Archief

We krijgen er een zusje bij!

Als je liefde deelt wordt het altijd meer! Als organisatie zijn we daarom blij om je te kunnen vertellen dat we uitbreiding verwachten! Het is een zusje en ze heet LiemersCare. KraamZus Zuid-Gelderland en Kraamzorg LiemersCare gaan samen verder onder de naam Kraamzorg LiemersCare. KraamZus blijft gewoon KraamZus en LiemersCare blijft LiemersCare, maar aan de achterzijde worden enkele praktische zaken samengevoegd.

Heb je je al ingeschreven bij KraamZus en woon je in Zuid-Gelderland? Dan is de kans groot dat er alsnog een kraamzus bij je thuis komt, want al onze kraamzussen in de regio Gelderland komen in dienst bij Kraamzorg LiemersCare. Meer weten? Lees verder

Net zoals bij een gezinsuitbreiding is er tijd nodig om elkaar te leren kennen en samen verder te gaan in het nieuwe ritme. De komende tijd worden alle huisstijlmiddelen van LiemersCare dus omgetoverd en voorzien van het roze logo zoals je dat in dit bericht ziet!

 


Hannah Saphira

Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad met Angelique en Nienke die ons vanaf dag 2 kwam helpen. Wij zijn dubbel verwend door jullie! Ook onze eerste dochter Kensi heeft genoten van jullie aandacht!
Wat zijn jullie lief voor ons en onze dochters geweest en bedanken jullie daarvoor!
We gaan de gezelligheid missen! Wij wensen jullie al het goede voor de toekomst en Nienke heel veel succes met je opleiding!
Lieve knuffels van ons!


Chayèn

Er is een tijd van komen en een tijd van verder gaan. Wat een lieve kraamhulp hebben we gekregen! Bij deze nogmaals bedankt voor alles (ondanks dat deze eigenwijze mama de draad alweer snel oppakte) hebben we van je genoten! Ook hoe je het hele gezin bij alles betrok, super! We zijn weer een leuke ervaring rijker! Veel liefs Familie Karajmje


Nino

Onze kraamzus Roos heeft ons een fijne kraamweek bezorgd! We zijn heerlijk in de watten gelegd en ook onze dochter heeft van haar genoten! Haar manier van werken hebben wij als zeer prettig ervaren. Mocht er ooit een 3e komen zullen we zeker weer vragen naar Roos.
Nogmaals bedankt voor de goeie zorgen!!


Samuel

Deze lieve kraamzus, Conny Koenders, heeft ons een heerlijk gezellige kraamweek gegeven!


Teun

Wij waren super tevreden met onze kraamzus Jolanda! Wat een zorgzame lieverd met veel goede tips en adviezen voor ons als kersverse ouders! Wij kijken met een heel goed gevoel terug op de tijd die zij bij ons heeft doorgebracht!


Guus

23.03.2018 zijn wij trotse ouders geworden van Guus. Wat was het fijn toen we hoorde dat KraamZus Ilonka voor de tweede keer bij ons kwam. Naast de goede zorg voor mij en Guus, besteedde ze ook aandacht aan Teun. Ook die vond het erg gezellig! Ilonka heel erg bedankt voor weer een fijne kraamweek, we kijken met een goed gevoel en veel plezier terug op beide kraamweken.


Chloë

Vandaag jammergenoeg de laatste dag met onze kraamzorg ‘Marian van Wijk’..
Wat een topvrouw! Heb veel van haar kunnen leren, en zal haar aanwezigheid missen!
Zij is zeker een aanrader voor elk gezin❤️


Jessie

Slechte ervaring, met 10 weken zwangerschap aangemeld en kreeg met 35 weken een brief dat ze geen zorg konden leveren en wij over gingen op Liemerscare geen vraag maar een mededeling in de laatste zwangerschaps weken schandalig!!
Had dat eerder gezegd !
Uiteindelijk dus Liemerscare gehad maar nooit meer iets van kraamzus vernomen of we uiteindelijk toch tevreden waren, zou wel netjes zijn geweest
Schandalig hoe jullie met klanten omgaan dus een dikke onvoldoende


Christiaan

We kwamen eind middag thuis van t ziekenhuis na de bevalling. We hebben toen de kraamzorg gebeld en diezelfde avond stond Conny al voor de deur!
Super fijne tijd hebben we met Conny gehad. Ze heeft ons heerlijk verwend en super goed geholpen!!
De kraamtijd heb daarom als heel prettig en leuk ervaren, de tranen vloeiden bij t afscheid.

Bedankt Conny! Het gaat heel goed thuis met de kleine man!


Jazzlynn Vaiyen

Wij kijken op een hele fijne week terug met onze kraamzus Ilonka!
We hebben heel veel gehad aan jou tips en adviezen. Alle vragen die wij hadden konden wij stellen en kregen wij antwoorden op. Want wat is het spannend allemaal zo de eerste keer.
Je hebt ons goed op weg geholpen! Dankje wel!


Milan

Wat een super fijne kraamweek hebben wij gehad!! Er is veel gelachen, genoeg tranen gevloeid, heerlijk gegeten als Nikki weer eens had gekookt en bovenal heel veel geleerd!! Blanco begonnen en aan het einde van de week zelfverzekerde mama en papa. En wat een luxe met 2 super leuke kraamzussen!!

Dank jullie wel dat wij deze bijzondere week met jullie hebben mogen meemaken.

Liefs, Henk Marly Demian en Milan


Borstvoeding & pijnbestrijding

De natuur heeft het prachtig geregeld: moedermelk bevat alle noodzakelijke voedings- en afweerstoffen die je baby nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling. Baby’s vinden het fijn om bij hun moeder aan de borst drinken. Voor jezelf is het ook gezond en fijn: borstvoeding geeft je rust, draagt bij een snel herstel van de bevalling en helpt je een sterke band met je baby te ontwikkelen. Niet voor niets gingen al veel vrouwen je voor met het geven van borstvoeding!

De eerste uren
Het eerste uur na de bevalling is een uitgelezen moment om een goede start te maken met de borstvoeding. Je baby is dan vaak klaarwakker en zal op zoek gaan naar de borst. Die eerste kleine slokjes zijn van groot belang. Als je je baby de kans krijgt om binnen één uur na de bevalling aan je borst te drinken gaat het voeden later vaak ook veel gemakkelijker. Soms lukt het niet meteen of zijn er andere oorzaken waarom de baby niet direct aan de borst kan drinken. Lactatiekundige Lonneke Smits van Borstvoeding Horst legt uit: ‘Als er sprake is van pijnbestrijding bij de bevalling heeft dat invloed de borstvoeding. Niet direct op de aanmaak van moedermelk, wel op hoe de eerste uren van jou en je baby verlopen. Als je daar alert op bent kun je de natuur een handje helpen.’ Lees verder


Jij & je kindje

 

Kindje op komst en op zoek naar een stukje verdieping? Neem dan eens contact op met Nicole Amalo. Deze duizendpoot is niet alleen moeder, maar ook HypnoBirthing© docent, draagconsulent, babymassage docent, zwangerschapspilates docent en fysiotherapeut. Nicole vertelt: ‘Door de ervaring die ik kreeg aan de hand van mijn eigen zwangerschap, bevalling en ouderschap, merkte ik dat ik meer wilde weten, meer over bevallen, baby’s en het hechtingsproces. Lees verder


3000ste babystartpakket voor Stichting Babyspullen

 


Als jonge ouder wil je maar één ding: dat je kindje het goed heeft. Wie dat eenmaal heeft gevoeld, zal ook snel een andere ouder willen helpen om alles te kunnen bieden wat een pasgeborene nodig heeft. daarom steunen we Stichting Babyspullen. Mooi nieuws: de stichting krijgt voor het eerst landelijke subsidie waarmee het aantal pakketten enorm wordt uitgebreid!

Staatssecretaris Klijnsma:’Hoe mooi is het als jouw met zorg uitgekozen spullen een tweede leven krijgen als je eigen kinderen er uit zijn gegroeid? Daar kunnen ouders met een kleine portemonnee enorm mee worden geholpen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers er voor zorgen dat mensen elkaar met zoiets wezenlijks helpen.’ Zij trapt maandag samen met de plaatselijke wethouder de stapelweek in Heerhugowaard af. Lees verder


Mats

13 september ben ik bevallen van onze 1e wonder mooie zoon mats! Na 24 uur opservatie in het ziekenhuis zijn geweest konden wij 14 september om 22.00 eindelijk naar huis. Eenmaal thuis kwam onze kraamzus Roos om 22.45 bij ons aan zodat we in iedergeval goed de nacht in konden om 02.00 ging je pas naar huis echt petje af want de volgende ochtend was ze er gewoon weer fris en fruitig. Heb een super fijne kraamweek gehad dankzij Roos! En heel veel geleerd van je. Dankjewel topper we zien je graag terug bij een volgende kleine.


Raf Lemmens

Op 9 september, 23.42 uur, is onze zoon Raf geboren. De volgende ochtend stonden kraamzus Ilonka en Demi op de stoep. Zij hebben gezorgd voor een fijne kraamweek, waarbij ze goed de tijd namen om mij te helpen bij het aanleggen van Raf tijdens het geven van borstvoeding. Door hun hulp en tips, lukt het me nu heel goed.
Ook onze dochter Liz vond het fijn dat jullie er waren, in het begin wel spannend, maar de laatste dagen genoot ze van jullie aanwezigheid.
Bedankt voor de fijne kraamweek!


Saar

Wat een goede start hebben wij gehad met de aanwezigheid van Anouk tijdens onze thuisbevalling!
De eerste ochtend stond Janneke op de stoep! Wat een gezelligheid kwam er in huis. Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad met Janneke! De adviezen, de gezellige gesprekken en de aandacht voor onze andere dochter Milou. Super!
Wat was het jammer dat de week zo snel voorbij ging…. Maar zijn Janneke heel dankbaar voor de fijne eerste week van onze dochter Saar!
Groetjes Arjan & Jessica en dikke knuffels van Milou en Saar


Xenn

Op 4 augustus is onze zoon Xenn geboren, na een aantal dagen in het ziekenhuis mochten wij eindelijk naar huis!
Wat was het fijn om dan zo’n lieve en gezellige kraamhulp als Marlou te hebben!!
Ze heeft ons veel zelfvertrouwen gegeven met de verzorging van ons eerste kindje en wat was het gezellig met jou in huis!!

Lieve Marlou, nogmaals bedankt voor de fijne kraamweek!!

Liefs Stefan, Sanne en Xenn en een pootje van Lana


Borstvoeding: wat schaf je aan tijdens de zwangerschap?

Het kan heel verleidelijk zijn om tijdens de zwangerschap al van alles aan te schaffen, maar voor de borstvoeding is er vrij weinig nodig. Een goed ondersteunende bh is fijn voor je borsten, omdat die toch iets zwaarder worden. Ook kunnen ze als zoogkompres dienen, mocht je wat colostrum lekken.

Tips & tricks voor een voedingsbh
Hulp bij Borstvoeding gevenWil je (omdat je bijv. grote borsten hebt) al een goede voedingsbh hebben dan is het verstandig om die pas vanaf week 36 aan te schaffen. Je borsten hebben dan hun grootste groei bereikt, maar houd er wel rekening mee dat je ribbenkast nog niet helemaal tot het maximale volume gegroeid is. Slecht passende bh’s kunnen melkkanalen beknellen.

Als je in de zwangerschap toch een voedingsbh willen kopen, dan is het handig om ervoor te zorgen dat deze van katoen is, zonder beugel en met een iets bredere schouderband. In de kraamweek kun je namelijk nog met stuwing te maken krijgen waarbij je borsten in volume toe kunnen nemen.

Tip: je kunt ook prima in de kraamweek online een voedingsbh kopen. Dan heb je ‘m vaak de volgende dag in huis. Bestel meerdere maten, dan heb je direct een passende en kun je de rest retourneren.

Lees verder