De Kraamvogel of KraamZus

Wanneer je als aanstaande ouders een kraamzorg organisatie uitzoekt, heb je tegenwoordig heel wat keus. Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer, of twijfel je juist tussen twee organisaties. We helpen je graag bij het maken van je keuze door hier een vergelijking te maken tussen kraamzorg van De Kraamvogel en kraamzorg van KraamZus. Beide organisaties assisteren bij de bevalling en helpen een gezin bij een goede start na de geboorte van jullie kindje. Waar zitten dan precies de verschillen?

De Zwangerschap

KraamZus vindt het erg belangrijk dat je naast je kraamtijd ook met een goed gevoel kunt terugkijken op jouw zwangerschap. Het is tenslotte een heel bijzondere tijd. Je buik groeit en daarmee ook je kindje, een heel nieuw leven ontstaat. Omdat er tijdens deze periode al best veel op je af komt vinden wij het bij KraamZus belangrijk dat je al tijdens jouw zwangerschap door ons wordt begeleid. Dit doen we bij KraamZus onder andere via de KraamZus-app. In de KraamZus-app vind je dan ook alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Je kunt bijvoorbeeld vast instructiefilmpjes bekijken, een (borstvoedings) cursus plannen, informatie vinden over allerlei onderwerpen zoals hulpmiddelen, Natuurlijke Kraamzorg, etc. Natuurlijk vind je hier ook een handige checklist voor de baby uitzet. De app is exclusief ontwikkeld voor klanten van KraamZus en is daarmee ondersteunend in de zorg die wij leveren. De Kraamvogel heeft (nog) geen app.

De Bevalling

Zowel de Kraamvogel als KraamZus zijn 24/7 bereikbaar voor assistentie bij de bevalling. Zij hebben hiervoor beide een speciaal nummer, zodat je altijd snel iemand te pakken hebt. Na de bevalling blijft de kraamverzorgende natuurlijk bij jullie om op te ruimen en te helpen met de opstart. Wanneer je ’s nachts bevalt, zal de kraamverzorgende jullie daarna alleen laten om wat te slapen, zodat de volgende dag de kraamweek echt kan beginnen.

De Kraamweek

Tijdens de kraamweek geniet je van de goede zorgen van een kraamverzorgende. Zowel bij KraamZus als bij de Kraamvogel is er zorg voor het gehele gezin. Wel krijgen moeder en kind natuurlijk de meeste aandacht. Denk hierbij aan het uitvoeren van de medische controles en ondersteuning in de zorg voor jullie kleine wondertje. Zowel KraamZus als de Kraamvogel hebben bijvoorbeeld extra aandacht voor het helpen bij borstvoeding. Onze kraamzussen werken volgens de ‘Tien richtlijnen” voor het welslagen van de borstvoeding’ en de ‘vijf standaarden’ opgesteld door de WHO en Unicef. KraamZus voldoet hiermee aan de eisen voor het WHO-UNICEF borstvoedingscertificaat Baby Friendly. Daarnaast werken we in al onze zorgregio’s samen met verschillende lactatiekundigen die in het bezit zijn van hun  IBCLC certificaat.  Ook in het zorgplan is er bij KraamZus extra ruimte en ondersteuning voor borstvoeding. Zo hebben wij een speciale borstvoedingsoverdracht voor het JGZ, zodat zij na de kraamweek op een zo goed mogelijk manier kunnen ondersteunen. Ook vind je in het zorgplan van KraamZus informatie over het kolven en bewaren van moedermelk. In de app vind je aanvullende informatie en instructiefilmpjes over borstvoeding en kolven.

Dunstan Babytaal

Veel ouders vinden het een hele uitdaging om hun pasgeboren baby te begrijpen. Dat is logisch, want het kost tijd om elkaar te leren kennen. Alle kraamzussen bij KraamZus zijn geschoold in Dunstan Babytaal en jullie kraamzus kan hier tijdens de kraamweek meer over vertellen. Al snel zul je de verschillende huiltjes van je baby herkennen, waarmee je baby aangeeft waar hij behoefte aan heeft. Dat zorgt voor minder huilen, betere voedingen, meer slaap en minder stress. Dat geeft rust en vertrouwen.

Schrijf je nu in voor kraamzorg van KraamZus