< Terug naar overzicht

Niek

Op 7 februari is onze zoon Niek geboren in het ziekenhuis. 8 Februari mochten we laat in de middag naar huis. Diezelfde avond kwam onze kraamzus Marietje nog langs. We waren erg blij haar te zien, omdat zij bij onze dochter ook de zorg heeft opgestart.

De kraamweek kijken wij met een warm gevoel op terug. Marietje heeft ons een opfriscursus gegeven en zich ook erg goed om onze dochter (bijna 2 jaar) gekommerd. Voor haar was het natuurlijk ook allemaal erg spannend. Marietje heeft echt de tijd genomen zodat Marit aan haar kon wennen. Uiteindelijk konden wij zelfs even met Niek de deur uit, terwijl Marietje met Marit thuis bleef. Nu Marietje alweer een aantal weken weg is, vraagt Marit af en toe nog waar Marietje is. Ook als ze een tas ziet staan die lijkt op die van Marietje, komt haar naam weer even voorbij!

Ook onze honden waren voor ons wel een aandachtspuntje. Deze zijn namelijk dolenthousiast bij bezoek. Het was voor ons dan ook erg belangrijk dat er iemand zou komen die hier vanaf de eerste dag goed op in zou spelen. Hoewel onze honden Marietje iedere morgen enthousiast (lees springend) begroeten, heeft ze hier nooit een probleem van gemaakt. Voor ons dus weer een hele geruststelling.

Daarnaast heeft Marietje ons natuurlijk ook erg geholpen om de eerste week zo ontspannen mogelijk te ervaren. We hebben volop kunnen genieten van onze zoon en dochter in deze week. Marietje heeft veel dingen in het huishouden overgenomen en dacht ook mee met de praktische dingen die nog gebeuren moesten (zoals de hielprik en de gehoortest die in Duitsland net even anders gaan). Hierdoor konden wij deze week ontspannen beleven.

Ook met de borstvoeding heeft ze me goed geholpen. Eigenlijk liep dit vanaf dag 1 soepel. Niek is een makkelijk en tevreden mannetje die meteen goed dronk. Hij groeit inmiddels dan ook goed. We waren erg blij dat Marietje ruimdenkend is en open staat voor ideeen en meningen van anderen. Zo hebben wij Niek bijvoorbeeld nooit wakker gemaakt ’s nachts voor een voeding. Hij sliep meteen tussen de 5 en 7 uur door. Aangezien hij goed groeide was dit geen enkel probleem. Ook wilden wij niet dat Niek bij ons op de kamer zou slapen, maar meteen op zijn eigen kamer. