< Terug naar overzicht

Nathaly

Toen we vorig jaar zwanger werden van onze tweede kind was het voor ons vanzelfsprekend dat we Gea weer als kraamzus wilden hebben. Tijdens de kraamweek met onze oudste dochter (Sabina) in 2011 had zij ons ontzettend goed geholpen. We hadden leuk contact en ze had ons ontzettend veel geleerd. Ik ben haar (en mijn verloskundigen natuurlijk ook) vooral dankbaar voor het helpen met een goede start van de borstvoeding. Wat hebben wij veel uit de kast gehaald! Bij onze intake hebben we dan ook om Gea als kraamzus gevraagd. Helaas kon ze niet doordat ze ziek thuis zat.

Na een ingeleide bevalling werd op 25 maart 2015 onze tweede dochter Nathaly geboren. Na een nacht in het ziekenhuis maakten we op dag twee thuis kennis met onze nieuwe kraamzus Jeltje. Gelukkig hadden we ook met Jeltje goed contact gekregen en heeft ook zij ons met alles ontzettend goed geholpen! De opstart van de borstvoeding ging een stuk makkelijker dan de vorige keer. De meeste dingen wist ik nog, maar Jeltje heeft nog aardig wat dingen opgefrist bij mij. De overgang van begeleiding in het ziekenhuis naar haar begeleiding thuis ging heel soepel. Bovendien deed Nathaly, ondanks dat ze iets te klein was bij haar geboorte, het ontzettend goed in de eerste dagen. Zo fijn allemaal!

Gea had via Jeltje gevraagd of ze alsnog twee dagen bij ons mocht meelopen. Vanaf de daaropvolgende week zou ze weer voor het eerst aan de slag gaan. Tuurlijk vonden wij dat prima! Helaas zou de tweede dag dan op dag 9 zijn waar op dat moment nog geen aanleiding toe was. Toch is ze op dag 7 geweest waar wij erg blij mee waren. Zo leuk om ook haar weer even te zien! En een extra paar handen kwam goed uit… Sabina had helaas die ochtend buikgriep gekregen. De wasmachine draaide al overuren en nu nog meer! Jeltje had haar handen daar vol aan.

Omdat Sabina ziek was zou Jeltje toch nog een negende dag komen bij ons. Dus kon Gea alsnog haar tweede dag meedraaien. De avond voor de negende dag ging het hier mis. Sabina kreeg helaas twee koortsstuipen binnen vijf uren. Doordat ze deze vaker heeft, zijn we hier helaas bekend mee. Maar door de buikgriep was ze deze keer al enorm verzwakt. Na de tweede stuip is de ambulance hier voor de deur geweest en het ambulancepersoneel vond het noodzakelijk dat ze toch met ze mee ging voor beoordeling in het ziekenhuis. Waar de kinderarts oordeelde dat Sabina een nacht ter observatie moest blijven. Jos mocht uiteraard bij haar blijven.

Wat was ik blij met de hulp van Jeltje en Gea de volgende dag! De dames boden ’s ochtends gelijk aan dat Gea met me naar het ziekenhuis zou gaan en dat Jeltje dan thuis voor Nathaly zou zorgen. Maar hoe kwam het dan met de borstvoeding? We besloten dat ik snel zou gaan kolven zodat Jeltje verse melk in een flesje kon geven. Wat fijn dat ik toch bij Sabina kon kijken die ochtend en dat ik wist dat er goed voor Nathaly gezorgd werd! Gelukkig mocht Sabina met ons mee terug naar huis!

Jeltje en Gea ontzettend bedankt voor de goede zorgen en vooral ook voor dat kleine beetje extra wat jullie voor ons in deze heftige, maar ook bijzondere, kraamweek betekend hebben! Jullie zijn topkraamzussen!