< Terug naar overzicht

Isa

Op 11 oktober is onze prachtige dochter Isa geboren! Hoewel ik de kraamzorg elders had geregeld, heb ik wel een zwangerschapscursus gevolgd via kraamzus. Dit is mij ontzettend goed bevallen!

Ik heb mij destijds aangemeld voor een cursus, omdat ik behoefte had aan informatie. Natuurlijk had ik ook al een hoop gelezen over de bevalling, maar mondelinge toelichting in groepsverband leek mij wel zo gezellig en dat was het ook.

De cursus volgde ik in Sneek, samen met 5 andere vrouwen. Elke week kwam er een ander onderwerp aan bod. Daarnaast was er voldoende ruimte om vragen te stellen. De cursus is wel heel nuttig geweest tijdens de bevalling. Zo kon ik eerder herkennen en plaatsen wat ik voelde en waar ik me in de bevalling bevond. Dit zorgde bij mij voor rust, waardoor ik mij beter kon ontspannen. Ook wist ik hoe ik de weeën weg kon puffen en dat ik regelmatig naar het toilet moest gaan.

Hoewel ik de laatste bijeenkomsten niet bij heb kunnen wonen omdat ik wat te vroeg ben bevallen, ben ik heel blij dat ik de eerste bijeenkomsten wel ben geweest. De laatste bijeenkomst volgt nog, de terugkomdag. Ik verheug me er nu al op om elkaar mét baby’s te zien!