Welkom bij “Voeden vol Vertrouwen”

Ben je in blijde verwachting of sta je aan het prille begin van het ouderschap? Gefeliciteerd!

Bij “Voeden vol Vertrouwen” bieden we jullie niet alleen informatie over de borstvoeding, het gaat van zwangerschap tot ouderschap. Een compleet overzicht van alles wat jullie dienen te weten. Niet alleen de eerste dagen na de bevalling, maar ook de weken, maanden en jaren daarna worden besproken.

Daarbij is er een community voor ondersteuning en vragen, waarin ouders ervaringen uitdelen die dezelfde reis maken als jullie. Voel je je onzeker of loop je tegen problemen aan? Geen zorgen! Jessie van Dijk, lactatiekundige en auteur van deze cursus staat klaar om jullie vragen te beantwoorden! Met haar expertise en compassie biedt ze de ondersteuning die je nodig hebt om vol vertrouwen van het ouderschap te genieten.

Als lid van “Voeden vol Vertrouwen” heb je niet alleen toegang tot de uitgebreide e-learning, maar ook tot maandelijkse live Q&A-sessies. Stel je brandende vragen direct aan de lactatiekundige en ontmoet gelijkgestemde ouders. Bovendien, ons lidmaatschap is flexibel – voel je na een maand dat je genoeg weet? Je kunt je eenvoudig afmelden en je later opnieuw aansluiten wanneer dat voor jou het beste uitkomt.Word Nu Lid van “Voeden vol Vertrouwen” en Begin Jouw Borstvoedingsavontuur!
https://praktijkjessie.plugandpay.nl/checkout/borstvoedingscursus-voeden-vol-vertrouwen


Meest voorkomende ongevallen bij 0-3 jarigen


Live webinar

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich heeft verbrand aan een kop hete thee, van de commode valt of zich verslikt in een druif? Weet jij wat te doen?

Speciaal voor aanstaande ouders of mensen die net een kindje hebben gekregen organiseert Schok & Pomp het webinar ‘Meest voorkomende ongevallen bij 0-3 jarigen’. Twee kinderartsen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis vertellen gedurende 1,5 uur over wat te doen bij o.a. allergische reacties, verslikking, brandwonden en reanimatie.

Tijdens het webinar wordt informatie afgewisseld met quiz-vragen en is er genoeg ruimte om zelf vragen te stellen. Na het webinar ontvangt iedere deelnemer een handout waarin alle besproken onderwerpen (en meer) nog eens rustig nagelezen kunnen worden. Ook wordt er een replay aan alle kijkers aangeboden.

Deelname aan dit webinar kost € 15,00.

Datum: maandag 28 augustus, woensdag 27 september, dinsdag 31 oktober, maandag 27 november.

Inschrijven kan via schokenpomp.webinargeek.com.
Meer informatie is te vinden via schokenpomp.nl/live-webinar/ 


KraamZus sluit officieel aan bij de Martini Geboorte Groep

Onder de naam ‘Martini Geboorte Groep’ werken wij nauw samen met de afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis en 8 verloskundigenpraktijken. Dit samenwerkingsverband staat voor persoonlijke, betrouwbare en vernieuwende geboortezorg, thuis en in het ziekenhuis. Hiermee streven wij samen met de gynaecologen, verpleging en verloskundigen, naar de beste zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wil je meer weten over de ‘Martini Geboorte Groep’?  Kijk dan op de website www.martinigeboortegroep.nl. Je kunt de  Martini Geboorte Groep ook volgen op Facebook en Instagram.


Kraamvisite

Gedurende de lockdown (tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022) zijn de maatregelen voor het ontvangen van kraamvisite aangescherpt. Deze aanscherping is nodig omdat de Omikron variant van het Covid-19 virus een veel groter besmettingsrisico heeft dan eerdere varianten. Om te voorkomen dat de capaciteit in de kraamzorg nog verder in het geding komt adviseert de Taskforce Covid-19 aanscherpingen met betrekking tot o.a. de kraamvisite. Hierin volgen wij ook de adviezen op vanuit de brancheorganisatie binnen de geboortezorg.

De Taskforce Covid-19 adviseert géén kraamvisite te ontvangen wanneer de kraamverzorgende in het gezin aanwezig is. Hiermee voorkomen we dat jullie gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting.

De kraamverzorgende houdt aandacht voor de basisregels waaronder extra aandacht voor (hand)hygiëne. De Taskforce Covid-19 benadrukt ook het belang van goede ventilatie.


Veiligheidswaarschuwing: FRIGG spenen

FRIGG waarschuwt voor de siliconen spenen van dit merk. Het zuiggedeelte kan loskomen van het schildje. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.


Veiligheidswaarschuwing
FRIGG waarschuwt dat de siliconen spenen van dit merk niet veilig zijn. Deze zijn verkocht tussen 1 april 2021 en 10 december 2021. Door een maakfout kan het zuiggedeelte van deze spenen losraken van het schild. Dit kan mogelijk voor gevaarlijke situaties zorgen bij je kind.

De latex spenen van FRIGG zijn wel veilig te gebruiken.

Terugroepactie
Heb je een siliconen speen van FRIGG in huis? Laat je baby deze dan niet meer gebruiken. Gooi de speen weg of breng hem terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt.

Als je vragen hebt, kan je contact opnemen met de klantenservice van FRIGG via info@frigg.com.

 

BRON: 24baby.nl


Terugroepactie Davitamon en Gravitamon

Leverancier Omega Pharma Nederland roept een aantal producten van  de merken Davitamon en Gravitamon terug. In de producten is een ingrediënt verwerkt waar te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide in zitten.

Deze terugroepactie is een uitbreiding van de eerdere terugroepactie van Davitamon producten.

De terugroepactie betreft o.a.:

  1. Davitamon Compleet Zwanger 60st met EAN code 8710537704235
  2. Davitamon Mamafit 60st met EAN code 8710537703900

In deze producten is een ingrediënt verwerkt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel verboden in de EU omdat het als kankerverwekkend geldt. Er is geen acuut gevaar voor de gezondheid, maar het langdurig binnenkrijgen van resten ethyleenoxide kan op termijn wel schadelijk zijn voor de gezondheid. De producten worden daarom teruggeroepen.

Alle info vind je op www.productwaarschuwing.nl

Bron: Davitamon, Albert Heijn, 1 september 2021


Veiligheidswaarschuwing Aluminium Bedkruik II LABEL+

LABEL+ waarschuwt voor de Aluminium Bedkruik II. LABEL+ heeft geconstateerd dat er bij een aantal kruiken lekkage is ontstaan door corrosievorming vanuit de binnenkant van de kruik. Door deze corrosie kunnen er gaatjes in de kruik ontstaan waarbij, indien deze gevuld is met heet/kokend water, een gevaar op brandwonden ontstaat.

Om welke product gaat het?
• Aluminium Bedkruik II Label+
• Artikelcode 12800762
• EAN-code 4054703990102
• Verkocht bij Baby-Dump, Babypark en bol.com
• Verkocht na 14-10-2019

Meer info staat op www.nvwa.nl


KraamZus ook dit jaar partner Stichting Babyspullen

Omdat elk kind het recht heeft op een goede start!

Stichting Babyspullen wil de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. Landelijk zamelen zij gebruikte en nieuwe babyspullen in en hier worden babystartpakketten van gemaakt. Deze pakketten worden via instanties zoals KraamZus verstrekt aan ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

KraamZus verstrekt al meerdere jaren de babystartpakketten van Stichting Babyspullen. Onder andere de conZulenten van KraamZus signaleren waar extra ondersteuning nodig is en zorgen ervoor dat een pakket op de juiste plek terecht komt. Binnen de pakketten wordt er onderscheid gemaakt tussen een jongetjes en een meisjes pakket.

Stichting Babyspullen belichaamt een wens die er vanuit KraamZus al een langere tijd is; gezinnen ondersteunen die dit nodig hebben, want elk kind heeft recht op een goede start. Stichting Babyspullen heeft de kennis, ervaring en landelijke een groot bereik met ruim 200 inzamelpunten en twee centrale sorteerlocaties in Heerhugowaard en Utrecht.

Een perfecte partner waarmee wij al jaar en dag een fijne samenwerking hebben. Wij zijn dan ook trots op de verlenging van deze samenwerking!

 


Fryske Landgenootjes – foar eltse nije Fryske poppe!

* Friese Landgenootjes – voor elke nieuwe Friese baby!*. Tweeling introduceert nieuwe twist op eeuwenoude traditie.

Een geboorte moet gevierd worden! In Nederland gebeurt dit met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes; we smeren maar liefst 60 miljoen beschuitjes per jaar. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes. Ondernemer Olaf Ouwerkerk en zijn tweelingzus Marise vinden het tijd om hier verandering in te brengen en lanceerden vandaag – samen met de Friese kraamzorgorganisatie KraamZus – Friese Landgenootjes; geboortebeleg met de vertrouwde anijssmaak, maar in de kenmerkende kleuren rood, wit en blauw van de provincie Friesland. Friesland krijgt daarmee als provincie eigen geboortemuisjes.

Uit onderzoek blijkt dat wij Friezen het meest van alle Nederlanders trots zijn op onze provincie. De kenmerkende vlag van Friesland met de pompeblêden staat hiervoor symbool. Vanaf nu kan de komst van een kleine Fries in stijl worden gevierd met beschuit met muisjes in de kleuren van Friesland. Vanmorgen reikte kraamzus Geartsje Laanstra van de Friese kraamzorgorganisatie KraamZus het allereerste doosje uit aan Nanne en Raveena de Jong, de kersverse ouders van baby Hailey. In huize de Jong wordt niet alleen de geboorte gevierd van hun dochter, maar ook het kampioenschap van Nanne zijn club SC Cambuur. Aan de gevel prijkt zowel de geboorte als de geel-blauwe Cambuur vlag. De suggestie kwam direct om de muisjes ook in deze kleuren te maken. Staat genoteerd Nanne!

“Naast de kleuren, smaken ze ook heerlijk! De anijssmaak vind ik lekkerder dan de originele en ze zijn wat zachter qua structuur”, aldus kersverse moeder Raveena. Kraamzus Geartsje is ook over de muisjes te spreken, “Beschuit met muisjes is een Nederlandse traditie, hoe leuk dat ze er nu ook zijn in de Friese kleuren! En ze blijven ook nog eens goed op je beschuitje liggen, want de originele zijn iets harder en stuiteren weleens van je bordje”.

De Friese Landgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij, vegan en verpakt in een nieuw jasje. Een aantal winkels in Friesland zijn al geïnteresseerd. Je kunt ze nu al online bestellen via www.stadsgenootjes.nl.


KraamZus #jerusalemachallenge

Het jaar 2020 hebben wij afgesloten met iets vrolijks! Met verschillende teams vanuit heel het land hebben wij meegedaan met de Jerusalema Challenge 💃

Als afsluiting van een bewogen jaar vanwege het coronavirus, waar wij ook (en nog steeds) volop in ons werk mee te maken hebben. Maar wat zijn wij trots op onze dames en hun passie en inzet. De Jerusalema Challenge is het symbool voor hoop en verbondenheid. De filmpjes zijn al een tijd geleden opgenomen toen er iets meer mogelijk was.

Wat een plezier hebben wij gehad om dit te maken!! Na werktijd zijn er een aantal teams samengekomen om te dansen en te genieten van deze fijne onderbreking. En zie hier het resultaat! Hopelijk genieten jullie er net zo van zoals wij doen ❤ Samen staan we sterk! Veel kijkplezier!


Online voedingsmagazine ZUS&zuigeling staat live!

Wat zijn we trots! Na maandenlang hard werken is het online voedingsmagazine ZUS&zuigeling een feit. Waar voorheen onze cliënten dit naslagwerk en magazine bij de intake ontvingen, staat hij nu met één druk op de knop altijd en overal tot je beschikking. Perfect te lezen op je tablet, laptop en mobieltje.

De gedrukte variant van de ZUS&zuigeling bestond uit een voor- en achterkant. Hiermee had je een gedeelte specifiek voor borst- en kunstvoeding. Voor de online variant is er een opsplitsing gemaakt en vind je twee unieke uitgaven. De ene is gericht op borstvoeding en de andere puur op kunstvoeding. Zo kun jij lezen wat voor jou van toepassing is. In de uitgaven vind je allerlei handige informatie ter voorbereiding en straks voor als je kindje er is ❤️

Benieuwd naar de online magazines? Als cliënt heb jij exclusieve toegang tot onze eigen app. Bomvol informatie, handige weetjes, contactgegevens, instructievideo’s met kraamzus Liesbeth én hier vind je ook de magazines.

Voor nu veel leesplezier en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!


Intentieverklaring Kansrijke Start

Op 2 juni heeft gemeente Smallingerland samen met de coalitie Kansrijke Start Smallingerland door middel van een online vergadering de intentieverklaring Kansrijke Start ondertekend. Samen willen zij ervoor zorgen dat alle kinderen in Smallingerland dezelfde kansen krijgen. Het moet geen verschil maken waar je wieg staat.

In Nederland heeft 14% van de kinderen een valste start bij de geboorte. Door deze valse start krijgen kinderen later vaker problemen en ziektes en komen ze vaker in aanraking met jeugdhulp. De geboorte- en jeugdgezondheidszorg en het welzijn werk spelen een belangrijke rol bij de preventie hiervan. Om ieder kind een kansrijke start te geven is een samenhangende aanpak nodig met verschillende partijen. Deze verschillende partijen zijn samen gevormd tot een coalitie Kansrijke Start Smallingerland. De coalitie investeert in een gezamenlijke aanpak rond de eerste 1000 dagen van kinderen. Die periode is van groot belang voor de gezondheid en ontwikkeling in de rest van het leven.

KraamZus is trotse partner van deze coalitie en zal zich voor dit mooie project gaan inzetten.


Zwangerenvoorlichting Nij Smellinghe

Een bericht vanuit het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten

De maandelijkse zwangerenvoorlichtingsavonden in Nij Smellinghe gaan vanwege het coronavirus al een paar maanden niet door. Vanuit Nij Smellinghe staan deze avonden weer vanaf september op de agenda. Hoe en in welke vorm is op dit moment helaas nog niet bekend. Voor zwangeren is het vanuit Nij Smellinghe nu mogelijk om digitaal de zwangerschapsvoorlichting te volgen.

Hieronder vind je de video:


Gratis online cursus over gezondheid na de zwangerschap

Speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, een zwangerschap plannen of recent een baby hebben gekregen, biedt het UMCG in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een gratis online cursus aan over gezondheid na de zwangerschap. Het krijgen van een kind is een zeer bijzondere gebeurtenis, maar na de bevalling kan er veel gebeuren met de gezondheid van een vrouw. Vanaf 20 januari a.s. komen daarom in vier weken diverse gezondheidsaspecten aan bod. Door deze cursus te volgen kunnen vrouwen voorkomen dat ze na een bevalling onnodig lang met klachten blijven rondlopen.  De cursus is niet alleen bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn of net bevallen zijn, maar ook voor verloskundigen en andere zorgverleners die met zwangere of pas bevallen vrouwen werken.

Meer informatie over de cursus vindt je via hier


Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland zoekt jonge ouders

Rondom Zwangerschap (Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland) zoekt ouders die mee willen denken over zwangerschap, geboorte en kraamtijd! Het samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland is een vereniging die bestaat uit verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties, de maatschap gynaecologen, de klinische verloskundigen, de kinderartsen en de verpleegkundigen op de kinderafdeling, kraam- en verlosafdeling. Kortom alle zorgverleners die direct betrokken kunnen zijn bij de zorg voor aanstaande ouders en hun pasgeboren kinderen in Noord Friesland. (N.B. dit staat dus los van de eigen moederraad van KraamZus, maar is dus overkoepelend vanuit de geboortezorg in deze regio).

Meer informatie over Rondom Zwangerschap vind je op www.rondomzwangerschap.com

Vind jij het leuk om hieraan bij te dragen? Lees dan verder.

In jouw zwangerschap, tijdens jouw bevalling en in de kraamtijd krijg je met verschillende zorgverleners te maken. Zij werken samen om de zorg voor jou en jouw kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze zorgverleners willen graag weten hoe jij – en eventueel ook jouw partner – deze zorg ervaren. Zij zijn ook benieuwd hoe jij/jullie denken over de wijze waarop de zorg is georganiseerd, de keuzes die je hebt en veranderingen die de zorgverleners willen invoeren.

Als je hierover mee wilt praten, kan je je opgeven voor de “moederraad” die wordt opgericht. De “moederraad” is bestemd voor zwangere vrouwen en jonge ouders die in en rond Leeuwarden wonen. De eerste bijeenkomst van de “moederraad” is op 31 oktober 2019 van 19.00-20.30 uur aan de Sixmastraat 44 in Leeuwarden.

Meer informatie?
Vraag jouw verloskundige, jouw gynaecoloog, de kraamzorg of JGZ-verpleegkundige.
Als je je direct wilt opgeven, stuur dan een mail aan Anneke Zaaijer: azaaijer@kraamzus.nl


Kraamzus Liesbeth neemt na 45 jaar afscheid van de kraamzorg

In de afgelopen –bijna- 45 jaar heeft kraamzus Liesbeth Hut uit Niebert een heleboel baby’s en hun ouders een onvergetelijke start mogen geven. Deze week doet ze dat voor het laatst. Baby Ferre Seinstra geniet nog even van haar goede zorgen voordat ze haar uniform aan de wilgen hangt.

Op wacht in het kraamcentrum
In al die jaren heeft Liesbeth heel wat veranderingen in de kraamzorg meegemaakt. ‘Je kunt het je niet meer voorstellen, maar toen ik begon in 1976 sliep je als kraamverzorgster in het wachthuis van het kraamcentrum. Je zat letterlijk ‘in de wacht’. Als de bel ging werd je opgehaald door een buurman of familielid van aanstaande ouders. Je deed de bevalling met de verloskundige of huisarts en verzorgde het gezin de eerste tien dagen. Dat was toen wel anders hoor!’ Lacht Liesbeth. ‘De kraamvrouw mocht de eerste drie dagen niet uit bed. Alleen even ‘bungelen’ met de benen. Wassen deden we in bed, en pas op de vierde dag douchen. De dagen waren ook langer. Beginnen om 7.30 uur, de andere kinderen in de kleren, naar school brengen, de kraamvrouw en baby verzorgen, huishouden runnen, ’s avonds het eten klaarmaken en daarna de andere kinderen weer in de pyjama’s. Rond 18:30 uur ging ik dan weer terug naar het kraamcentrum. Zelf even opfrissen en dan de volgende ochtend weer naar het gezin toe!’

‘Mijn hart ligt in de geboortezorg’
‘Wat ook speciaal blijft is dat je meerdere keren in hetzelfde gezin mag kramen. Tegenwoordig kun je contact houden via social media, maar vroeger was het echt een verrassing en wist je niet altijd wanneer iemand weer een kindje verwachtte. Dat ga ik zeker missen. En verder? De gezinnen, de blijdschap om het nieuwe leven, het verzorgen… het vak blíjft speciaal’ vertelt Liesbeth. ‘Mijn hart ligt in de geboortezorg, maar de komende tijd ligt de nadruk op genieten van mijn vrije tijd, reizen en festivals bezoeken samen met mijn partner.

Genieten van de kraamweek
En Ferre? Die staat pas aan het begin van zijn leven. Zijn ouders Jacob en Elisabeth Seinstra uit Oentsjerk hebben dankzij kraamzus Liesbeth volop kunnen genieten van hun kraamweek. ‘We vinden Liesbeth echt een fantastische, hardwerkende en lieve kraamzus. Ook hebben we nog veel van haar kunnen leren. We hopen dan ook van harte dat ze nu volop kan gaan genieten van haar pensioen.’

Op de foto:
Jurre (6 jaar), Liesbeth met Ferre (geboren op 17 juni 2019) en Ruben (3 jaar).

 


Leefstijlakkoord Venray

Venray heeft een missie. Zij wil in 2022 de gemeente zijn waar de gezondste jeugd en de gelukkigste senioren van Limburg wonen en leven. Daarnaast wil de gemeente de duurzame inzetbaarheid van werknemers van Venrayse bedrijven vergroten. Deze drie ambities zijn maandag 17 juni bekend gemaakt tijdens het ondertekenen van het Leefstijlakkoord Venray.  Dit akkoord werd door ruim zestig organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen ondertekend. Voor KraamZus tekende onze regiomanager Diana op 17 juni j.l. het akkoord in Venray. Dit is geen verhaal van de gemeente, maar van alle partners samen. De gemeente is dan ook zeer blij met alle steun vanuit deze organisaties. Wij zijn blij dat we kunnen bijdragen aan dit initiatief.

 

Wil je meer informatie

over het Leefstijlakkoord van Venray? Neem dan contact op met sportformateur Maurice Ambaum via leefstijlakkoord@venray.nl


Babyshower vs. mothers blessing

 

Zwanger zijn, geboorte en nieuw leven: dat brengt ook nieuwe tradities tot leven! In een paar jaar tijd is de Amerikaanse babyshower omarmd door mama’s to be in Nederland. Hartstikke leuk natuurlijk: in de laatste weken van je zwangerschap overspoeld te worden met cadeautjes voor je baby (vandaar ‘shower’). Denk daarbij veel cupcakes, spelletjes en het feestje is compleet. Of niet? Want het is ook heel leuk om juist de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Bij een mothers blessing ligt de focus op joú in plaats van je baby.

Mothers blessing betekent letterlijk: zegen voor de moeder. Van oudsher een traditie van de Indianen om te vieren dat de vrouw het moederschap betreedt. Het gaat dan niet om het geven van cadeaus, maar om het geven van liefde en aandacht, zodat je straks kunt doorgeven aan je kindje. Bij een mothers blessing gaat het om verwennen, ontspanning en zelfvertrouwen zodat de aanstaande moeder zich kan voorbereiden op de bevalling.

Tips voor een mothers blessing:

💟 een fijne massage. Door vriendinnen (kies voor een hand- of voetmassage) of een zwangerschapsmassage door een professional

💟 bloemenkrans: alle dames nemen een mooie bloem mee, hier wordt een mooie krans van gevlochten voor de aanstaande mama

💟 bemoedigingskaart: iedere vrouw schrijft een wens of bemoedigende zin op een mooie kaart. Gebundeld wordt het zo een mooie set om vertrouwen te geven!

💟 besteed aandacht aan de versiering van de locatie: dat draagt bij aan een ontspannen sfeer. Bij mooi weer is een buitensetting heerlijk

💟 zorg voor lekkere hapjes en drankjes

💟 iedereen kan iets moois meenemen voor de moeder: lekkere thee, mooie bloemen, rozenkwarts (staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid)

Omarm jij deze nieuwe tradities of ben je juist fan van de ‘ouderwetse’ kraamvisite of een kraamfeest? We horen je tips graag! Hoe je je ook voorbereid op de komst van je kindje: we wensen je kindje een warm thuis toe!


Oproep ouderplatform VSV Sneek en Heerenveen

Als samenwerkende organisaties in de geboortezorg zijn we op zoek naar ouders die met ons mee willen denken over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het is een initiatief van verloskundigen, afdelingen verloskunde van de ziekenhuizen Sneek en Heerenveen, kraamzorgorganisaties en GGD in het gebied rond Sneek en Heerenveen (N.B. dit staat dus los van de eigen moederraad van KraamZus, maar is dus overkoepelend vanuit de geboortezorg in deze regio).

Vind jij het leuk om hieraan bij te dragen? Hieronder vind je meer informatie:

In je zwangerschap, tijdens je bevalling en in de kraamtijd, krijg je met verschillende zorgverleners te maken. Zij werken samen om de zorg voor jou en je kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze zorgverleners willen graag weten hoe jij – en eventueel ook je partner – deze zorg ervaren. Zij zijn ook benieuwd hoe jullie denken over de wijze waarop de zorg is georganiseerd, de keuzes die je hebt en veranderingen die de zorgverleners willen invoeren.

Als je hierover mee wilt praten, kan je je opgeven voor het ouderplatform of de moederraad die wordt opgericht. Dit platform is bestemd voor zwangere vrouwen en jonge ouders die in het gebied rond Heerenveen en Sneek wonen.

De eerste bijeenkomst van de “moederraad” is op 3 juli 2019 van 19.00-20.30 uur bij KraamZus aan de Celsiusweg 2 in Joure.

Meer informatie?
Vraag je verloskundige, je gynaecoloog, de kraamzorg of JGZ-verpleegkundige. Als je je direct wilt opgeven, stuur dan een mail aan Conny Vreugdenhil, c.h.vreugdenhil@rug.nl