Babyshower vs. mothers blessing

 

Zwanger zijn, geboorte en nieuw leven: dat brengt ook nieuwe tradities tot leven! In een paar jaar tijd is de Amerikaanse babyshower omarmd door mama’s to be in Nederland. Hartstikke leuk natuurlijk: in de laatste weken van je zwangerschap overspoeld te worden met cadeautjes voor je baby (vandaar ‘shower’). Denk daarbij veel cupcakes, spelletjes en het feestje is compleet. Of niet? Want het is ook heel leuk om juist de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Bij een mothers blessing ligt de focus op joú in plaats van je baby.

Mothers blessing betekent letterlijk: zegen voor de moeder. Van oudsher een traditie van de Indianen om te vieren dat de vrouw het moederschap betreedt. Het gaat dan niet om het geven van cadeaus, maar om het geven van liefde en aandacht, zodat je straks kunt doorgeven aan je kindje. Bij een mothers blessing gaat het om verwennen, ontspanning en zelfvertrouwen zodat de aanstaande moeder zich kan voorbereiden op de bevalling.

Tips voor een mothers blessing:

💟 een fijne massage. Door vriendinnen (kies voor een hand- of voetmassage) of een zwangerschapsmassage door een professional

💟 bloemenkrans: alle dames nemen een mooie bloem mee, hier wordt een mooie krans van gevlochten voor de aanstaande mama

💟 bemoedigingskaart: iedere vrouw schrijft een wens of bemoedigende zin op een mooie kaart. Gebundeld wordt het zo een mooie set om vertrouwen te geven!

💟 besteed aandacht aan de versiering van de locatie: dat draagt bij aan een ontspannen sfeer. Bij mooi weer is een buitensetting heerlijk

💟 zorg voor lekkere hapjes en drankjes

💟 iedereen kan iets moois meenemen voor de moeder: lekkere thee, mooie bloemen, rozenkwarts (staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid)

Omarm jij deze nieuwe tradities of ben je juist fan van de ‘ouderwetse’ kraamvisite of een kraamfeest? We horen je tips graag! Hoe je je ook voorbereid op de komst van je kindje: we wensen je kindje een warm thuis toe!