Zomerkriebels; de babybenodigdheden

 

Ben jij de zomer goed begonnen of kwam je erachter dat er toch nog wel wat ontbrak in je babyarsenaal? Lees hieronder wat echt niet mag missen in je collectie en haal de beste zomerspulletjes in huis voor je kleintje.

Houd de babykamer koel en muggenvrij
In de zomerperiode kan het erg warm worden, dit betekent vaak benauwde babykamertjes. Je deuren en ramen dan maar wagenwijd opengooien? Maar je wilt natuurlijk niet dat je kindje op de tocht staat. Ventileer de babykamer goed wanneer je kindje zich er niet bevindt, houd de zon buiten door goede zonnewering en kleed je kindje luchtig wanneer deze gaat slapen.
Ook muggen komen in deze tijd van het jaar weer tevoorschijn. Houd je het raam op de babykamer toch op een kiertje, dan verwelkom je de vervelende vliegers in je huis. Een simpele hor voor de ramen houdt muggen buiten de deur.. ehh raam bedoelen we.

Tijdens de zonnige wandeling
Met dit heerlijke weer mag je er samen weer op uit voor een zonnige wandeling. Draagdoek, buggy of kinderwagen? Bescherm je kindje in alle gevallen tegen de zon! Naast zonnehoedjes, luchtige kleding, zonnebrandcrème en parasols is een beschermdoek over je kinderwagen, buggy of autostoel een aanrader. Ideaal als je kleintje een dutje wilt doen in de koelte van de schaduw. Maar… let op lieve ouders: gebruik je een willekeurige doek dan kan dit de frisse luchtstroom belemmeren en de temperatuur met wel 10°C laten stijgen. Kies dus altijd voor een goed geteste oplossing! Een goede beschermdoek biedt schaduw en ventileert voldoende. Wandelen of op een terrasje wat drinken terwijl je kindje in dromenland ligt? Het kan! Verlies je kindje echter nooit uit het oog.

Populaire zomerartikelen
Printjes zijn uit, maar wat je deze zomer wél veel ziet zijn producten met een zacht kleurtje en vergrijsde pastelkleuren. Op zoek naar artikelen die helpen om de zomertijd nog fijner te maken voor jou en je kindje? Bekijk hieronder de top 10 artikelen die niet mogen ontbreken in je collectie!

1. Zonnebrandcrème – bescherm de huid van je kindje tegen de zon en voorkom verbanding.
2. Zomerhoedje – houd het hoofdje van je kindje koel en bescherm deze tegen de zon.
3. Luchtige kleding – baby’s hebben het vaak van zichzelf al warm, kleed daarom je kindje luchtig.
4. Badcape of badjasje – lekker gebadderd en geplonsd? Houd je kindje warm en comfortabel in een badjas. Bovendien erg schattig!
5. Beschermdoek – houd je kindje uit de zon en zorg ervoor dat deze genoeg frisse lucht krijgt. Perfect voor day-time-dutjes.
6. Parasol – de zon is schadelijk voor je kindje. Bescherm je kleine kanjer tegen uv-straling.
7. Draagdoek – ideaal voor een heerlijke zonnige wandeling met je kindje.
8. Slaapzak (hydrofiel) – In de warme zomermaanden heeft je kindje het al snel warm in bed. Een hydrofiele slaapzak is gemaakt van luchtig katoen, zodat je kindje comfortabel slaapt.
9. Buggy – Een zonnige wandeling maken met de buggy is perfect. Hij is licht van gewicht, dus makkelijk mee te nemen en op te bergen.
10. Campingbed – De vakantie komt er weer aan. Naar de camping of logeren bij opa en oma? Een handig invouwbaar babybedje biedt uitkomst!

Persoonlijk advies
Wil je nog meer informatie over zomerartikelen voor je baby of heb je hulp nodig bij het uitzoeken? Bij Baby Plus helpen ze je graag! Bezoek de webshop of stap eens binnen in een van de winkels in Hoorn en Haarlem.