< Terug naar overzicht

Mo Rohof

Op 13 augustus is ons meisje Mo geboren. Nadat onze verloskundige s´nachts om 01:50 had vast gesteld dat ik 8 cm ontsluiting had. Heeft zei kraamzus gebeld een klein half uurtje later was daar Aranka . Een rustig meisje die direct aan de slag ging met een kruik en de baby kleertjes. Ze heeft samen met de verloskundige alles gereed gemaakt voor de bevalling. Toen bleek dat de ontsluiting bleef hangen op 8 cm hebben ze mijn vliezen door geprikt, en toen voelde de verloskundige dat het baby’tje in stuit lag (gemiste stuit komt een enkele keer voor). Dus toen moesten we naar het ziekenhuis.

Toch naar het ziekenhuis

Er was een kleine kans aanwezig dat de verloskundige het zelf verder mocht begeleiden. Daarom ging Aranka ook mee naar het ziekenhuis die zei als je direct na de bevalling naar huis mag is het wel fijn als ik jullie kan begeleiden. Maar helaas uiteindelijk werd het een keizersnee en mochten wij donderdag met de middag weer naar huis. Toen was het afwachten welke kraamverzorgster er zou komen (erg fijn dat je de hele week dezelfde kraamverzorgster krijgt). Vlak nadat wij thuis waren kwam Aranka gelukkig ook weer aan rijden daar waren wij heel blij mee.

Onze kraamzus

Het is een lekker rustig meisje die onze humor snel door had en borstvoeding erg belangrijk vindt dat vonden wij ook. Zodra er gevoed moest worden stond ze er met haar neus bovenop om te zorgen dat het goed ging , en gaf dan hele nuttige tips over houding en het voorkomen van een borstontsteking. Ook ging er iedere dag een sopje door de badkamer en wc alles in het huishouden draaide gewoon door, erg fijn! Fruit eten werd voor mij die week helemaal een feestje de mooiste en lekkerste creaties werden voor mij klaar gemaakt. Kortom wij zijn zeer tevreden en als er ooit een tweede kindje komt gaan wij weer voor Aranka.

Groetjes Bas Tanja en Mo