Rol van het consultatiebureau

Het consultatiebureau is er niet alleen voor jouw baby, maar zeker ook voor jou! Op de laatste kraamzorgdag vult onze kraamverzorgende de wijkoverdracht in die ze vervolgens naar het consultatiebureau stuurt.

Na de geboorte van je kindje, komt in de 1e week het screenteam thuis voor de hielprik en de gehoortest. In de 2e week komt de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. Als je kindje ongeveer een maand oud is, komt u met uw kind regelmatig op bezoek op het consultatiebureau.Het consultatiebureau houdt een dossier bij van je kindje en uiteraard is er ruimte voor het stellen van je vragen.

Ook krijg je het Groeiboekje waarin alle informatie over de ontwikkeling van je kindje opgeschreven wordt. In dit Groeiboekje staan ook allerlei interessante tips en informatie over de ontwikkeling van je kind. Heb je de eerste week nog niets gehoord van het consultatiebureau, neem dan zelf even contact op. Het consultatiebureau gaat een belangrijke rol spelen in het leven van jou en je kindje. Ze letten onder andere op de ontwikkeling, motoriek, taal, intelligentie en zintuigen van je kindje. Jij kunt er terecht met al je vragen en je krijgt er allerlei adviezen. Heb je vragen of vertrouw je iets niet, maak het dan gewoon bespreekbaar – je moederinstinct werkt niet voor niks.

Bij het consultatiebureau werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van je kind volgen. Bij hen kun je terecht met al je vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien van kinderen tot 23 jaar. Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt je kind van de JGZ-medewerkers.