Kraamzorg aanvragen

Het is zover; het is tijd om je in te schrijven bij een kraamzorgorganisatie. Je hebt je goed georiënteerd, geluisterd naar anderen en misschien adviezen gekregen hierover. Dit kan natuurlijk ontzettend waardevol zijn en op deze manier ben jij optimaal geïnformeerd, maar uiteindelijk maak jij de keuze wat het beste bij jullie past! Je bent op dit moment op de site van KraamZus en misschien ben jij er al over uit en misschien nog niet. Weet jij het nog niet zeker? Lees dan hier alles over de kraamzorg van KraamZus. Hier lees je alles over onze kraamzorg.

Wil jij graag de beste zorg van een kraamzus ontvangen? Wat super! Lees dan snel hieronder hoe het aanvragen van onze kraamzorg in zijn werk gaat.

Wanneer kraamzorg aanvragen

Het is verstandig om je uiterlijk in de derde maand van je zwangerschap bij ons in te schrijven. Hoe eerder hoe beter, want dan kunnen wij alvast rekening met jouw zorg houden. Heb je de pagina over ons contact met jou al gezien? Hier zie je per trimester wat ons contact met jou is en wat jij op dat moment moet regelen. Bij KraamZus bieden wij één op één kraamzorg. Dit betekent dat je de gehele kraamtijd een kraamverzorgende hebt. Hierdoor krijg je de volledige aandacht en zijn we er zeker van dat je na de kraamtijd al het vertrouwen hebt om het mooie avontuur voort te kunnen zetten. Tevens is het bij ons mogelijk om natuurlijke kraamzorg aan te vragen. Natuurlijke kraamzorg houdt in dat er alleen maar gebruik gemaakt wordt van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby. We besteden aandacht aan warmtezorg.

Kraamzorg op z’n mooist

De kraamweek is een belangrijke periode. Je maakt kennis met je baby en herstelt van de bevalling. Doordat de hormonen door je lijf gieren, ben je vaak wat emotioneel.

In de kraamtijd controleert de kraamverzorgende de gezondheid van jou en de baby. Ze temperatuurt je, bekijkt eventueel je hechtingen en de hoeveelheid bloedverlies. Ook helpt ze je met douchen en aankleden als dat nodig is. De kraamverzorgende houdt de gezondheid van de baby ook goed in de gaten. Daarnaast biedt ze een luisterend oor. Een bevalling en ouders worden: het is niet niks. De kraamverzorgende heeft al veel moeders en gezinnen begeleid tijdens de eerste dagen met een baby.

De kraamverzorgster verzorgt de kraamzorg, dit doet zij onder andere door:

  • het assisteren van de verloskundige tijdens een thuisbevalling;
  • de dagelijkse controle van de gezondheid van jou en je kind;
  • de verzorging van jou en je kind;
  • je partner en eventuele andere kinderen te helpen waar nodig;
  • het geven van voorlichting, adviezen en tips;
  • het ontvangen van kraamvisite;
  • het uitvoeren van een aantal huishoudelijke taken.

Juist in deze tijd is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Klikt het niet met de kraamverzorgende, bel ons dan zo snel mogelijk. Wij zorgen ervoor dat er een kraamverzorgende die beter bij jullie past. Het is jouw kraamweek en wij maken jouw kraamperiode onvergetelijk.

Online kraamzorg aanvragen

KraamZus levert jou de beste zorg. Jouw kraamzus geeft jullie een onvergetelijke kraamweek en de beste start voor jou en je kindje. Wanneer jij de fijne zorg van een kraamzus wilt ontvangen, kun je de kraamzorg online aanvragen. Door online jouw aanvraag te doen, hebben wij direct alle juiste gegevens van jou in je dossier staan. Wanneer jij al eerder zorg van ons hebt ontvangen, zal jouw nieuwe dossier aan je oude dossier gekoppeld worden.

Wanneer jouw aanvraag definitief is goedgekeurd, ben je er zeker van dat KraamZus aanwezig is bij jouw kraamweek. Onze kraamzussen kunnen niet wachten om jouw de beste zorg te geven en van jouw kraamtijd een feestje te maken!

Voordat het zover is, zal er een conZulent van KraamZus contact met je opnemen. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor het intakegesprek.

 

Aanvragen kraamzorg

Mijn KraamZus

Vergeet ook niet, wanneer jouw aanmelding definitief is, om jouw persoonlijke KraamZus omgeving te activeren. Nadat je aanmelding ontvang je hier automatisch bericht over. Hier vind je al jouw gegevens terug en kun je ook wat aanpassingen doorvoeren. Is het intakegesprek met jouw conZulent geweest? Dan vind je hier onder andere ook de samenvatting van dit gesprek terug. Super handig!

Heb jij nog vragen over het aanvragen van kraamzorg? Mail ons dan naar info@kraamzus.nl!

Waar is KraamZus actief?

KraamZus is actief in verschillende provincies en dus in een zeer groot deel van het land. Middels onze postcodechecker kan je eenvoudig uitzoeken of wij kraamzorg verlenen in jouw woonplaats. Wij verzorgen onder andere kraamzorg in Noord – Holland, kraamzorg in Gelderland, Limburg, Drenthe en kraamzorg in Limburg. Naast deze provincies verlenen wij ook kraamzorg in Almere, kraamzorg in Lelystad en kraamzorg in Nijmegen. We zijn (bijna) door het hele land te vinden. Twijfel jij alsnog of wij zorg verlenen in jouw woonplaats? Dan mag je altijd contact met ons opnemen. We helpen je hier graag bij en kijken naar de mogelijkheden.