< Terug naar overzicht

Daniëlle Sjoukje de Jong

Drie keer is scheepsrecht….. Wat een super kraamweek!

Na 2 prematuren kregen wij eindelijk met 37 weken onze dochter Daniëlle. Persoonlijk was ik erg sceptisch ten aanzien van kraamzorg. Bij onze oudste dochter heb ik couveuze nazorg gehad van Kraamzus, maar ik was nog niet geheel toe aan het moederschap. Na een maand ziekenhuis vond ik de kraamzorg niet echt nodig en heb ik het ingezet om manlief te leren omgaan met dochter. Bij de geboorte van onze zoon zaten we in een verbouwing en wilde ik niet nog meer mensen in huis. Later heb ik van dat besluit veel spijt gehad.

Maar we mochten nog een keer in de rebound! Daniëlle mocht dezelfde dag met me mee naar huis. Wat genieten! We moesten wel de kraamzorg laten komen i.v.m. het slecht vast kunnen houden van de temperatuur. Ik vond het onzin, bij een derde kind zou ik me vast wel redden en bovenal, de kraamhulp mag toch ook wel weekend hebben en een vrije zaterdagavond? Mijn man belde met kraamzus en binnen no time was Brechtsje er. Vrolijk en opgewekt leek ze geen probleem te hebben met het feit dat ze nog moest werken.

Nog steeds was ik wat sceptisch…. ik wist niet of ik wel de hele week iemand wilde hebben in huis. Maar wat een heerlijkheid was het om Brechtsje te hebben. Ik was erg bang dat mijn 2 oudsten van 3 jaar en 1 jaar niets zouden willen weten van een kraamhulp, maar Brechtsje wond ze meteen om haar vinger! Dochter van 3 sprong ’s ochtends bijna van de commode om naar de deur te kunnen rennen om Brechtsje open te kunnen doen! Ze deden spelletjes en gingen kleuren. Met onze zoon werd geoefend met lopen en die glunderde daar weer van.

Echter blijf ik (verpleegkundige en dus erg lastige patiënt) wel koppig en laat me niet snel wat zeggen…. Maar ook daar kon Brechtsje op een hele goede manier mee omgaan. Ze kreeg me zelfs aan het rusten ’s middags! Kwam ik uit bed en was er gestofzuigd en schoongemaakt, was gevouwen, vaatwasser ingepakt, etc. Alles deed ze er even (ongemerkt) tussendoor. Handige tips bij aanleggen waren fijn en mijn vragen kon ik ook kwijt. Al is het onze derde, het was de eerste die op tijd was dus wie doet de hielprik, waarom geven we de vitamine druppels niet (pas op 8e dag bleek dus) en ga zo maar door.

Ik kan echt volmondig zeggen dat ik een heerlijke kraamweek heb gehad dankzij Brechtsje!

Bij deze: Brechtsje bedankt! En hierbij dus ook een foto van jou met ons kostbaarste bezit, ons drietal!

Groetjes,
Evelyn Nijveldt, ook namens Johannes en Melissa en Jasper de Jong

Regio: Friesland (lees meer ervaringen uit Friesland)