De Babykamer!

babykamerWierdsmaEen babykamer inrichten is, naast namen verzinnen, één van de leukste dingen die je als aanstaande papa en mama mag doen. Wordt het kamertje roze, blauw of neutraal? Wordt de logeerkamer omgebouwd of moet de computerkamer wijken voor de baby? En welke meubeltjes gaan er eigenlijk in zo’n kamertje?

In een babykamer vind je vaak dezelfde elementen. Je vindt er altijd wel een commode, een ledikant of wiegje. Daarnaast heeft een kamertje natuurlijk hetzelfde nodig als iedere andere kamer, een kast, lamp, behang, gordijnen en vloerbedekking. Moeilijker is de kleur en stijl van de kamer.

Welke stijl?
De stijl van de kamer hangt natuurlijk helemaal af van je eigen smaak. Als je weet of je een jongen of meisje krijgt, kun je natuurlijk gaan voor het klassieke roze of blauw. Maar een neutrale kamer kun je ook goed pimpen met leuke accessoires. Kies voor de kleuren en tinten die jij leuk vindt. Van zacht gekleurde bloemetjes tot felle, stoere kleuren, het mag allemaal. Bedenk wat voor sfeer je wilt creëren in de kinderkamer. Dat maakt het shoppen makkelijker.

De meubeltjes
Begin op tijd met het uitzoeken en bestellen van meubeltjes voor de babykamer. Vaak is de levertijd zes tot tien weken want een matrasje in de hoek is geen optie voor je pasgeboren baby. Schilder trouwens de muren ook al een paar maanden van te voren, zodat je baby niet in verfdampen hoeft te slapen.

Wiegje of ledikantje?
Een wiegje of ledikantje is een lastige keuze. Een wiegje is lief, schattig en ‘hoort’ bij een baby. Je kunt een wiegje ook makkelijk de eerste paar weken in je eigen slaapkamer zetten. Maar in een ledikantje past je baby langer, je hebt er dus meer aan. En met een hemeltje er boven is een ledikantje ook schattig en lief. Je baby’tje lijkt leuk extra klein in een groter bedje, maar ligt misschien wel minder knus. Welke keuze je ook maakt; zorg in ieder geval dat het bedje aan alle veiligheidseisen voldoet. Zet een wieg of bedje ook niet in de buurt van losse (gordijn) koorden en snoeren van elektrische apparaten (lamp, babyfoon, enzovoort). Je kind kan eraan trekken en erin verstrikt raken.

De commode
Een commode is onmisbaar in de babykamer. Je verschoont er je baby op, doet hem of haar op de commode andere kleertjes aan en droogt hem of haar hier op af als hij in bad is geweest. Lekker praktisch dus. Vaak kun je de commode ook als kastje voor kleertjes, luiers en andere benodigdheden gebruiken. Zo zijn bijvoorbeeld lades ook vaak praktischer dan kastjes!

Commodetips

• Zet de commode niet op de tocht of midden in het zonlicht. Dit is niet prettig voor je baby.
• Zorg ervoor dat de commode hoog genoeg is, tussen de 90 en 95 centimeter. Dit voorkomt rugpijnklachten. Kunnen je voeten ook onder de commode?
• Een commode moet minimaal 75 centimeter breed en 55 centimeter diep zijn. De diepte is vaak eenvoudig te vergroten middels een bladvergroter.
• Zorg voor een aankleedkussen met verhoogde zijkanten, zodat rollen moeilijker is voor je baby.
• De commode moet glad afgewerkt zijn, zonder scherpe punten of harde randjes.
• Heeft je commode wielen? Dan moet je er minstens twee goed vast kunnen zetten.

Heb je advies en inspiratie nodig? Of twijfel je aan je aankopen? Kom dan gerust langs bij
Babyhuis Wierdsma in Sneek en wij helpen je graag bij het maken van de voor jullie juiste keuze!