< Terug naar overzicht

Ylva

Onze dochter Ylva is op 31 maart 2015 ter wereld gekomen via een niet geplande keizersnede. Na 2 dagen in het ziekenhuis mochten we al naar huis. Achteraf gezien was dit veel te snel. Ik kon amper lopen en Ylva zat tegen 10 % verlies van haar geboortegewicht, het aanleggen wilde maar niet lukken. Om de 3 uur moest Ylva gevoed worden. Dit gebeurde dmv fingerfeeding door mijn man Frank, omdat ik graag borstvoeding wilde geven. Bij thuiskomst hadden we in 4 dagen af en toe een uurtje tussendoor geslapen, dus we waren verre van uitgerust.

Patricia en stagiaire Rosanna hebben ons 9 dagen geweldig bijgestaan!
We zaten in een emotionele achtbaan en we konden ons verhaal echt bij hun kwijt. We hebben ook ontzettend veel lol gehad. Ook verwenden ze ons met de mooiste creaties van fruit en heerlijke ontbijtjes en lunches.

We liepen tegen een aantal problemen aan mbt het aanleggen die zij ook niet eerder waren tegengekomen in de praktijk. Ylva was de borst als iets negatiefs gaan ervaren, omdat ze continue aan de borst gedrukt werd in het ziekenhuis. Er werd overleg gepleegd met andere collega’s die voorstelden om Ylva te ‘resetten’, wat inhield dat mijn man met haar onder de douche ging en haar nat aan mij gaf. Alsof ze opnieuw geboren werd, zeg maar. Ylva pakte in 1 keer de borst goed en begon te drinken, wat een onbeschrijfelijk mooi moment was!!
Uiteindelijk ben ik toch overgegaan op kolven en het geven van de fles, want ze bleek toch niet goed te drinken. Maar ik heb er wel alles aan gedaan, mede dankzij alle tips van Patricia en Rosanna, en dat is een goed gevoel!