Ik wil opgeleid worden tot kraamverzorgende

KraamZus is een jonge, snel groeiende kraamzorgorganisatie. We leveren persoonlijke kraamzorg door één kraamverzorgende per gezin, óók als je al assisteert bij de bevalling. Wij zijn op zoek naar kraamverzorgenden in spé die de kersverse gezinnen een prachtige en onvergetelijke start willen geven. Ben je op zoek naar een stageplaats of complete opleiding tot kraamzus, lees dan verder.

Kraamzus-in-opleiding
(1,5 jaar)
Noord-Holland

Meer info

 

Kraamzus-in-opleiding
(1,5 jaar)
Noord-Holland

Opleiding kraamverzorgende
volledige opleiding op niveau 3

Start september 2019

Meld je nu aan

Opleiding kraamverzorgende
volledige opleiding op niveau 3

CZO branche-erkende opleiding kraamverzorgende • variant C • duur 1,5 jaar

Heb je nog geen zorgachtergrond, maar wil je heel graag kraamverzorgende worden? Woon je in of vlakbij Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, ’t Gooi, de Zaanstreek, Waterland of IJmond? En ben je 21 jaar of ouder* en in het bezit van (minstens) een vmbo diploma (kaderberoepsgerichte-, gemengde-of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo?

Dan biedt KraamZus jou die mogelijkheid middels een leerarbeidsovereenkomst. Tijdens het traject kom je bij ons in dienst, je combineert je werk als kraamzus-in-opleiding met het volgen van de opleiding die wij samen met de Geboortezorg Academie organiseren. Als je de opleiding met een positief resultaat afrondt, krijg je een branche-erkend diploma tot kraamverzorgende.
En, last but not least: een baangarantie van 80 tot 100/120 uur per maand!

De opleiding start in september 2019.

* Ben je nog geen 21 jaar? Neem dan contact met ons op. We zoeken dan samen naar de mogelijkheden voor jou!

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu via onderstaande knop. Vergeet niet je cv en een motivatiebrief mee te sturen.

Als je op basis van je motivatie en cv geselecteerd wordt, ontvang je een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op maandag 24 juni.

Solliciteren

  • 21 jaar of ouder zijn en op een zelfstandige manier kunnen werken en leren
  • in het bezit zijn van een vmbo diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • de Nederlandse taal goed beheersen, gemiddeld niveau 2F
  • vaardig zijn met de computer
  • verder ben je in het bezit van een rijbewijs; het bezit van een auto is echt een pré
  • en woon je in ons werkgebied en ben je bereid om buiten jouw regio stage te lopen

Ja, je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst (op basis van 650 uur) gedurende het gehele traject.

Ja, je ontvangt een salaris conform cao kraamzorg.

Ja, tijdens je opleiding krijg je een vergoeding voor je reiskosten conform cao van en naar de gezinnen. Ook worden de reiskosten van en naar de opleidingslocatie vergoed op basis van het aantal kilometers.

De opleiding wordt door KraamZus betaald. Je investeert zelf in de uren van de opleiding. Als de overeenkomst binnen drie jaar wordt beëindigd is er een terugbetalingsregeling van toepassing.

Gemiddeld maak je 650 praktijkuren.

We hebben 10 voordelen voor het werken in de kraamzorg op een rij gezet. Lees ze hier! Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten krijg je informatie over de opzet en inhoud van de opleiding, maar ook over het werken in de kraamzorg.

Tijdens je opleiding word je begeleid door onze praktijkopleiders. In de gezinnen word je begeleid door verschillende kraamzussen die veel ervaring hebben in de kraamzorg. Zij stemmen met jou af wat jij wilt leren in de praktijk.

Stage voor opleiding Verzorgende IG

Als je de opleiding Verzorgende IG niveau 3 volgt en je in het laatste jaar van je opleiding wilt specialiseren in de kraamzorg dan is het mogelijk om bij KraamZus stage lopen. Je wordt tijdens je stage begeleid door onze praktijkopleiders en onze kraamzussen in de gezinnen.

Voor de BOL opleiding verzorgende IG worden de stages vaak vanuit school geregeld. Informeer hiernaar bij je contactpersoon van het ROC waar jij de opleiding volgt.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats?

Meld je nu aan