Moederraad

Over de moederraad

De moederraad van KraamZus bestaat uit enthousiaste dames die kraamzorg van ons hebben ontvangen. Zij denken structureel met ons mee om onze kraamzorg steeds te blijven afstemmen op de wensen van de cliënt. De moederraad bestaat uit vijf leden die op dit moment van hun leven tot onze doelgroep behoren. Zij nemen vier keer per jaar deel aan een focusgroepsgesprek rondom een bepaald thema. Bijvoorbeeld: voorlichting, intake, planning, zorg, en zorg bij een stille baby.

De moeders vertellen hoe ze de zorg rondom de zwangerschap en kraamtijd hebben ervaren. De belevingen bieden handreikingen tot verbeteringen. Daarnaast wordt tijdens het gesprek rechtstreeks gevraagd naar tips voor verbetering van onze kraamzorg.

Kortom, het doel van de raad is: zorg blijven ontwikkelen & verbeteren door het af te stemmen op de wens van de cliënt.

 

Neem contact op met de moederraad

Voorstelrondje

Rolien – voorzitter moederraad

Sinds juni 2017 ben ik lid van de moederraad van KraamZus, graag stel ik mij aan jullie voor. Met mijn vriend Remco woon ik in het gezellige Lemmer en samen hebben wij twee zonen: Riemer en Sjoerd. Mijn kraamtijd heb ik ervaren als een zeer waardevolle tijd, mede door de begeleiding van onze kraamverzorgster; een kraamzus. De reden dat ik deelneem aan de moederraad is omdat ik het leuk vind om mee te denken hoe KraamZus zich verder kan ontwikkelen en mogelijk de dienstverlening naar een nog hoger niveau kan tillen. Ik houd ervan om me op een positieve manier te ‘bemoeien’ met hetgeen ik zie en waar ik wat van vind. Dit alles om KraamZus als organisatie te helpen zodat andere (aanstaande) moeders ook een fijne kraamtijd zullen hebben.

 

 

Linda

Mijn naam is Linda en ik ben 33 jaar. Samen met mijn man en onze zoon woon ik in Drachten. Ik werk drie dagen in de week als HR medewerker en de overige dagen ben ik thuis bij mijn gezin. Ik vond de zorgverlening rondom mijn zwangerschap en bevalling erg boeiend en interessant om mee te maken. Ik neem altijd graag een kijkje in de keuken van andere organisaties en heb mijn kraamzus na de bevalling van mijn zoon al een beetje uitgehoord: ‘Hoe gaat dat nou bij KraamZus’. Met name de onderwerpen rondom zwangerschap, geboorte en kraamzorg vind ik erg leuk en boeiend. Om deze redenen zet ik me ook graag in voor de moederraad van KraamZus. Ik vind het erg leuk om mee te praten over de kraamzorg die KraamZus levert en om mee te denken hoe we de zorg nog meer kunnen verbeteren.

 

 

Aafke

Ik ben Aafke Stegeman – van Dijk en mijn geboortejaar is 1985. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen gekregen. Bij de laatste kraamweek die in Leeuwarden was heb ik een kraamzus gehad. Het is mij heel goed bevallen dat de partusassistentie en de kraamweek door één persoon zijn gedaan. Ik vind het gaaf om als ervaren kraamvrouw te mogen helpen de zorg die KraamZus biedt te optimaliseren. Ik hoop dat de ervaringen die ik als Doula op doe ook bijdragen aan de optimalisatie van de zorg tijdens en rondom de bevalling. Ik hoop van harte dat de moederraad helpt om laagdrempelig de ervaringen met KraamZus opgedaan te delen! Er is niets beter dan een goed verzorgde start als kersverse ouders en pasgeborene!

 

 

Laura

Hallo! Mijn naam is Laura en ik ben 29 jaar. Samen met mijn man en dochter woon ik in Wommels. Naast mijn werk als begeleider in de zorg, maak ik deel uit van de moederraad van KraamZus. Het mooie aan de moederraad vind ik dat je actief mee mag denken met de vraagstukken die (aanstaande) moeders, betrokkenen of medewerkers aandragen. Iets kunnen betekenen voor de zorg vind ik erg waardevol. Met veel enthousiasme wil ik dan ook graag mijn steentje bijdragen.

 

 

 

Wytske

Ik ben Wytske, getrouwd met Melle en we wonen net buiten Workum op een boerderij. We houden voor de hobby een aantal schapen en jonge koeien. Melle is timmerman (zzp’er). Ik werk als schoolmaatschappelijk werker in het speciaal onderwijs. Wij hebben een zoon van en een tweeling jongen/meisje. Ik zag de oproep voor de moederraad van KraamZus en was meteen enthousiast; mee mogen denken over de plannen van KraamZus. Ik heb twee mooie kraamweken gehad van een KraamZus en denk graag mee, om voor toekomstige moeders ook z’n fijne kraamweek te krijgen.