Working mom

Het is 05:15 en ik word wakker van een rustig melodietje dat onder mijn kussen vandaan komt. Mijn wekker…. Zucht, kreun, smak, gaap, steun en nog een paar ondefinieerbare geluiden komen mijn mond uit. It’s workie workie time. Ik gun mijzelf nog 20 minuten snoozen en klim dan – over mijn vriend heen- uit bed. Ik zet de douche aan en plof met mijn billen op de koude wc-bril. Tijdens het plassen app ik mijn vriendinnen een make-uploze selfie om even aan te tonen hoe zielig het is dat ik er al uit ben. Al vrij snel volgen er nog twee selfies in de groepsapp. Jeeeeuj ik ben niet de enige! De overige zeven meiden liggen blijkbaar nog op één oor.

Wake-up…
Daarna strompel ik richting het inmiddels warm geworden water. Wat ik tussen 05:45 en 6:30 doe moet je mij niet vragen. Ik krijg het nog regelmatig voor elkaar om, om half zeven zonder ontbijt de deur uit te lopen. Ik ben gewoon een trage opstarter. Eenmaal in de auto check ik de camera app van Carice. En iedere keer weer constateer ik dat ze nog in diepe slaap is.

#daarbeniknogsteedsretetrotsop
Ik heb een duo baan en werk als verpleegkundige en zorgcoördinator in het ziekenhuis. In dezelfde week dat ik Carice eruit poepte, kreeg ik te horen dat ik geslaagd was voor mijn HBO verpleegkunde opleiding. Inderdaad, ik heb niks aan mijn zwangerschapsverlof gehad. Scriptie, scriptie en nog eens scriptie waren mijn dagelijkse bezigheden. Maar zeg nu zelf, mooi getimed toch? Ik was het gelukkigste mens op aarde. In één week tijd een dochter én HBO diploma rijker! Yeah! #daarbeniknogsteedsretetrotsop

28 uur vs. 24 uur
Ik kreeg de mogelijkheid om als zorgcoördinator aan de slag te gaan. Een baan waarvoor ik minimaal 28 uur moet werken. En omdat ik stiekem liever lui dan moe ben, is dat soms best pittig. En ja wat schelen die vier uurtjes meer per week in vergelijking met de 24-uurs werkende moeders? Nou VEEL! 4 uur per week meer, is 2 dagen per maand meer! Is 24 dagen per jaar meer!

Als mijn wekker voor de 4e keer die week om 05:15 gaat, weet ik even niet waar ik het zoeken moet, zo moe ben ik. ’s Avonds acht uur heb ik eindelijk rust, ik plof op de bank, vriendlief zet onze lievelingsserie aan. Het einde van de aflevering, die heb ik nog nooit gehaald.

Waar is die wasmand?
In de weken waarin ik 4 dagen achter elkaar werk, moet je niet bij mij thuis komen hoor. Bij onverwachts bezoek check ik eerst de wc pot alvorens ik de deur open doe. En lieve mama’s, kan iemand mij vertellen wat ik met die wasmand moet? Na vier dagen werken, staat de vijfde dag in het teken van wassen, strijken, wassen…. Oké stiekem spreek ik negen van de tien keer met een vriendin af, en lunch ik liever buiten de deur dan dat ik die wasmand wegwerk. En dweilen? Dat was toch alleen nodig wanneer de vloer zichtbaar vuil was?

Tegenwoordig verraden Carice haar handjes genoeg. En potjes? “Nee ik kook echt alles vers” ik hoor het mijzelf nog zeggen. Carice leeft nog steeds, ondanks het feit dat ze stiekem toch ook wel eens potjes krijgt. Wel de biologische zonder e-nummers he? Dat dan weer wel 😉

Stofwolken
Ik droom ‘s nachts over schoonmaaksters die mijn huis schoonmaken. De volgende ochtend om 08:30 uur sta ik zelf de keuken te boenen. Ik ben sinds het moederschap in continue strijd een balans te vinden met mijn perfectionisme om alles goed te doen, het huishouden, mijn werk en o ja, mijn dochter.

Zolang Carice niet op stofwolken sabbelt en ik mijn wasgoed kan verstoppen in de bijkeuken, komt alles goed!

Tips zijn welkom!

Liefs Ilse

Over Ilse

Ilse woont samen met Daniël en is moeder van Carice. Ze beschrijft haar moederschap op een luchtige wijze en voorziet haar blogs van een flinke dosis humor.

Alle blogs van Ilse →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. Celine op zegt:

    Herkenbaar! Die schoonmaakdoekjes zijn heel fijn om snel de wc te poetsen, haha! En strijken doe ik niet, dat scheelt al weer wat tijd 😉
    Ach ja, je huis hoeft niet altijd spik en span te zijn. Liever met de duplo op de grond spelen met mijn kids, dan een keertje dweilen…

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *