< Terug naar overzicht

Rowendley

Mijn naam is Aranka en ik ben op 13 juli 2013 bevallen van mijn zoontje Rowendley, Ik ben een nuchtere Alkmaarse en denk altijd alles zelf wel te kunnen. πŸ™‚

Ikzelf houd helemaal niet van vreemde mensen in mijn huis en al helemaal niet als ik niet helemaal mezelf ben ( denk aan net bevallen van een kindje πŸ™‚ ) Ik heb in de eerste 10 weken van mijn zwangerschap al gekeken welk kraambureau ik wilde benaderen, na talloze websites te hebben afgespeurd kwam ik uit bij: “kraamzus”.

Mijn eerste reactie was: “wow” wat roze!! hahaha waardoor ik verder ging neuzen op de site.. ik heb eigenlijk direct even contact gezocht en werd te woord gestaan door een zeer vriendelijke en professionele dame.. mijn keuze was gemaakt! πŸ™‚

Tijdens mijn intake gesprek heb ik zo brutaal als ik dacht te kunnen zijn direct even duidelijk gemaakt dat ik absoluut geen getut wilde van mijn kraamzus, ik wilde een dame met ervaring en absoluut geen hulp in de huishouding, ik wilde iemand die wist wat ze deed en lekker mee zou gaan met alles! je hoort het al, ik wilde eigenlijk niemand om me heen, hahaha maar goed ik snapte dat het nou eenmaal nodig zou zijn, al was het maar om zeker te zijn van de goede voortgang van mijn kindje.

Ik heb er best tegenop gezien in mijn zwangerschap.

Eenmaal bevallen ( na een keizersnede ) en ontslagen uit het ziekenhuis heb ik gebeld met de meiden van kraamzus, we spraken af wanneer ik thuis zou komen en daarop aansluitend zou er een kraamzus voor de deur staan.

Alhoewel ik mijn hele zwangerschap een grote mond heb gehad was ik zooooooo blij dat daar iemand stond om ons te ondersteunen, totaal niet wat ik ervan verwacht had! juist super fijn dat er iemand met ervaring aanwezig was om mijn onzekerheid weg te halen.

Ook al denk je dat alles vanzelfsprekend gaat, dat gaat het niet! als nieuwe ouders ben je opeens zo onzeker! Ik heb veel geleerd over de voeding, het badje, slapen, trekjes van mijn kindje, krampjes, uitslag echt over van alles!!!

Wanneer de kraamzus de volgende ochtend weer voor de deur stond dacht ik, : gelukkig ik kan de nacht weer evalueren en horen of dit allemaal normaal is of wat ik zou moeten doen.

Totaal geen bemoeienis o.i.d.

Kortom het was een super fijne tijd met een kraamzus op maat, ik ben Ella nog steeds dankbaar voor haar tips,geduld en aandacht niet alleen voor onze kleine Rowendley maar ook zeker voor mij en voor mij man! Bedankt!

Aranka, Alkmaar