Digitale kraamzorg

De zorg die KraamZus levert is professioneel, warm en vertrouwd. Wij proberen jou op de juiste wijze te informeren en van zorg te voorzien. Omdat zo compleet mogelijk te kunnen doen, hebben wij onze fysieke kraamzorg aangevuld met digitale kraamzorg. We vertellen je graag meer over de aanvullende zorg in digitale vorm.

Onze digitale zorg

Kraamzorg App
Onze digitale zorg is vormgegeven in de Kraamzorg App en is een vast onderdeel van onze kraamzorg. In de Kraamzorg App vind je o.a. digitale voorlichting, instructievideo’s en online magazines. Ook vind je er allerlei praktische en waardevolle informatie om de kraamweek voor jou zo fijn mogelijk te maken. Met de app heb jij altijd alle informatie bij de hand, ook als jouw kraamverzorgende niet aanwezig is. Als cliënt van KraamZus heb je altijd volledige toegang tot de app.

 

 

Instructievideo’s
Hoe moet ik mijn baby temperaturen? Hoe leg ik mijn baby goed in bed? Hoe vul ik een kruik? Jij hebt 24/7 advies en instructievideo’s bij de hand wanneer jij dat nodig hebt op elk gewenst moment van de dag. De instructievideo’s zijn handig ter voorbereiding op de kraamweek, ook goed als back-up tijdens of na de kraamweek.

Beeldbellen
Fysieke zorg kan aangevuld worden met beeldbellen. Dat kan zijn als je wat hulp nodig hebt bij thuiskomen na bijvoorbeeld een ziekenhuisbevalling, maar ook als aanvulling op de fysieke zorg tijdens de kraamweek. Deze zorg wordt geleverd door een gediplomeerd kraamverzorgende waarbij je voorzien kan worden van deskundig advies en opstart instructies, natuurlijk krijg je ook antwoord op al jouw vragen.

Wat betekent digitale zorg voor jou?

  • Kan KraamZus, door bijvoorbeeld het toenemende personeelstekort binnen de kraamzorg of bij een hoog aantal geboortes, toch niet alle kraamzorguren tijdens de kraamweek leveren, dan is digitale kraamzorg een goede aanvulling op onze fysieke kraamzorg.
  • Jij hebt 24/7 advies en instructievideo’s bij de hand wanneer jij dat nodig hebt. De Kraamzorg App is een handige back-up voor tijdens de kraamweek, maar ook een fijn naslagwerk van de voorlichting en instructies van je kraamzus.
  • Jij kunt je de Kraamzorg App gratis downloaden in de App Store of Google Play Store.
  • De zorgverzekeraars hanteren – met uitzondering van ASR – geen eigen bijdrage over deze digitale uren. Meer informatie hierover lees je hier.
  • KraamZus heeft recent in een convenant landelijke afspraken met de zorgverzekeraars gemaakt over de inzet van digitale uren.
  • Om kraamzorg te kunnen blijven leveren is er een convenant gesloten door Zorgverzekeraars Nederland en brancheorganisatie Bo Geboortezorg. Het gebruik van digitale zorg naast de fysieke kraamzorg is onderdeel van deze afspraak. Informatie over dit convenant vind je op www.zn.nl/actueel

Nog vragen?
Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen.