Twee streepjes

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren: twee streepjes op de test. Mijn zwangerschap kwam namelijk totaal onverwachts. Mijn cyclus was in die maanden wat onregelmatig, dus ik wachtte rustig af toen ik nog niet ongesteld was geworden. Ik zat samen met een vriendin nog bij eetcafé De Walrus op zaterdagmiddag en we speculeerden er wel wat over, maar ik was er aardig van overtuigd dat mijn cyclus gewoon wat in de war was en ik niet zwanger zou zijn. De maandag erop toch maar eens met mijn vriend besproken van: ‘Joh, ik ben over tijd, maar het zal wel niks zijn hoor maar goed dan weet je een beetje van hoe en wat.’. Heerlijk nuchter en totaal niet het besef dat ik dus wel zwanger was. Hij vroeg mij ook van ‘Ga je testen of wacht je nog even af?’, ‘Ik zou het nog even afwachten zei ik’. De volgende ochtend ben ik lekker naar de sportschool gegaan, maar toen ik klaar was toch maar even langs de Action gefietst om zo’n goedkope zwangerschapstest te halen, want hey het kan geen kwaad om er even overheen te plassen en zeker te weten dat er niks aan de hand is, kan iedereen ook weer rustig ademhalen!


Vage streep

Dus toen ik thuis kwam meteen maar even er overheen geplast en een foto van de uitslag van de test naar mijn nicht gestuurd. Ik zag wel een tweede streep, maar zo naïef als ik was dacht ik: ‘Die streep is veel te vaag, dus ben niet zwanger’. Zij belde meteen en zegt: ‘Je bent gewoon zwanger hoor!’. Het drong niet door, die streep was vaag, dus hoezo zwanger? Plus ik had een morning-afterpil gehad, dus dat kon toch helemaal niet?! Er zaten twee zwangerschapstesten in dat doosje dus dan voor de zekerheid nog maar een keer, en weer een tweede streep maar ook deze was weer ‘vaag’. Ik was nog steeds niet overtuigd. Het kwam ook helemaal niet binnen, ik was er zo rustig onder en nog steeds overtuigd van het feit dat ik niet zwanger kon zijn. Natuurlijk had ik een hele sterke kinderwens, maar ik kon mij gewoon niet voorstellen dat ik echt zwanger zou zijn. Mensen die mij kennen weten ook dat ik pas overtuigd ben als ik echt feiten heb, keiharde feiten en die vage tweede streep was voor mij gewoon niet overtuigend genoeg.


Ik wil feiten
Hoppatee op de fiets naar de Etos! Dan maar een Clearblue test halen, dan krijg ik gewoon een keiharde ‘Niet zwanger’ of ‘Zwanger’ in het schermpje dus dan kan ik er echt niet meer om heen dacht ik. Ik werd toch wel een beetje onrustig. Wat als ik echt zwanger ben? Oh jeej de paniek sloeg toch wel licht toe. Onderweg nog even gestopt bij mijn vriendin op het werk, ook zij was er van overtuigd en het begon bij mij steeds meer te landen. Oké snel door naar de Etos en dan weet ik het binnen nu en een half uur zeker. Meteen ook maar foliumzuur opgehaald, want als het dan toch echt zo was dan kon ik daar ook meteen maar mee beginnen. De vrouw bij de kassa attendeerde mij nog even op het Mama magazine die ik gratis mee mocht nemen bij de uitgang… Oh god dit kwam allemaal nu toch wel heel erg dichtbij, want lieve mevrouw van de Etos ik weet eigenlijk nog niet eens echt zeker of ik zwanger ben (of diep van binnen toch wel?). Goed, ik neem dat magazine dan wel mee, want voorbereiding is natuurlijk het halve werk! Thuis aangekomen meteen maar weer over dat staafje heen geplast, en jullie kunnen nu lachen maar ik weet zeker dat heel veel vrouwen niet één test doen dus ssssttt! En daar was de uitslag dan, er kwam (natuurlijk) ‘Zwanger’ in beeld te staan en even daarna 2-3 week. Ik werd onrustig, blij en was super verbaasd. Ja ik was pas echt na deze test overtuigd van het feit dat ik een klein wondertje in mijn buik zou gaan krijgen of eigenlijk al had en dat ik mama zou gaan worden over 9 maanden. Ik belde mijn vriend op, die was meteen erg blij en dat was voor mij een hele geruststelling want ik kon mijn vreugde dus ook echt met hem delen. Kwam dat magazine toch maar goed van pas, ik ben meteen begonnen met lezen en erg leuk zo’n morning-afterpil maar die heeft bij mij dus niet mogen baten en dat vind ik achteraf gezien hélémaal niet erg!


