Maatregelen omtrent het coronavirus

Vanuit KraamZus willen we jou graag informeren over onze maatregelen omtrent het coronavirus.

Uren zorg: 
Als eerste kunnen we aangeven dat we op dit moment de kraamzorg kunnen leveren zoals wij dat met jou hebben afgesproken. Mocht dit toch onverhoopt wijzigen, dan word je daarvan door ons op de hoogte gebracht.

Preventief:
Wij zijn ons ervan bewust dat kraamzorg juist nu van groot belang is. Een groot deel van het werk van onze kraamzussen is preventief. Daar is voor nu een extra attentie bij gekomen, namelijk het weerbaar maken tegen de virusinfectie COVID-19. Door volwaardige zorg te verlenen heb jij, als pas bevallen moeder, maximaal de kans om goed te herstellen in een kwetsbare periode. En vervolgens ben jij weer in staat om goed voor jouw baby (en broertjes of zusjes) te zorgen.

Kraamvisite: 
Met alle landelijke kraamzorgorganisaties hebben wij gezamenlijk afgesproken dat we aan onze gezinnen gaan vragen om geen kraamvisite thuis uit te nodigen, wanneer er een kraamzus bij jou in huis aan het werk is. Wij begrijpen dat dit niet heel gezellig is, maar sociale contacten moeten zoveel mogelijk worden vermeden om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden. Dit is ook in jouw belang en dat van je overige gezinsleden. We hebben gezamenlijk de maatschappelijke verplichting om (kraam)zorg personeel niet besmet te laten raken, zodat zij hun prachtige en vooral belangrijke werk kunnen voortzetten. Wij begrijpen ook dat je jouw allermooiste en liefste kindje heel graag aan de rest van de wereld wilt laten zien. Gebruik hiervoor de digitale middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Wij adviseren ook om goed na te denken over het bezoek dat je wilt ontvangen tijdens de kraamweek, wanneer er geen kraamzus aan het werk is. Zowel voor de moeder als het kindje is het een intense en kwetsbare week, dus ga hier verstandig mee om.

Leerlingen:
KraamZus is een erkend leerbedrijf en we leiden dan ook veel nieuw collega’s op. Om de kans op besmetting te reduceren, hebben wij besloten om voorlopig geen leerling met een kraamzus mee te sturen naar onze gezinnen.

Intake: 
Over de intake is vorige week al een mail rondgestuurd. Om de kans op besmetting te reduceren, hebben wij besloten om de huisbezoeken om te zetten naar telefonische intakes. De afspraak zoals gemaakt blijft staan, alleen neemt de intaker dan telefonisch contact met je op.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog met vragen zitten, dan kun je deze mailen naar info@kraamzus.nl.


A lot is being asked of our employees at the moment. We have a social obligation to not become infected and to make sure we don’t put others at risk. Therefore, we have decided to take the following precautions:

No family or friends visiting while the maternity nurse is present!
To reduce risk, there will be no family or friends visiting while the maternity nurse is present. We understand this is a drastic measure but at the moment we have no other choice. We need to take good care of each other. We trust you will understand.

Personnel at work

Good to know: KraamZus will still deliver the same quality of care as before. We are – and always have been – very aware of maintaining a good standard of hygiene. We are in close contact with the RIVM and GGD and follow the RIVM advice given to the Dutch government on prevention and control of  infectious diseases. We immediately inform our clients  and employees when guidelines change or when special measures (on a national or regional level) are being taken.
If a KraamZus employee has been in a high risk area, or in touch with someone (suspected of) coronavirus infection or displaying symptoms herself, then she will temporarily not be scheduled to provide care. This means that in some regions policies for peak times may have to be implemented due to insufficient staffing levels. Should this be necessary, available maternity nurses will be evenly distributed among all maternity families. We will ask whether you have been in contact with anyone with a fever, respiratory symptoms and/or have tested positive for coronavirus.

Intakes

In order to meet the government/RIVM requirements to work from home wherever possible, we have decided to turn home visits into phone appointments. If you already have an appointment, or will soon be seven months pregnant, then you will soon be called by VDA to make an appointment for a telephone interview.

Tips to prevent contamination  – also for your maternity visits

  • Wash your hands regularly with soap for at least 20 seconds or use an alcohol-based hand sanitiser.
  • When coughing and sneezing, cover your mouth with your flexed elbow or a tissue.
  • Use paper tissues when you sneeze.
  • Keep a distance when other people are coughing or sneezing.
  • Do not shake hands and do not kiss. Unusual situations will occur because everyone will want to congratulate you on having your baby! Our maternity nurse will not shake hands to say hello or goodbye.

More information?

For more information please refer to the RIVM website: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. You can also call the special telephone number 0800 – 1351. Are you worried or do you worry whether you have symptoms? Please contact your doctor or GP.


Gratis online cursus over gezondheid na de zwangerschap

Speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, een zwangerschap plannen of recent een baby hebben gekregen, biedt het UMCG in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een gratis online cursus aan over gezondheid na de zwangerschap. Het krijgen van een kind is een zeer bijzondere gebeurtenis, maar na de bevalling kan er veel gebeuren met de gezondheid van een vrouw. Vanaf 20 januari a.s. komen daarom in vier weken diverse gezondheidsaspecten aan bod. Door deze cursus te volgen kunnen vrouwen voorkomen dat ze na een bevalling onnodig lang met klachten blijven rondlopen.  De cursus is niet alleen bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn of net bevallen zijn, maar ook voor verloskundigen en andere zorgverleners die met zwangere of pas bevallen vrouwen werken.

Meer informatie over de cursus vindt je via hier


Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland zoekt jonge ouders

Rondom Zwangerschap (Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland) zoekt ouders die mee willen denken over zwangerschap, geboorte en kraamtijd! Het samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland is een vereniging die bestaat uit verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties, de maatschap gynaecologen, de klinische verloskundigen, de kinderartsen en de verpleegkundigen op de kinderafdeling, kraam- en verlosafdeling. Kortom alle zorgverleners die direct betrokken kunnen zijn bij de zorg voor aanstaande ouders en hun pasgeboren kinderen in Noord Friesland. (N.B. dit staat dus los van de eigen moederraad van KraamZus, maar is dus overkoepelend vanuit de geboortezorg in deze regio).

Meer informatie over Rondom Zwangerschap vind je op www.rondomzwangerschap.com

Vind jij het leuk om hieraan bij te dragen? Lees dan verder.

In jouw zwangerschap, tijdens jouw bevalling en in de kraamtijd krijg je met verschillende zorgverleners te maken. Zij werken samen om de zorg voor jou en jouw kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze zorgverleners willen graag weten hoe jij – en eventueel ook jouw partner – deze zorg ervaren. Zij zijn ook benieuwd hoe jij/jullie denken over de wijze waarop de zorg is georganiseerd, de keuzes die je hebt en veranderingen die de zorgverleners willen invoeren.

Als je hierover mee wilt praten, kan je je opgeven voor de “moederraad” die wordt opgericht. De “moederraad” is bestemd voor zwangere vrouwen en jonge ouders die in en rond Leeuwarden wonen. De eerste bijeenkomst van de “moederraad” is op 31 oktober 2019 van 19.00-20.30 uur aan de Sixmastraat 44 in Leeuwarden.

Meer informatie?
Vraag jouw verloskundige, jouw gynaecoloog, de kraamzorg of JGZ-verpleegkundige.
Als je je direct wilt opgeven, stuur dan een mail aan Anneke Zaaijer: azaaijer@kraamzus.nl


Kraamzus Liesbeth neemt na 45 jaar afscheid van de kraamzorg

In de afgelopen –bijna- 45 jaar heeft kraamzus Liesbeth Hut uit Niebert een heleboel baby’s en hun ouders een onvergetelijke start mogen geven. Deze week doet ze dat voor het laatst. Baby Ferre Seinstra geniet nog even van haar goede zorgen voordat ze haar uniform aan de wilgen hangt.

Op wacht in het kraamcentrum
In al die jaren heeft Liesbeth heel wat veranderingen in de kraamzorg meegemaakt. ‘Je kunt het je niet meer voorstellen, maar toen ik begon in 1976 sliep je als kraamverzorgster in het wachthuis van het kraamcentrum. Je zat letterlijk ‘in de wacht’. Als de bel ging werd je opgehaald door een buurman of familielid van aanstaande ouders. Je deed de bevalling met de verloskundige of huisarts en verzorgde het gezin de eerste tien dagen. Dat was toen wel anders hoor!’ Lacht Liesbeth. ‘De kraamvrouw mocht de eerste drie dagen niet uit bed. Alleen even ‘bungelen’ met de benen. Wassen deden we in bed, en pas op de vierde dag douchen. De dagen waren ook langer. Beginnen om 7.30 uur, de andere kinderen in de kleren, naar school brengen, de kraamvrouw en baby verzorgen, huishouden runnen, ’s avonds het eten klaarmaken en daarna de andere kinderen weer in de pyjama’s. Rond 18:30 uur ging ik dan weer terug naar het kraamcentrum. Zelf even opfrissen en dan de volgende ochtend weer naar het gezin toe!’

‘Mijn hart ligt in de geboortezorg’
‘Wat ook speciaal blijft is dat je meerdere keren in hetzelfde gezin mag kramen. Tegenwoordig kun je contact houden via social media, maar vroeger was het echt een verrassing en wist je niet altijd wanneer iemand weer een kindje verwachtte. Dat ga ik zeker missen. En verder? De gezinnen, de blijdschap om het nieuwe leven, het verzorgen… het vak blíjft speciaal’ vertelt Liesbeth. ‘Mijn hart ligt in de geboortezorg, maar de komende tijd ligt de nadruk op genieten van mijn vrije tijd, reizen en festivals bezoeken samen met mijn partner.

Genieten van de kraamweek
En Ferre? Die staat pas aan het begin van zijn leven. Zijn ouders Jacob en Elisabeth Seinstra uit Oentsjerk hebben dankzij kraamzus Liesbeth volop kunnen genieten van hun kraamweek. ‘We vinden Liesbeth echt een fantastische, hardwerkende en lieve kraamzus. Ook hebben we nog veel van haar kunnen leren. We hopen dan ook van harte dat ze nu volop kan gaan genieten van haar pensioen.’

Op de foto:
Jurre (6 jaar), Liesbeth met Ferre (geboren op 17 juni 2019) en Ruben (3 jaar).

 


Leefstijlakkoord Venray

Venray heeft een missie. Zij wil in 2022 de gemeente zijn waar de gezondste jeugd en de gelukkigste senioren van Limburg wonen en leven. Daarnaast wil de gemeente de duurzame inzetbaarheid van werknemers van Venrayse bedrijven vergroten. Deze drie ambities zijn maandag 17 juni bekend gemaakt tijdens het ondertekenen van het Leefstijlakkoord Venray.  Dit akkoord werd door ruim zestig organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen ondertekend. Voor KraamZus tekende onze regiomanager Diana op 17 juni j.l. het akkoord in Venray. Dit is geen verhaal van de gemeente, maar van alle partners samen. De gemeente is dan ook zeer blij met alle steun vanuit deze organisaties. Wij zijn blij dat we kunnen bijdragen aan dit initiatief.

 

Wil je meer informatie

over het Leefstijlakkoord van Venray? Neem dan contact op met sportformateur Maurice Ambaum via leefstijlakkoord@venray.nl


Babyshower vs. mothers blessing

 

Zwanger zijn, geboorte en nieuw leven: dat brengt ook nieuwe tradities tot leven! In een paar jaar tijd is de Amerikaanse babyshower omarmd door mama’s to be in Nederland. Hartstikke leuk natuurlijk: in de laatste weken van je zwangerschap overspoeld te worden met cadeautjes voor je baby (vandaar ‘shower’). Denk daarbij veel cupcakes, spelletjes en het feestje is compleet. Of niet? Want het is ook heel leuk om juist de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Bij een mothers blessing ligt de focus op joú in plaats van je baby.

Mothers blessing betekent letterlijk: zegen voor de moeder. Van oudsher een traditie van de Indianen om te vieren dat de vrouw het moederschap betreedt. Het gaat dan niet om het geven van cadeaus, maar om het geven van liefde en aandacht, zodat je straks kunt doorgeven aan je kindje. Bij een mothers blessing gaat het om verwennen, ontspanning en zelfvertrouwen zodat de aanstaande moeder zich kan voorbereiden op de bevalling.

Tips voor een mothers blessing:

💟 een fijne massage. Door vriendinnen (kies voor een hand- of voetmassage) of een zwangerschapsmassage door een professional

💟 bloemenkrans: alle dames nemen een mooie bloem mee, hier wordt een mooie krans van gevlochten voor de aanstaande mama

💟 bemoedigingskaart: iedere vrouw schrijft een wens of bemoedigende zin op een mooie kaart. Gebundeld wordt het zo een mooie set om vertrouwen te geven!

💟 besteed aandacht aan de versiering van de locatie: dat draagt bij aan een ontspannen sfeer. Bij mooi weer is een buitensetting heerlijk

💟 zorg voor lekkere hapjes en drankjes

💟 iedereen kan iets moois meenemen voor de moeder: lekkere thee, mooie bloemen, rozenkwarts (staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid)

Omarm jij deze nieuwe tradities of ben je juist fan van de ‘ouderwetse’ kraamvisite of een kraamfeest? We horen je tips graag! Hoe je je ook voorbereid op de komst van je kindje: we wensen je kindje een warm thuis toe!


Oproep ouderplatform VSV Sneek en Heerenveen

Als samenwerkende organisaties in de geboortezorg zijn we op zoek naar ouders die met ons mee willen denken over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het is een initiatief van verloskundigen, afdelingen verloskunde van de ziekenhuizen Sneek en Heerenveen, kraamzorgorganisaties en GGD in het gebied rond Sneek en Heerenveen (N.B. dit staat dus los van de eigen moederraad van KraamZus, maar is dus overkoepelend vanuit de geboortezorg in deze regio).

Vind jij het leuk om hieraan bij te dragen? Hieronder vind je meer informatie:

In je zwangerschap, tijdens je bevalling en in de kraamtijd, krijg je met verschillende zorgverleners te maken. Zij werken samen om de zorg voor jou en je kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze zorgverleners willen graag weten hoe jij – en eventueel ook je partner – deze zorg ervaren. Zij zijn ook benieuwd hoe jullie denken over de wijze waarop de zorg is georganiseerd, de keuzes die je hebt en veranderingen die de zorgverleners willen invoeren.

Als je hierover mee wilt praten, kan je je opgeven voor het ouderplatform of de moederraad die wordt opgericht. Dit platform is bestemd voor zwangere vrouwen en jonge ouders die in het gebied rond Heerenveen en Sneek wonen.

De eerste bijeenkomst van de “moederraad” is op 3 juli 2019 van 19.00-20.30 uur bij KraamZus aan de Celsiusweg 2 in Joure.

Meer informatie?
Vraag je verloskundige, je gynaecoloog, de kraamzorg of JGZ-verpleegkundige. Als je je direct wilt opgeven, stuur dan een mail aan Conny Vreugdenhil, c.h.vreugdenhil@rug.nlVrolijk Pasen

Dit prachtige lenteplaatje kregen we toegestuurd van de ouders van baby Rosanne. We zijn verliefd op dit nieuwe leven 🙂 (fotocredits: Henderika Fotografie). Fijne Paasdagen!


Maak van je roze wolk geen rookwolk

Als kersverse ouder word je al snel een expert in babyfoons, traphekjes en een veilig bedje voor je baby. Brandveiligheid is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Gelukkig kun je veel zelf doen om je gezin te beschermen tegen brand. In deze folder van de brandweer vind je 7 tips. Een goede voorbereiding kan levens redden. Zo maak je van je roze wolk geen rookwolk!

 

 


N A A R • B U I T E N

Vandaag is het nog even perfect weer om te genieten van het zonnetje! Met je newborn op pad is natuurlijk net even spannender dan voorheen. Met de drager of de wagen? Hoe wandel jij het liefst? Of je nu met de drager of met de wagen naar buiten gaat, houd er rekening mee dat het ook voor je kindje snel warm kan worden nu de zon zich weer volop laat zien:

💟 Hou de temperatuur in de gaten. De zon is gauw te warm op het hoofdje van een kind. Controleer regelmatig hoe je kindje zich voelt.

💟 Doe de kap van de kinderwagen pas omhoog als je baby erin ligt.

💟 Doe bij windstil weer of binnenshuis de kap omlaag voor voldoende ventilatie.

💟 Zorg dat je baby het in de kinderwagen niet te warm heeft: zet je baby niet lang in de volle zon maar gebruik een parasol.

💟 Om je kindje in de wagen te beschermen tegen de zon of de wind, zijn speciale doeken te koop, of je kunt zelf een doek bevestigen aan de kap van je kinderwagen. Zorg er wel voor dat er voldoende frisse lucht in de wagen komt, sluit de kap nooit helemaal af!

💟 Een draagdoek/buikdrager is vergelijkbaar met 1 laagje kleding.

 

 


POWER to the PLACENTA

Vanaf het begin van de zwangerschap tot de bevalling is het de voedingsbron, de levensboom, van je kindje. Creatieve kraamzus Hendrika raakte geïnspireerd door deze voedingsbron. Ze keek de kunst af en ging zelf aan de slag. En tadaaa: De Moederkoek is geboren.

Op verzoek kan ze een afdruk maken van de placenta van jullie kindje! Wil je ook zo’n uniek kunstwerk?

Mail dan naar: demoederkoek@outlook.com
of kijk op: m.facebook.com/Kunstmetplacenta/


Nieuwjaarsduik

Baby Sven deed een heuse nieuwjaarsduik op 1 januari 2019 🐳! Het hartverwarmende team bestaande uit kraamzus Ingrid en papa Niels stond klaar met voorverwarmde handdoeken, heuse Unoxmutsen en echte erwtensoep 😁

Dank jullie wel voor deze prachtige foto en een spetterend 2019 gewenst! 😘


We krijgen er een zusje bij!

Als je liefde deelt wordt het altijd meer! Als organisatie zijn we daarom blij om je te kunnen vertellen dat we uitbreiding verwachten! Het is een zusje en ze heet LiemersCare. KraamZus Zuid-Gelderland en Kraamzorg LiemersCare gaan samen verder onder de naam Kraamzorg LiemersCare. KraamZus blijft gewoon KraamZus en LiemersCare blijft LiemersCare, maar aan de achterzijde worden enkele praktische zaken samengevoegd.

Heb je je al ingeschreven bij KraamZus en woon je in Zuid-Gelderland? Dan is de kans groot dat er alsnog een kraamzus bij je thuis komt, want al onze kraamzussen in de regio Gelderland komen in dienst bij Kraamzorg LiemersCare. Meer weten? Lees verder

Net zoals bij een gezinsuitbreiding is er tijd nodig om elkaar te leren kennen en samen verder te gaan in het nieuwe ritme. De komende tijd worden alle huisstijlmiddelen van LiemersCare dus omgetoverd en voorzien van het roze logo zoals je dat in dit bericht ziet!

 


Gecontracteerde zorgverzekeraars 2019

Informatie over de kosten van kraamzorg

Wij hebben voor 2019 met alle zorgverzekeraars een contract gesloten. Sommige (zorg)verzekeraars willen graag dat je je via hen aanmeldt voor kraamzorg. Je kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of informeer bij je zorgverzekeraar.

Lees verder


Een spontane drieling

Dit zijn de dametjes Jasmijn, Daphne en Fleur met hun kraamzus Simone! Na twee maanden in het ziekenhuis mochten ze met papa en mama mee naar huis en was daar Simone voor de couveuse nazorg. ‘Heel fijn om ook bij thuiskomst nog hulp te hebben’ vertelt moeder Simone (die dus ook Simone heet :-)). ‘Vooral met badderen en voeden is het even zoeken naar een ritme’ vertelt ze. ‘Op de foto zie je de ‘nachtopstelling’. Overdag is het natuurlijk fijn om ze zelf te voeden, maar ’s nachts is dit wel zo praktisch. Ze liggen dan in de box, zodat ze niet weg kunnen rollen.’

Geen twee maar drie hartjes
De drieling werd geboren op 22 juni na een zwangerschap van 31 weken en 5 dagen. Jasmijn en Fleur zijn zelfs een eeneiige tweeling en lijken sprekend op elkaar. Moeder Simone: ‘Op de eerste echo waren twee hartjes te zien, toen waren we wel heel verrast. Toen bij de tweede echo bleek dat het een drieling is, was de schok minder groot en dachten we: ‘nog één extra is ook welkom’. Intussen zijn we helemaal gewend en kunnen we de meisjes uit elkaar houden. Ze kunnen elkaars kleertjes dragen, en verder hebben ze een eigen slaapzakje en eigen bedje. Volgende week is de vuurdoop: dan gaat mijn man weer aan het werk. Gelukkig heb ik wat extra hulp, dus ik heb er alle vertrouwen in!’


Zomerkriebels; de babybenodigdheden

 

Ben jij de zomer goed begonnen of kwam je erachter dat er toch nog wel wat ontbrak in je babyarsenaal? Lees hieronder wat echt niet mag missen in je collectie en haal de beste zomerspulletjes in huis voor je kleintje.

Houd de babykamer koel en muggenvrij
In de zomerperiode kan het erg warm worden, dit betekent vaak benauwde babykamertjes. Je deuren en ramen dan maar wagenwijd opengooien? Maar je wilt natuurlijk niet dat je kindje op de tocht staat. Ventileer de babykamer goed wanneer je kindje zich er niet bevindt, houd de zon buiten door goede zonnewering en kleed je kindje luchtig wanneer deze gaat slapen.
Ook muggen komen in deze tijd van het jaar weer tevoorschijn. Houd je het raam op de babykamer toch op een kiertje, dan verwelkom je de vervelende vliegers in je huis. Een simpele hor voor de ramen houdt muggen buiten de deur.. ehh raam bedoelen we.

Tijdens de zonnige wandeling
Met dit heerlijke weer mag je er samen weer op uit voor een zonnige wandeling. Draagdoek, buggy of kinderwagen? Bescherm je kindje in alle gevallen tegen de zon! Naast zonnehoedjes, luchtige kleding, zonnebrandcrème en parasols is een beschermdoek over je kinderwagen, buggy of autostoel een aanrader. Ideaal als je kleintje een dutje wilt doen in de koelte van de schaduw. Maar… let op lieve ouders: gebruik je een willekeurige doek dan kan dit de frisse luchtstroom belemmeren en de temperatuur met wel 10°C laten stijgen. Kies dus altijd voor een goed geteste oplossing! Een goede beschermdoek biedt schaduw en ventileert voldoende. Wandelen of op een terrasje wat drinken terwijl je kindje in dromenland ligt? Het kan! Verlies je kindje echter nooit uit het oog. Lees verder


Stop Noord-Brabant

Iedereen een fijne kraamtijd geven, dat is wat wij het liefste zouden doen. Echter hebben we onvoldoende kraamverzorgenden in de regio Noord-Brabant om de aanstaande ouders de kraamzorg te geven die zij wensen. Als organisatie hebben we daarom besloten om een deel van de kraamzorgaanvragen in de regio Noord-Brabant terug te geven aan de zorgverzekeraar. Samen met andere kraamzorgorganisaties die werkzaam zijn in Noord-Brabant zorgen zij ervoor dat deze cliënten zorg krijgen van een collega-organisatie.

Per 1 januari 2019 trekken we ons helemaal terug uit Noord-Brabant. Uiteraard is dit niet de werkwijze die we voor ogen hebben, echter zien we op dit moment geen andere mogelijkheid dan deze. De (aanstaande) ouders die dit betreft zijn intussen geïnformeerd, evenals de verloskundigen. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kun je rechtstreeks contact met ons opnemen via tel. 088 41 00 712.


Bevallen in de auto

 

Elke bevalling is er een om nooit te vergeten! Maar bevallen langs de snelweg is wel heel bijzonder. Het overkwam Shadira. Op 7 juli werd zoon Jeremiah geboren op weg naar het ziekenhuis in Den Helder. Ze vertelt: ‘Ik had de hele dag al onregelmatige weeën. ’s Avonds belden we de verloskundige, en die constateerde 4 cm ontsluiting. Tijd om naar het ziekenhuis te gaan! In de auto ging het wel heel snel. Toen we wegreden braken de vliezen en belden we opnieuw de verloskundige. Zij reed voor ons uit naar het ziekenhuis. Gelukkig kon ze snel omdraaien en was ze in no time bij ons. Mijn vriend zette de auto langs de weg. De verloskundige hielp me de weeën wegpuffen. Maar er was geen houden meer aan… met mijn benen op het dashboard kwam onze Jeremiah al ter wereld! Zijn trotse zus –die we onderweg nog naar de oppas zouden brengen-  kon haar broertje direct bewonderen! Daarna zijn we doorgereden naar het ziekenhuis voor controle. Eenmaal thuis kwam kraamzus Laura. We genieten van haar goede zorgen en komen een beetje van deze achtbaan vol emoties.’


Nieuwe inschrijfactie!

Als je je nu inschrijft voor kraamzorg bij KraamZus krijg je deze supermooie Koeka swaddle cadeau! Je moet dan wel uitgerekend zijn op of ná 1 oktober. De swaddle is een musthave voor jouw pasgeboren kindje. En door zijn grootte is de doek heerlijk om je kindje in te wikkelen.