Natuurlijk kraampakket

Natuurlijke producten

Er is een opkomende behoefte aan natuurlijke producten. Niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook in de verzorging voor moeder en kind zijn er prachtige natuurlijke producten te verkrijgen. Veel kraamverzorgenden van KraamZus zijn geschoold in de Natuurlijke Kraamzorg, maar des te meer hebben affiniteit met natuurlijk kramen. Een aanvulling hierop zou bijvoorbeeld een Natuurlijk Kraampakket kunnen zijn.

Een gezonde basis

Het gebruik van natuurlijke (en biologische) producten kunnen een positieve invloed hebben op een gezonde ontwikkeling van de moeder en baby. In veel producten van een regulier kraampakket zit schadelijke (rest)stoffen die je zoveel mogelijk wilt vermijden. Bovendien zijn de meeste producten minder prettig in gebruik en belastend voor het milieu.

De pure en natuurlijke producten in het kraampakket zijn voor zowel de zwangere als kraamverzorgende een feestje om uit te pakken én om te gebruiken. Daarbij belast je je baby, jezelf en het milieu zo min mogelijk.

Warmte en rust

Naast de standaard verzorgingsproducten die nodig zijn, zitten er in het natuurlijke kraampakket ook een aantal extra producten, speciaal toegespitst op de Natuurlijke Kraamzorg. In de Natuurlijke Kraamzorg staan warmte en rust in de kraamtijd centraal. Daarom zitten er in het kraampakket onder andere kamille-olie, wolvlies en kamille-kruiden. Kamille is multi-inzetbaar tijdens de kraamtijd en kent veel toepassingen. Jouw kraamverzorgende kan je helpen met het maken van onder andere (buik)wikkels en spoelingen om hiermee je herstel te bevorderen, eventuele ongemakken bij moeder en baby weg te halen en om jou en je baby een gezonde en rustige start te geven.

Ontspannen geboorte

Naast het aspect van milieu en gezondheid kunnen de producten ook bijdragen aan een ontspannen geboorte. Door bewust te kiezen voor liefdevolle producten kan dit doorwerken op je eigen vertrouwen en ontspanning. En hoe meer jij kunt ontspannen tijdens de bevalling, hoe groter de kans is dat je een ontspannen geboorte kunt ervaren. Of je nou bevalt in het ziekenhuis, geboortecentrum of thuis. Je kiest hiermee voor de beste start voor jou en je baby.

Veelgestelde vragen:

  1. Wanneer bestel ik een kraampakket?
    Het is handig om je kraampakket tussen de 28 en 30 weken in huis te halen en uiterlijk 6 weken voor de uitgerekende datum. Voor een thuisbevalling is een kraampakket nodig, maar ook als je van plan bent in een geboortehuis of ziekenhuis te bevallen, moet je een kraampakket in huis hebben. Het kan namelijk zijn dat je onverwachts thuis bevalt. Bovendien zitten in het natuurlijke kraampakket producten die je (meestal) niet in het ziekenhuis krijgt, zoals een cordring en biologisch kraamverband.
  2. Wat zit er in het natuurlijke kraampakket?
    In het natuurlijke kraampakket zitten alle verzorgingsproducten die je nodig hebt voor een thuisbevalling. Je verloskundige en kraamverzorgende willen dat je deze producten in huis hebt om jou zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Hier kun de precieze inhoud van een  natuurlijk kraampakket bekijken.
  3. Wat kost een natuurlijk kraampakket?
    De prijzen van de natuurlijke kraampakketten variëren tussen de 59,95 en 135 euro van basis tot uitgebreide pakketten.