Ik wil opgeleid worden tot kraamverzorgende

KraamZus is een jonge, snel groeiende kraamzorgorganisatie. We leveren persoonlijke kraamzorg door één kraamverzorgende per gezin, óók als je al assisteert bij de bevalling. Wij zijn op zoek naar kraamverzorgenden in spé die de kersverse gezinnen een prachtige en onvergetelijke start willen geven. Wil jij opgeleid worden tot kraamzus of ben je op zoek naar een stageplaats dan hebben we verschillende opties.

Interne opleiding tot kraamzus
(+/- 20 weken)

Meer info

Interne opleiding tot kraamzus
(+/- 20 weken)

Interne opleiding van
20 weken tot kraamverzorgende.

Start: april en september 2018

Meld je nu aan

We zoeken kraamverzorgenden in opleiding in de regio’s Noord-Holland, Flevoland, ’t Gooi, Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Noord-Brabant.

Ben je gediplomeerd Verzorgende IG (MBO niveau 3), en ben je in bezit van rijbewijs en auto? Dan kunnen wij jou de interne opleiding met uitstroom kraamzorg bieden. Dat betreft zowel theorie als praktijk in een periode van ongeveer 20 weken. We werken nauw samen met verschillende ROC’s en starten drie keer per jaar. Als je de opleiding met een positief resultaat afrondt, ontvang je het certificaat ‘Ik kraam en ben bekwaam’ waarmee jij je in kan schrijven als gecertificeerd kraamverzorgende bij het Kennis Centrum Kraamzorg (KCKZ) Die inschrijving bij KCKZ is een voorwaarde om het beroep kraamverzorgende uit te kunnen oefenen. En daarna kun je aan de slag als kraamzus!

Je komt voor deze opleiding in aanmerking als je in het bezit bent van één van de onderstaande diploma’s:
– Verzorgende IG niveau 3 (IG)
– MDGO-VZ
– MBO-VZ
– Ziekenverzorgende
– Verpleegkundige

Na afronding van de opleiding ben jij gecertificeerd en kan jij je registreren bij het KCKZ (Kennis Centrum KraamZorg) Je bent dan klaar om als KraamZus aan de slag te gaan!
Ben je anders opgeleid dan kom je niet in aanmerking voor de opleiding van 20 weken. Misschien is de éénjarige brancheopleiding iets voor jou?

De interne opleiding tot kraamverzorgenden (‘ik kraam en ben bekwaam’) is samen met het ROC Horizon College en ROC Friese Poort op maat gemaakt voor KraamZus. Door ervaring op te doen in de praktijk en te werken aan de leerstof in dit opleidingstraject ontwikkel je de vereiste competenties vanuit het landelijke kwalificatiedossier MBO kraamverzorgende. Tijdens het opleidingstraject zetten we erkende docenten en vakspecialisten in.

De opleiding wordt georganiseerd in het midden van het land zodat deelnemers uit de verschillende regio’s gezamenlijk kunnen starten. In 2017/2018 wordt de opleiding in Nieuwegein georganiseerd.
Bij voldoende aanmeldingen uit dezelfde regio kan de keuze worden gemaakt om de opleiding regionaal te organiseren. Op deze pagina zie je in welke regio’s we specifiek kraamverzorgenden zoeken.

De interne opleiding aan de KraamZus Academy duurt gemiddeld 20 weken. Afhankelijk van je beginsituatie kan dit iets korter of langer zijn. Na het behalen van de opleiding kan jij je inschrijven bij het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en ga je als gecertificeerd kraamverzorgende aan de slag bij KraamZus! Het opleidingstraject loopt na certificering door in een intern begeleidingstraject afgestemd op jouw situatie.

De interne verkorte opleiding is overdag. Je gaat gemiddeld 1 dag per week naar school. Zodra de opleiding start, begint ook het stagelopen in de kraamgezinnen.

Naast de les-uren (gemiddeld één dag per week) ben je nog ongeveer 5 uren per week kwijt aan opdrachten/zelfstudie.

Tijdens de opleiding doe je praktijkervaring op in minimaal 6 gezinnen. Om te kunnen certificeren moet je tijdens je opleidingstraject minimaal 220 praktijkuren behaald hebben. In de gezinnen word je begeleid door een ervaren kraamverzorgende.

Nee, je werkt niet op vaste dagen. We kunnen veel plannen, maar bevallingen niet. Als je wordt ingezet in een gezin dan blijf je daar tijdens de kraamperiode. In de meeste sitauties is dit gemiddeld 6 tot 8 dagen.

Nee, als je de interne verkorte opleiding volgt is dit niet te combineren met ander werk.

De kosten van de opleiding worden betaald door KraamZus. Boeken krijg je in bruikleen.

Tijdens het opleidingstraject krijg je als kraamzus-in-opleiding een leerarbeidsovereenkomst. De uren die je werkt in de gezinnen krijg je uitbetaald conform de CAO Kraamzorg.

De reiskosten naar de gezinnen en de opleiding krijg je vergoed conform de CAO Kraamzorg.

Ben jij in de wieg gelegd voor de kraamzorg? Lees hier tien reden om te werken in de kraamzorg!
Tijdens de voorlichting die KraamZus organiseert ontvang je veel informatie over dit prachtige vak, de inhoud van de opleiding, arbeidsvoorwaarden en contractmogelijkheid.

Ja, in een leerarbeidsoverkomst worden de gemaakte afspraken vastgelegd.

Voorafgaand aan de opleiding vindt er een gesprek met jou plaats over de verschillende contractmogelijkheden bij KraamZus. Per regio kan dit verschillend zijn.

Als je de opleiding hebt afgerond en geen arbeidsovereenkomst accepteert dan moet je de gemaakte opleidingskosten terugbetalen.

Meld je nu aan

Stage voor opleiding Verzorgende IG

Als je de opleiding Verzorgende IG niveau 3 volgt en je in het laatste jaar van je opleiding wilt specialiseren in de kraamzorg dan is het mogelijk om bij KraamZus stage lopen. Je wordt tijdens je stage begeleid door onze praktijkopleiders en onze kraamzussen in de gezinnen.

Voor de BOL opleiding verzorgende IG worden de stages vaak vanuit school geregeld. Informeer hiernaar bij je contactpersoon van het ROC waar jij de opleiding volgt.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats?

Meld je nu aan