Natuurlijke Kraamzorg

We doen er alles aan om te zorgen dat er een kraamzus komt die helemaal past bij jou en je gezin. Tijdens het intakegesprek met je conZulent kun je aangeven wat je wensen zijn. Misschien is het wel je wens om Natuurlijke Kraamzorg van ons te ontvangen. Wij doen natuurlijk ons best om deze wens voor je in vervulling te laten gaan. Een aantal kraamverzorgenden zijn speciaal geschoold in natuurlijk kramen en nog meer kraamzussen hebben affiniteit en basiskennis over deze bijzondere vorm van kraamzorg.

Wat is Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Vanuit de antroposofie wordt er verondersteld dat er een geestelijke wereld is die toegankelijk zou zijn via innerlijke ontwikkeling. Deze innerlijke ontwikkeling is gericht op het versterken van je bewustzijn.  Een mooie basis van waaruit Natuurlijke Kraamzorg is ontstaan. Door het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby is dit een andere manier van kraamzorg. Er wordt ook aandacht besteed aan warmtezorg. Een mooi voorbeeld hiervan is je baby verschonen zonder warmteverlies, het gebruik van wikkeldoeken en warme ademende kleding. Deze kleding is gemaakt van natuurlijk materialen zoals wol, biologisch katoen en zijde.

Er zijn al verschillende gezinnen voor jou geweest die natuurlijk kramen van KraamZus hebben ontvangen. Je vindt hun ervaringen hier.

De betekenis van natuurlijke kramen voor jou

Een rustige omgeving voor jou en je baby. Rust, ritme, aanraking, geborgenheid en omhulling. Aan deze waarden zal jouw kraamverzorgende extra aandacht geven, maar denk ook aan het gebruik van kleur. De betekenis hiervan is groot bij natuurlijke kramen. Heb jij al nagedacht over de kleuren in de babykamer? Een roze doorschijnend wieghemeltje geeft bijvoorbeeld een prettig gedempt licht. Dit licht straalt dezelfde kleur en warmte uit als de baarmoeder. Het kan daarom bijdragen aan een veilig en vertrouwd gevoel bij je baby. Dit is voor de baby fijn, maar ook voor mama natuurlijk. Dit houdt je pasgeboren kindje rustig en zo kan hij of zij rustig wennen aan de wereld buiten de baarmoeder.

Het gebruik van kamille

Het gebruik van kamille komt veel aan bod bij de Natuurlijke Kraamzorg. Vraag jij je misschien af: wat is dit dan en waarvoor kan kamille gebruikt worden? Jouw kraamzus kan jou voedingsadvies geven voor een goed herstel na de bevalling en maakt hiervoor gebruik van kruidentheeën en kamille voor verschillende doeleinden:

  • voor het maken van thee
  • als toiletspoeling
  • voor een stoombadje
  • voor het ritmisch inwrijven van de voet

Kamille werkt namelijk ontspannend en verzachtend, het is ontstekingsremmend en heeft een reinigende werking. Bij het op gang brengen van de borstvoeding kan jouw kraamverzorgende gebruik maken van warmtezorg en natuurlijke middelen. Voorbeelden hiervan zijn een kwarkkompres of warmtekompres bij vastzittende melk en het inwrijven van de bovenarm en/of schouder met olie om de aanmaak van melk te stimuleren.

Ervaringen met Natuurlijke Kraamzorg

Heb jij Natuurlijke Kraamzorg van ons ontvangen en wil jij jouw ervaringen delen? Doe dit dan hier! Wil je andere ervaringen lezen? Neem dan hier ook een kijkje.

Iets voor jou?

Om Natuurlijke Kraamzorg te ontvangen, hoef je niets extra’s te betalen. Het wordt op dezelfde manier vergoed als reguliere kraamzorg. Wil je nog meer informatie over Natuurlijke Kraamzorg of wil je misschien iets meer de diepte in? Dan kan natuurlijk en deze informatie kun je vinden op www.natuurlijkekraamzorg.eu

Natuurlijk kraampakket

Als je graag Natuurlijke Kraamzorg wilt, kun je ook een natuurlijk kraampakket kopen. De producten in dit pakket passen volledig bij de visie van natuurlijk kramen. Deze producten kunnen gebruikt worden tijdens jouw kraamweek. De pakketten zijn gevuld met producten van natuurlijke oorsprong. Daarnaast zijn ze ook chloorvrij, biologisch afbreekbaar en gefabriceerd op een milieuvriendelijke manier. Wil jij graag zo’n natuurlijk kraampakket aanschaffen? Deze zijn verkrijgbaar via: