Van kraamzus tot mama

Een echte meisjesdroom, hoe cliché ook, maar mama worden van een baby stond hoog op mijn verlanglijstje. Jarenlang zorgen voor andere mensen; nieuwbakken moeders, baby’s, bevallingen bijgestaan, een hele kraamweek bij een gezin, maar ook zorg geven aan terminale patiënten in een hospice. Kortom: als kraamverzorgster en verpleegkundige was ik wel wat gewend, maar moeder worden; daar is geen opleiding voor!

De test
Eind augustus 2018 bleef mijn menstruatie uit, een vriendin zei meteen: ’testen!’ maar die was negatief. ‘Het zal ook wel niet dacht ik nog, zo snel gaat het niet.’ Al hoop je diep vanbinnen van wel. Een paar dagen later deden we toch samen een test: in nog geen 45 sec stond daar; ‘ZWANGER’. Rennend en gillend ging ik door ons kleine appartement, ik kon het niet geloven. Evert, mijn vriend, stond nog een beetje beduusd te kijken naar de test. Een liefdesbaby die zo welkom is. Na zes jaar liefde met Evert waren we er allebei klaar voor!

Het hartje; het klopt
De komende weken moest ik maar geloven dat er iets in mij groeide. ‘De eerste acht weken duren net zolang als de 32 weken daarna’, had mijn schoonzus gezegd. Ik, Lot, die al zolang een kinderwens had, zou moeder gaan worden ergens begin juni? Ik ging nog maar even zitten en was zo blij ik besloot om even op een wolkje te gaan zitten 🙂
Dat duurde niet lang, want hé wat gaan die eerste weken langzaam. Je denkt, je maakt je zorgen, wilt al iets kopen, maar weet niet of je daarmee de goden verzoekt. Oké, één mutsje met wolkjes, omdat je nou eenmaal wel ook op die wolk zit. Klopt je hartje wel? Ik ben niet misselijk, is dat goed of fout? Ik heb wel pijnlijke borsten, en mijn buik zet wat op na het eten.

Op 23 oktober mochten we dan toch voor het eerst naar je kijken. Daar lig ik dan, met klotsende oksels en zweethandjes. En ja hoor, het hartje klopt! Zonder geluid, maar op beeld goed te zien. Bij tien weken hoor je het pas, want nu kan het nog schadelijk zijn. Nou nee, doe maar niet dan, het klopt toch?

Het grote voorbereiden
Nu begint het pas: het echte voorbereiden. De babykamer bedenken, wat moeten we allemaal kopen en wat vooral ook niet? Ik hou ervan om alles goed en gestructureerd te doen, dus voor 12 weken heb ik mij al aangemeld bij KraamZus en mijn zorgverzekering al aangepast. We kijken uit naar je komst, willen graag jou leren kennen, weten of je een jongen of meisje bent en vooral jou intens veel liefde geven!

Liefs Lot-blogger

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *