Kraamzorg: één kraamverzorgende speciaal voor jou

De geboorte van een kind roept een mix aan gevoelens op: geluk, blijdschap, trots en liefde, maar ook onzekerheid of misschien zorgen. De kraamtijd is een roerige week vol emoties en hoe heerlijk is dan om een baken van rust en steun in huis te hebben. Een familiehulp waarop je met al je vragen terug kunt vallen: kraamhulp van KraamZus. Onze dames zijn er voor jouw kersverse gezin. Met al hun ervaring en kunde zijn zij daar om jullie de beste begeleiding en kraamzorg te bieden. Samen maken jullie er een fijne week van, waarop je met veel liefde en blijdschap kunt terugkijken.

Kraamhulp van KraamZus

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een spannende en leuke tijd is aangebroken. Er komt van alles bij kijken en er moet veel geregeld worden. Heb je al eerder naar een fijne kraamzorg organisatie gezocht of begin je net pas met oriënteren? Wat jouw situatie ook is, KraamZus is er voor jou. Ben je op zoek naar een fijne kraamzorg organisatie? Wil jij kraamhulp waarbij jij je veilig en vertrouwd voelt? KraamZus is dit voor jou. Warme en persoonlijke zorg, want ieder gezin is uniek. Onze kraamzussen zijn er om van jouw kraamtijd een feestje te maken. Ze staan dag en nacht voor je klaar met hun adviezen, deskundigheid en ervaring. Op die manier kun jij na de kraamweek vol vertrouwen verder met je nieuwe gezinnetje. Een groots avontuur dat zo klein begint en na de kraamweek kun jij met vertrouwen dit avontuur aan. Veel gezinnen zijn jou al voor gegaan en hebben kraamhulp van KraamZus ontvangen. Wil jij hun ervaringen weten? Bekijk hier dan hun ervaringen. 

Één kraamverzorgende speciaal voor jou. Wat is dat dan precies en waarom past kraamzorg van KraamZus dan zo goed bij mij? Kraamzorg is intiem en dichtbij, daarom bieden wij één kraamverzorgende voor de gehele kraamtijd. Zelfs als jouw kraamzus al komt assisteren bij de bevalling – thuis of in het ziekenhuis. Het is bij ons vanzelfsprekend dat zij dan ook de rest van de kraamtijd verzorgt. De geborgenheid van één kraamverzorgende, tijdens deze hectische tijd. Een kraamverzorgende is nog zoveel meer. Kraamzorg als familiehulp voor in huis en een baken van rust en kennis. Onze kraamzussen kunnen niet wachten om er voor jou te zijn tijdens deze spannende en bijzondere tijd.

Jouw conZulent

Voordat je zorg van ons ontvangt, maakt één van onze conZulenten een afspraak met jou voor het intakegesprek. Dit gesprek zal rond de 30e week van je zwangerschap plaatsvinden. Dit is een belangrijk contactmoment. Ze komt – in elk geval bij je eerste kindje – bij je thuis voor een persoonlijk gesprek. Samen met haar bespreek je het aantal uren kraamzorg dat je kunt krijgen en de taken van de kraamverzorgende. Daarnaast neemt de conZulent ook direct het zorgplan voor je mee. Wat is dat vraag je je misschien af, maar dat is een soort dagboek waarin alles tijdens de kraamweek wordt bijgehouden. Met haar kun je jouw wensen en verwachtingen bespreken. Samen met jou kijkt ze wat er nodig is en helpt ze je met alle overige vragen die je misschien hebt.

Kraamzorg speciaal voor jou

Onze kraamzorg is er voor jou! Maar wat houdt dit in en hoe gaat dit in zijn werk? KraamZus probeert altijd bij jouw bevalling aanwezig te zijn. Wanneer dit mogelijk is, geeft de verloskundige aan wanneer er contact met ons kan worden opgenomen. De nummers hiervoor heb je van de conZulent ontvangen en zijn voorin je zorgplan te vinden. Wanneer wij dit telefoontje ontvangen, matchen wij de perfecte kraamzus met jou en zorgt zij ervoor dat ze zo snel mogelijk jullie kant op komt. Op die manier zijn wij er vanaf het prille begin om jullie de beste zorg en begeleiding te geven. Onze kraamhulp staat garant voor een aantal waarden waar elke kraamzus naar streeft.

De zorg voor jou en je kindje staat voor op. Je ontvangt kraamhulp die perfect bij jou situatie en nieuwe gezinnetje past. Onze afdeling planning kijkt of er eventuele wensen zijn doorgegeven en zorgt ervoor dat de perfecte kraamzus bij jou op de stoep staat.

  • De beste start voor je kindje

We helpen je bij het geven van voeding, ongeacht of je borst- of kunstvoeding geeft. Alle kraamverzorgenden helpen je graag met alle kennis die ze hebben en ervaring die ze hebben opgedaan. Ongeacht wat je nodig hebt. Met de kraamhulp van KraamZus ontvang je alle zorg die je nodig hebt en verdient.

  • Verwennen hoort erbij

Bij de zorg hoort natuurlijk ook het verwennen! Onze kraamzussen verwennen je graag met bijvoorbeeld lekkere fruithapjes. De was wordt voor je gedaan en wanneer er visite is zal de kraamverzorgende ervoor zorgen dat het jullie aan niets ontbreekt. Alles gaat in overleg met je kraamverzorgende. Wij willen alle zorg voor jou uit handen nemen, zodat jullie optimaal tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de kraamweek.

  • Kennis & ervaring

Wij leveren professionele kraamzorg met alle kennis en ervaringen die zijn opgedaan door onze kraamzussen. Alle kraamzussen zijn optimaal geschoold en staan elk moment van de dag klaar om jullie de beste zorg te geven.

  • Persoonlijke aandacht

Door de één op één zorg ontvang je kraamhulp en persoonlijke aandacht, zodat jij een vertrouwde en fijne kraamweek hebt. De kraamzussen zijn er ook wanneer je het even niet meer ziet zitten. Als onderdeel van het gezin geven ze jou het vertrouwen dat je het goed doet en ondersteunen ze waar nodig.

  • Rustig het vertrouwen krijgen

Onze kraamzussen bieden een luisterend oor en zijn er voor jou en je gezin. Een nieuw avontuur is begonnen. Ontvang je kraamzorg van KraamZus? Dan geeft jouw kraamzus jou de ruimte en het vertrouwen dat het goed gaat.

Kraamzorg voor het hele gezin

Onze kraamzorg is er voor het hele gezin. Naast dat ze voor de net geworden moeder en het kindje zorgen, wordt er ook gezorgd voor de vader en de eventuele grote broer of zus! Iedereen wordt bij deze bijzondere week betrokken. Op deze manier kun je rustig wennen en kennis maken met het grote geluk dat erbij is gekomen in jouw gezinnetje. Is er al een grote broer of zus in het gezin? Wat spannend! Onze kraamzussen kunnen alle hulp gebruiken.

Naast de moeder vergeten we ook de partner niet. De negen maanden duren lang, maar ze vliegen voorbij voordat je er erg in hebt! De bezoekjes aan de verloskundige, het aanschaffen van de babyspullen, het regelen van de kraamzorg, het inrichten van de babykamer. Er moet van alles geregeld worden. Kraamhulp is er ook aanwezig om de partner te helpen bij deze spannende week, want iedereen beleefd het op zijn of haar manier! Ze zal ook jou voorzien van tips en adviezen over de verzorging en voeding van jullie kindje.

Dunstan Babytaal

Er zijn ook veel kraamzussen met ervaring in Dunstan Babytaal. Veel ouders vinden het lastig te herkennen wat hun pasgeboren kindje nodig heeft. Dit is natuurlijk heel logisch, want alles is spannend en nieuw. Daarnaast moet je ook nog overal aan wennen. Door jou te helpen om te leren begrijpen waarom je kindje huilt, kun je met een juiste oplossing komen. Dit kan door middel van Dunstan Babytaal. Op die manier herken je waar je kindje behoefte aan heeft, aan de hand van specifieke geluidjes. Hier lees je meer over Dunstan Babytaal. 

Natuurlijk kramen

Daarnaast hebben veel kraamverzorgenden affiniteit met natuurlijk kramen. Hier staat het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging centraal. Er wordt aandacht besteedt aan rust, ritme, aanraking, geborgenheid, omhulling en kleurgebruik. Bekijk onze pagina over Natuurlijk Kramen voor meer informatie en om te ontdekken of dit misschien iets voor jou is.

Ervaringen zijn altijd fijn om te lezen en laten heel goed zien wie wij zijn als kraamzorgorganisatie. Wil jij meer weten over onze kraamzorg? Vergeet dan geen kijkje te nemen bij onze ervaringen.

KraamZuss-app speciaal voor jou

Wist je al dat wij een speciale KraamZuss-app hebben, ook speciaal voor jou? Hier vind je heel veel handige informatie, zodat jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden. Je vindt er ons uitzetlijstje, zodat je er klaar voor bent wanneer je kindje komt. Tevens staan hier de instructievideo’s van kraamzus Liesbeth. Dit zijn instructiefilmpjes over o.a. het verschonen, het gebruik van een kruik, voedingshoudingen etc. Daarnaast vind je in de app ook meer informatie over natuurlijk kramen, borstvoeding, couveuse nazorg etc. Superhandig dus! De app is gratis te downloaden in de Google Play store & App Store.

Ervaringen van onze cliënten

Met één woord uniek! Dit is een zin die de kraamzorg van onze kraamzussen perfect omschrijft. Heb je al eens de ervaringen op onze site bekeken? Hier vind je bijzondere verhalen over onze kraamzussen. Geschreven door gezinnen die onze kraamzorg al hebben ontvangen. Unieke verhalen en een mooi inkijkje hoe anderen een kraamtijd met KraamZus hebben ervaren. De ervaringen van onze cliënten kun je hier lezen.

Kraamzorg van KraamZus – Meld je aan

Wil jij de vertrouwde en beste kraamzorg van onze kraamzussen ontvangen? Meld je dan online aan, zodat wij er zijn tijdens jouw kraamtijd. Wij zijn actief in verschillende provincies zoals Noord-Holland, Gelderland, Noord-Limburg, Gelderland, Drenthe en Groningen. Wil jij zeker weten of wij zorg leveren waar je woont? Check dit dan door middel van onze postcodechecker. Jouw eigen kraamzus maakt er dan een onvergetelijke week van. Je kunt je online aanmelden. Je aanmelding wordt bevestigd via de mail. Wanneer je deze hebt ontvangen is het zeker: jij ontvangt de meest fijne en beste kraamzorg van een kraamverzorgende van KraamZus.

De geboorte van een kind roept een mix aan gevoelens op: geluk, blijdschap, trots en liefde, maar ook onzekerheid of zorgen. Juist in die eerste roerige week is het emotionele, lichamelijke én huishoudelijke evenwicht soms ver te zoeken. Zeker als vermoeidheid opspeelt door gebroken nachten. Hoe heerlijk is het dan om een baken van rust en steun te hebben waarop je gezin met alle vragen kan terugvallen: jullie eigen kraamzus.

Eén op één zorg

Kraamzorg is intiem en dichtbij, daarom bieden wij één kraamverzorgende voor de hele kraamtijd. Zelfs als jouw kraamzus al komt assisteren bij de bevalling – thuis of in het ziekenhuis – is het bij ons vanzelfsprekend dat zij dan ook de rest van de kraamtijd verzorgt. Zodat jullie je veilig en vertrouwd voelen in een periode die toch al spannend en hectisch genoeg is.

‘ Verwennen hoort  erbij’

Deze onderscheidende aanpak is ontstaan dankzij Zus Berger, moeder van drie kinderen en directeur van KraamZus. Haar heldere visie en eigen ervaringen – als moeder én kraamverzorgende – motiveerden Zus in 2006 tot de oprichting van deze organisatie. Lees hier haar persoonlijke verhaal.