Kosten

Informatie over de kosten van kraamzorg

Voorgaande jaren werd onze kraamzorg door alle zorgverzekeraars vergoed. Voor 2018 heeft KraamZus keuzes moeten maken in het contracteren van zorgverzekeraars. De reden hiervoor is dat niet alle zorgverzekeraars -ondanks dat de kraamorganisaties wel voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen-  kraamzorg voor 100% willen contracteren. Voor 2018 betekent dit dat wij niet met alle zorgverzekeraars een contract gesloten hebben. Ons advies is daarom: kijk goed naar de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, en informeer bij je verloskundige met welke partijen zij een contract gesloten hebben. Er is helaas geen mogelijkheid om zorg van ons te ontvangen met een zogenaamde restitutiepolis van een ongecontracteerde zorgverzekeraar.

NB: ben je verzekerd bij ONVZ? Neem dan even rechtstreeks contact met ons op via tel. 088 41 00 712!

De door KraamZus gecontracteerde partijen voor 2018 zijn:

 

Eigen bijdrage

Daarnaast is elke kraamzorgorganisatie verplicht om een vaste eigen bijdrage te hanteren. Het Ministerie van Volksgezondheid stelt de hoogte vast (2018: € 4,30 per uur). Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je de eigen bijdrage vergoed krijgt. Om het voor jou gemakkelijk te maken nemen we -indien mogelijk – de financiële afhandeling met de verzekeraar van je over. Heb je hier vragen over of is er iets onduidelijk bij je zorgverzekeraar? Bel dan rechtstreeks met een van onze collega’s via tel. 088 41 00 712.

Rechtstreeks inschrijven of inschrijven via de zorgverzekeraar

Sommige (zorg)verzekeraars willen graag dat je je via hen aanmeldt voor kraamzorg. Hieronder vind je de lijst met verzekeraars die je ervan op de hoogte moet brengen dat je je aan wilt melden (of reeds aangemeld hebt) bij KraamZus. Staat jouw zorgverzekeraar dus niet in onderstaande lijst, dan kun je je rechtstreeks bij KraamZus inschrijven voor kraamzorg en hoef je dus je zorgverzekeraar niet apart op de hoogte te brengen.

Buitenlandse zorgverzekeraar?

Heb je een buitenlandse verzekering, neem dan even contact op met ons via op tel. 088 41 00 712. Wij helpen je dan graag verder met je aanmelding.

Uren kraamzorg bijkopen

Als je behoefte hebt aan meer kraamzorguren, dan kun je deze bijkopen. De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft hiervoor een tarief vastgesteld. Bel dan rechtstreeks met een van onze collega’s via tel. 088 41 00 712.