Wat is de tijd voorbij gevlogen!

En vandaag ben ik alweer bijna 37 weken zwanger en heb ik ruim 2 weken geleden mijn laatste groeiecho gehad. Wat ben ik verliefd op mijn kind! Elke keer weer als ik hem zie door middel van een echo, slaat mijn hart werkelijk waar over. Zijn kleine bolle buikje, die mooie ruggengraad en hou maar op over dat schattige koppie en neusje van hem! Ik kan echt geen genoeg krijgen van hem.


Hoe zal hij eruit zien??

Elke dag geniet ik van de bewegingen die hij maakt in mijn buik en betrap ik mijzelf op een glimlach op mijn gezicht. Op de echo was al wat haar zichtbaar (yes mijn baby is niet kaal!), hij ligt mooi met zijn hoofdje naar beneden en begint al langzaam in te dalen. Elke dag drukt ie zijn kontje tegen mijn ribben aan, schopt ie er flink op los en vindt hij het waarschijnlijk erg leuk om op mama haar blaas te drukken. Soms word ik moe van mijn buik en ben ik blij als deze komende 3 weken snel voorbij gaan, maar ik geniet ook elke dag van zijn aanwezigheid en zijn drukke gedrag in mijn buik. Als ik zie hoe deze 37 weken voorbij gevlogen zijn, dan weet ik zeker dat hij in mijn armen ligt voor ik er erg in heb. Nieuwsgierig, ik ben zo ongelooflijk nieuwgierig naar hem. Hoe ziet hij eruit? Wat is zijn kleur haar? Heeft hij kroes haar of krijgt hij een mooie bos krullen? En zijn ogen, bruin zoals zijn vader of groen net als mama? Of misschien ergens daar tussenin? Zijn papa komt van Curaçao dus hij zal getint zijn, maar hoe getint? Allemaal dingen waar ik zo nieuwsgierig naar ben. Dat hij lang is, blijkt al uit de metingen van de echo, maar ik ben gewoon zo benieuwd naar hoe groot hij is als hij geboren wordt en hoeveel zal hij wegen? De 34 weken echo toonde aan dat hij nu ongeveer 5 pond is, dus hij heeft een goed gewicht voor nu. Hij is ook iets groter dan gemiddeld want volgens de meting van de laatste echo zou hij 35 weken en 1 dag zijn (adie dag was ik 34 weken en 2 dagen zwanger), maar goed papa en mama zijn beide lang dus dat hij lang zal zijn is voor ons geen verrassing.

Lieverd, je bent zo welkom en ik kan niet wachten tot ik je mag gaan ontmoeten en je al mijn liefde mag geven! Mama moet nog even geduld hebben en gelukkig is dat één van haar sterkste punten.. uhm nee ik ben echt super ongeduldig, maar jij bent het wachten waard!

Tot snel lief klein mannetje van mij.

 

Liefs Tasha

Over Tasha

Tasha (26 jaar) beviel op 22 november van haar eerste kindje: Kyan Noël. Ze houdt van sporten en healthy lifestyle. Ze is dol op sneakers (heeft er 45 paar in de kast!) en leest en schrijft graag. Ze houdt je op de hoogte van haar leven als kersverse moeder.

Alle blogs van Tasha →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. F. Beerlings op zegt:

    Hallo mijn naam is Fokke en ben de vader van Tasha, vindt het zo mooi om opa te worden en ben net zo benieuwd als mijn dochter hoe het kleine mannetje er straks uit ziet. Gr Fokke

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *