Natuurlijke Kraamzorg

We doen er alles aan om te zorgen dat er een kraamzus komt die helemaal past bij jou en je gezin. Om dat nog beter te kunnen doen hebben we een speciaal team dat zich gespecialiseerd heeft in Natuurlijke Kraamzorg. Spreekt Natuurlijke Kraamzorg je aan? Geef het dan aan tijdens de intake met je conZulent. We zullen dan ons best doen om aan je wensen tegemoet te komen!

 

Wat is Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby staat centraal. Verder wordt aandacht besteed aan warmtezorg, zoals je baby verschonen zonder warmteverlies, gebruik van wikkeldoeken en warme, ademende kleding van de natuurlijke materialen wol, biologische katoen en zijde.

 

Een rustige omgeving voor jou en je baby

De kraamverzorgende die de opleiding Natuurlijke Kraamzorg heeft gevolgd zal aandacht geven aan rust, ritme, aanraking, geborgenheid en omhulling, maar ook aan kleurgebruik. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over de kleuren in de babykamer? Een roze doorschijnend wieghemeltje geeft een prettig gedempt licht door dat dezelfde kleur en warmte uitstraalt als de baarmoeder. Het kan daarom bijdragen aan een veilig en vertrouwd gevoel bij jebaby zodat hij rustig kan slapen en wennen aan de wereld buiten de baarmoeder.

De kraamverzorgende kan je voedingsadvies geven voor een goed herstel en maakt gebruik van kruidentheeën en vele kamille toepassingen;

  • als thee
  • toiletspoeling
  • stoombadje
  • koud- en warm kompres
  • een ritmische voetinwrijving

Kamille werkt namelijk ontspannend en verzachtend, is ontstekingsremmend en heeft een reinigende werking. Bij het op gang brengen van de borstvoeding zal ze gebruik maken van warmtezorg en natuurlijke middelen: een kwarkkompres of warmtekompres bij vastzittende melk, of een speciale bovenarm-schouder inwrijving met olie om de aanmaak van melk te stimuleren.

Iets voor jou?

Voor Natuurlijke Kraamzorg betaal je niets extra en het wordt op dezelfde manier vergoed als reguliere kraamzorg. Meer weten over natuurlijke kraamzorg? Meer info vind je op: www.natuurlijkekraamzorg.eu

Natuurlijk kraampakket

Wist je dat er sinds kort ook natuurlijke kraampakketten verkrijgbaar zijn? Gevuld met producten van natuurlijke oorsprong, chloorvij, biologisch afbreekbaar en gefabriceerd op een voor mens en aarde zo vriendelijk mogelijke manier. Verkrijgbaar via: