Kosten

Informatie over de kosten van kraamzorg

Wij hebben voor 2020 met bijna alle zorgverzekeraars een contract gesloten. Sommige (zorg)verzekeraars willen graag dat je je via hen aanmeldt voor kraamzorg. Je kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

 

De door KraamZus gecontracteerde partijen voor 2020 zijn:

 

Eigen bijdrage

Daarnaast is elke kraamzorgorganisatie verplicht om een vaste eigen bijdrage te vragen. Het Ministerie van Volksgezondheid stelt de hoogte vast. In 2020 zal dit €4,50 per uur zijn. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je de eigen bijdrage vergoed krijgt. Lees de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering of dit ook voor jou geldt.

Om het voor jou gemakkelijk te maken nemen we – indien mogelijk – de financiële afhandeling met de verzekeraar van je over. Heb je hier vragen over of is er iets onduidelijk bij je zorgverzekeraar? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 – 41 00 712.

Buitenlandse zorgverzekeraar?

Heb jij een buitenlandse zorgverzekering, neem dan telefonisch contact met ons op via 088 – 41 00 712. Wij helpen je graag verder met je aanmelding.

Uren kraamzorg bijkopen

Als je behoefte hebt aan meer kraamzorguren, dan is er de mogelijkheid om deze bij te kopen. De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft hiervoor een tarief opgesteld. Wil jij meer informatie of uren bijkopen, neem dan telefonisch contact met ons op via 088 – 41 00 712