Intentieverklaring Kansrijke Start

Op 2 juni heeft gemeente Smallingerland samen met de coalitie Kansrijke Start Smallingerland door middel van een online vergadering de intentieverklaring Kansrijke Start ondertekend. Samen willen zij ervoor zorgen dat alle kinderen in Smallingerland dezelfde kansen krijgen. Het moet geen verschil maken waar je wieg staat.

In Nederland heeft 14% van de kinderen een valste start bij de geboorte. Door deze valse start krijgen kinderen later vaker problemen en ziektes en komen ze vaker in aanraking met jeugdhulp. De geboorte- en jeugdgezondheidszorg en het welzijn werk spelen een belangrijke rol bij de preventie hiervan. Om ieder kind een kansrijke start te geven is een samenhangende aanpak nodig met verschillende partijen. Deze verschillende partijen zijn samen gevormd tot een coalitie Kansrijke Start Smallingerland. De coalitie investeert in een gezamenlijke aanpak rond de eerste 1000 dagen van kinderen. Die periode is van groot belang voor de gezondheid en ontwikkeling in de rest van het leven.

KraamZus is trotse partner van deze coalitie en zal zich voor dit mooie project gaan inzetten.