgen met: ‘Dingen die je NIET tegen een zwangere vrouw zegt’.

Nou al met al mag ik eigenlijk helemaal niet klagen hoor. Die weegschaal tikt aardig door maar dat is natuurlijk allemaal vocht, vruchtwater, en mijn baby natuurlijk!! Toch? Helaas heb ik door mijn weekje vakantie wel twee cursusavonden moeten missen. In mijn volgende column zal ik weer een verslag uitbrengen van de “pufclub”. Tot dan!

Liefs Ilse

Over Ilse

Ilse woont samen met Daniël en is moeder van Carice. Ze beschrijft haar moederschap op een luchtige wijze en voorziet haar blogs van een flinke dosis humor.

Alle blogs van Ilse →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. Esmeralda op zegt:

    O zo herkenbaar de birckenstocks!! Ik kom ook niets anders meer aan helaas. Ik ben morgen twee weken geleden bevallen van mijn tweede kindje en vond het gisteren heerlijk om weer schoenen aan te hebben!! Dus ach ja helaas niet mooi, maar gelukkig tijdelijk en lopen ze wel lekker 😉

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *