Baby’s houden van wol!

Toen ik 7 jaar geleden zwanger was van onze zoon Lewis had ik zelf een mooie katoenen deken gehaakt en een katoenen wafeldeken gekocht. Twee dekens zijn meer dan genoeg dacht ik. Zo blij was ik met de kleuren die zo mooi in zijn kamertje stonden. Blij was ik met mijn keuze totdat hij geboren werd en de dekens helemaal niks voor hem deden.

Het mooie wiegje werd een wiegje met een stapel dunne katoenen dekens erin. Ik had totaal geen idee dat baby’s zich zo slecht op temperatuur konden houden. Onvoldoende was ik voorbereid op de kraamtijd van onze eerste zoon.

Zoektocht naar het perfecte materiaal

Dit kan anders dacht ik en ben tijdens mijn tweede zwangerschap op onderzoek uitgegaan en kwam bij wol terecht en wel bij merino wol. Wat als eigenschap heeft dat het super zacht is en nauwelijks prikt. We waren direct verkocht en het werd dit keer geen stapel dekentjes.

Ik wilde meer jonge ouders kennis laten maken met wol voor baby’s en zo is onze webwinkel Purebiebie geboren. Een paar maanden voor de opening werd ons derde wondertje met een laag geboorte gewicht geboren, zij hielt zich goed op temperatuur met 1 mooie teddy wollen deken.

Waarom kiezen voor wol voor je baby?

Waarom zou je kiezen voor wol? Het prikt, het jeukt en je kunt het niet wassen? Dit zijn argumenten die wij vaak horen. Wij zetten graag de feiten van wol voor je op een rijtje.

– Wol heeft een antibacteriële werking en reinigt zichzelf. Maar je kunt het altijd in de wasmachine wassen.

– Wol heeft een antiallergische werking

– Wol is warmte regulerend. Het regelt dus zelf de temperatuur en is daarom een absolute musthave voor baby’s. Maar houd altijd de temperatuur van je jonge baby goed in de gaten.

– Wol is duurzaam en mooi!

Ben jij ook nieuwsgierig? Neem dan een kijkje in onze webwinkel of chat met je vragen op Instagram met ons.

Liefs Brigitte

Over Brigitte

Tijdens de kraamperiode van haar tweede kindje is Brigitte gecharmeerd geraakt van de bijzondere eigenschappen van wol. Dit wilde ze graag met andere kersverse ouders delen. Zo is ze Pure Biebie begonnen, een website met mooie en kwalitatieve producten.

Alle blogs van Brigitte →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *