Tien redenen waarom het moederschap mijn leven zo leuk maakt

Lees tip: voor wie geen zin heeft in een walgelijk vrolijke blog; stop met lezen. Doe morgen een nieuwe poging.

1. Skieën
Ik vergelijk het hebben van een dochter een beetje met skiën. Ja je leest het goed, skiën. Ik ben slechts twee keer op wintersport geweest maar iedere keer als ik die berg af was, wilde ik nog een keer en nog een keer. Die emotie ervaar ik ook vaak met Carice. Iedere keer weer dat geluksmomentje. Iedere keer weer dat gevoel dat ik nog een keer die berg af mag.

2. Relativeren 
Problemen waar ik voorheen echt mee kon zitten, doen me nu toch wat minder. Ik heb Carice en Daniel! That’s all I need! Het hebben van een dochter helpt mij ook relativeren. Opeens bekijk je sommige problemen met een totaal ander perspectief.

3. Just smile
Zoveel als ik nu lach, deed ik voorheen echt noooooit! Ik ben echt zo’n walgelijk verliefde mama die haar grijns (meestal) niet van haar gezicht af kan halen. Wanneer ik over Carice praat verschijnt er vanzelf een glinstering in mijn ogen. Soms kan ik mij niet inhouden en pak ik snel mijn telefoon om foto’s van haar te laten zien. Zucht, heb je haar weer…  Zullen ze vast wel eens denken…

4. Shoppen 
Sinds het moederschap is het hebben van een koop-verslaving geen probleem meer. Koop ik voor mezelf twee paar nieuwe schoenen en een nieuw jurkje mag ik mezelf verantwoorden bij Daniel. Maar geef ik aan Carice een godsvermogen uit, dan is alles geoorloofd. Prima, als ik maar kan shoppen 🙂

5. Populair
Ik ben immens populair, Beyoncé is er niks bij. Ik kan niet meer door het winkelcentrum lopen zonder dat ik door minimaal vijf mensen wordt aangesproken. ‘Ahh wat is ze lief’, ‘Ahh wat een vrolijkerd’ oké, Carice steelt op zo’n moment volledig de show, maar ja zonder mij was zat ze hier niet te stralen in d’r kinderwagen. Dus ik verdien toch zeker wel de credits he 😉 ?

6. Good morning!
Ken je dat, wanneer je je kindje uit bed haalt, hij/zij aan het bed gekluisterd staat te wachten tot dat jij de deur open doet? Carice staat dan -met slaapzak en al- naar de deur te staren. En op het moment dat ik binnenkom verschijnt er een big smile van oor tot oor op haar gezichtje. Echt priceless is dat. Ik voel me op dat moment immens geliefd. Op mijn werk mompelen ze: ‘Hoi Ils.’ Er is er maar één die zo vrolijk is als ik binnen kom lopen, en dat is Carice!

7. Papa’s prinses
Het is geweldig om mijn vriend zo happy te zien. Wanneer hij thuis komt, krijg ik vlug een kus. Vervolgens rent hij naar de box toe. ‘Heeeeeeee prinses van papa.’ Hen samen zien spelen is echt prachtig, hoe gekker hoe beter!

8. Schoon huis 
Ons huis is nog nooit zo schoon geweest. Ik kan mij natuurlijk niet permitteren dat Carice op stof zit te sabbelen, dus tja dan maar iedere week dweilen. Heeft ook zo zijn voordelen, want voorheen zag ik de noodzaak hier niet zo van in. Man blij, Carice blij = mama blij!

9. (Niet meer) uitslapen
Ik slaap nooit meer uit. Dit klinkt natuurlijk niet als een voordeel maar toch is het ergens wel functioneel. Vroeger lag ik soms tot elf uur in mijn bed te ronken. Nu mag ik om acht uur met een flesje paraat staan. Hierdoor heb ik wel veel meer aan mijn dag (Mits ik niet tot elf uur in mijn pyjama rondloop, ik een beetje suf uitzending gemist lig te kijken op de bank en ik pas om 13:00 uur een beetje op gang kom).

10. Liefde
En de laatste reden is niet de minste. Als moeder zijnde voel ik een liefde in de puurste vorm. Dat gevoel bezorgd mij –behalve stress- ook regelmatig vlinders in mijn buik. Ik ben zo stapelverliefd op mijn dochter en ons gezin. We noemen onszelf dan ook vaak ‘de drie musketiers’. Niets of niemand kan ons breken. Met zijn drieën kunnen wij alles aan. Ik geniet van ieder moment.

 

Volgende maand lees je alweer mijn laatste blog voor KraamZus. De tijd is zo ontzettend snel gegaan. Carice wordt in november alweer 1!! Wil je weten hoe haar eerste verjaardag werd gevierd en welke stress ik allemaal had bij het voorbereiden van deze party? Lees dan volgende maand mijn blog.

Liefs Ilse

Over Ilse

Ilse woont samen met Daniël en is moeder van Carice. Ze beschrijft haar moederschap op een luchtige wijze en voorziet haar blogs van een flinke dosis humor.

Alle blogs van Ilse →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. Thea Gerritsen op zegt:

    Het was weer een plezier om jouw verhaal te lezen en hoe jij zo positief over Carice schrijft.
    Op dit moment heb ik 3 dagen 2 kleinkinderen en wil ook positief zijn, maar ben ook verschrikkelijk moe.(leeftijd?)
    Mis vooral de tijd voor mij zelf!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *