Borstvoeding

Voorbereid voeden

Moeders bepalen zelf hoe zij hun baby willen voeden. Om die keuze weloverwogen te maken, is het goed om – samen met je partner – te beslissen welke start jullie je kindje het liefste willen geven. Wij hebben daarom alle basiskennis en adviezen van experts over borstvoeding prettig leesbaar verwerkt in ons eigen online voedingsmagazine ZUS&zuigeling  Het geven van borstvoeding is heel natuurlijk, al gaat het niet altijd vanzelf. Voor veel kersverse moeders is het een vaardigheid die ze moeten leren. Het vertrouwen in je eigen vrouwelijke intuïtie wordt groter door goede voorbereiding en begeleiding.

Tijdens de kraamweek helpen onze kraamverzorgenden jou zo goed mogelijk bij het voeden van je baby. Door regelmatige bijscholing en training beschikken zij over alle kundigheid én handige hulpmiddelen. Jij en kindje doen samen de rest, uiteraard met praktische én mentale ondersteuning van jullie kraamzus. Zodat het geven van borstvoeding alle kans van slagen heeft. Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven is kunstvoeding een goed alternatief. In ons borstvoedingsmagazine besteden we daarom ook aandacht aan het geven van kunstvoeding, want dat vraagt minstens zoveel aandacht en betrokkenheid als het geven van de borst.

Onze begeleiding bij het geven van borstvoeding: 

  • informatie over borstvoeding tijdens een persoonlijk intakegesprek + online borstvoedingsmagazine
  • professionele ondersteuning bij het geven van borstvoeding tijdens je kraamweek, gegeven door je eigen kraamzus
  • voor extra hulp of advies bij borstvoeding kun je een lactatiekundige, waar wij fijn mee samenwerken, inschakelen

Voor het geven van advies over borstvoeding hanteren wij de Richtlijn Borstvoeding.

Daarom borstvoeding!

De natuur heeft het prachtig geregeld: moedermelk bevat alle noodzakelijke voedings- en afweerstoffen die je baby nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling. Bovendien is het meteen beschikbaar, op maat gedoseerd en precies op temperatuur.

Dus waarom zou je eigenlijk geen borstvoeding geven? Zeker wanneer je bedenkt dat baby’s het fijn en veilig vinden om bij hun moeder aan de borst drinken. Het gevoel van vertrouwen en verbondenheid geeft je kindje een hogere weerbaarheid tegen stress mee. Voor jezelf is het ook fijn: borstvoeding geeft je rust, draagt bij een snel herstel van de bevalling en helpt je een sterke band met je baby te ontwikkelen. Niet voor niets gingen al veel vrouwen je voor met het geven van borstvoeding!

Succesfactoren

Borstvoeding heeft grote kans van slagen als je op eigen vrouwelijke intuïtie vertrouwt en steun krijgt van je partner. Creëer een ontspannen sfeer en gun jezelf en je baby de tijd om te oefenen. Jullie eigen kraamzus staat je bij met raad en daad, waar nodig met handige hulpmiddelen. In ons borstvoedingsmagazine vind je alvast alle belangrijke informatie, tips en adviezen van experts.