< Terug naar overzicht

Juliette

Op 23 december 2013 is ons tweede wereldwondertje geboren. Onze dochter Juliette!

Al vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, hoopte ik dat Korina weer bij ons kon, wilde en mocht kramen. Na een zoektocht op internet, bleek zij bij Kraamzus te werken. Het eerste telefonische contact met Kraamzus voelde meteen goed. Mijn wens om Korina weer als kraamverzorgster te mogen begroeten in die zo belangrijke eerste kraamdagen, werd begrepen. Op voorhand werd er wel duidelijkheid geschetst, dat er logischerwijze niets beloofd kon worden, maar ze wel hun uiterste best gingen doen om Korina bij ons te plaatsen.

Zeer blij was ik dan ook op het moment dat ik hoorde dat Korina inderdaad bij ons zou komen. Het voelde meteen weer vertrouwd. Dit, ondanks het feit dat er meer dan 3,5 jaar tussen de geboorte van onze zoon en dochter zit.

Korina heeft de kracht om de kraamvrouw ervan te overtuigen de baby op een bepaalde wijze te verzorgen, waarbij de wensen en ideeën van de kraamvrouw in ogenschouw blijven. Zo was ik er tijdens mijn zwangerschap van Juliette van overtuigd dat ik, net als bij onze zoon, gedurende 2 keer 10 minuten borstvoeding zou geven. Dit gaf, naar mijn mening duidelijkheid en structuur, voor het gehele gezin. Door Korina ben ik hier van afgestapt en bepaalt Juliette zelf wanneer ze genoeg heeft. Hierdoor ben ik veel minder gefocust op de tijd en kan ik meer genieten van het voeden. Bovendien geeft deze manier van voeden me soms ook nog de gelegenheid om onze zoon een verhaaltje voor te lezen, terwijl ik borstvoeding geef.

Ook heb ik het wederom als zeer prettig ervaren dat Korina op een zeer aangename, doch sturende wijze mij op mijn benodigde rust wees. Ze wijst hier niet alleen op, maar zorgt er ook voor dat je ’s middags echt even tijd voor jezelf hebt om te slapen of bijvoorbeeld je kindje te leren kennen. Dankzij Korina heb ik van meet af aan onderscheid kunnen maken in verschillende soorten huiltjes en de daarbij behorende behoefte. Korina heeft mij wegwijs gemaakt in babytaal.

Korina heeft alles in zich om nog jaren als kraamzus kraamgezinnen te verwennen en daar waar nodig van advies te voorzien.

Regio: Drenthe, Gieten (lees meer ervaringen uit Drenthe)