N A A R • B U I T E N

Vandaag is het nog even perfect weer om te genieten van het zonnetje! Met je newborn op pad is natuurlijk net even spannender dan voorheen. Met de drager of de wagen? Hoe wandel jij het liefst? Of je nu met de drager of met de wagen naar buiten gaat, houd er rekening mee dat het ook voor je kindje snel warm kan worden nu de zon zich weer volop laat zien:

💟 Hou de temperatuur in de gaten. De zon is gauw te warm op het hoofdje van een kind. Controleer regelmatig hoe je kindje zich voelt.

💟 Doe de kap van de kinderwagen pas omhoog als je baby erin ligt.

💟 Doe bij windstil weer of binnenshuis de kap omlaag voor voldoende ventilatie.

💟 Zorg dat je baby het in de kinderwagen niet te warm heeft: zet je baby niet lang in de volle zon maar gebruik een parasol.

💟 Om je kindje in de wagen te beschermen tegen de zon of de wind, zijn speciale doeken te koop, of je kunt zelf een doek bevestigen aan de kap van je kinderwagen. Zorg er wel voor dat er voldoende frisse lucht in de wagen komt, sluit de kap nooit helemaal af!

💟 Een draagdoek/buikdrager is vergelijkbaar met 1 laagje kleding.