< Terug naar overzicht

Damian

Beste Marian,

op 16 november 2018 hebben wij een hartstikke leuke intake met u gehad. Echter wat u ons heeft uitgelegd van de werkwijze van kraamzus is niks van waar gemaakt.

Sterker nog op de dag dat onze zoon is geboren op 15-01-2019 heb ik kraamzus gebeld met het goede nieuws en heeft zij me gefeliciteerd en gevraagd wanneer wij ongeveer ontslagen zouden worden uit het ziekenhuis (dus niemand van kraamzus was aanwezig geweest in het ziekenhuis/weeen of bevalling) en heb ik op geantwoord circa 17:00u. om 15:00u heb ik de definitieve data ontvangen wanneer wij ontslagen zouden worden en dat werd 17:30u en heb ik Kraamzus netjes gebeld en even gevraagd of jullie om 19:00 wilde komen en dat was helemaal prima. wij zijn met ze drieën lekker naar huis gegaan en hebben wachten tot 19:00

na 19:58u heb ik jullie gebeld wat de status was en gaf de mevrouw door de telefoon aan dat mijn voicemail was ingesproken en dat niemand zou komen. Hierop waren wij als kersverse ouders erg van geschrokken en vond ik het persoonlijk bijzonder dat ze het niet nog een keer heeft geprobeerd om te laten weten dat niemand beschikbaar is. ik snap dat het druk is en wisseldiensten kan ik ook nog in komen, maar dat het via een voicemail alleen heeft laten weten dat er niemand komt is echt schandalig. Verder konden wij alleen geholpen worden via de telefoon. Hierop werd ik wel netjes te woord gestaan maar dat was het dan ook. daarop heb ik geantwoord dat het niet de wijze is om ons te helpen en heb ik aan gegeven dat wij zelf contact opnemen met de verloskundige van de Eerste stap.

Hierop heeft Eerste stap meteen contact met jullie opgenomen vanwege dat zij het echt niet normaal vond en bizar dat er op deze wijze is gehandeld. de manager van Kraamzus gaf aan dat er misschien morgen iemand kon komen, maar dat was niet zeker, waar de verloskundige meteen actie heeft ondernomen om contact te leggen met een andere kraamzorg, want dit kan niet bij beginnende ouders. ik ben blij dat wij bij de eerste Stap zitten, want anders zouden wij radeloos zijn geweest.

Ondanks de leuke intake gesprek met u wil ik echt nooit meer te maken hebben met kraamzus, want dit kan echt niet en zeker niet voor beginnende ouders. wees gewoon eerlijk en oprecht, want dan konden wij eerder contact opnemen met de topteam verloskundige van de Eerste stap en laat het niet alleen afweten via 1 voicemail bericht.

ik hoop dat jullie hiermee kers verse ouders mee kunnen helpen want dit kan echt niet.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Q.N. (Niels) van der Poel