Dunstan Babytaal

Wat hoor ik nou?

Veel ouders vinden het moeilijk te herkennen wat hun pasgeboren baby nodig heeft. Dit is ook logisch, want jullie moeten nog aan elkaar wennen en vooral bij een eerste baby is alles nieuw en spannend. Wij begrijpen dan ook maar al te goed dat je wilt weten waarom je baby huilt, zodat je weet welke behoefte hij of zij heeft en je direct met een juiste oplossing kan komen. Hiermee helpen wij jou en je partner graag op weg tijdens de kraamtijd.

Al onze kraamzussen zijn geschoold in Dunstan Babytaal en we zijn trots te vermelden dat KraamZus in Noord-Nederland, Noord-Holland en Noord-Limburg de enige kraamorganisatie is die Dunstan Babytaal gecertificeerd is.  Daarnaast zijn wij de eerste kraamorganisatie die samen met Bregje Hamelynck, directeur Dunstan Babytaal, de eerste kraamverzorgenden in Nederland heeft opgeleid.

Hoe het werkt?

Iedere pasgeboren baby communiceert met vijf specifieke geluiden die elk een eigen betekenis hebben: honger, moe, boertje, buikkramp of ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op de basisreflexen van een baby en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken, het is niet aangeleerd. Het juist interpreteren van, en het inspelen op de geluiden van een baby zorgt voor minder huilen, betere voedingen, meer slaap en minder stress. Dat geeft rust en vertrouwen.

 

Dunstan-Voorbeeld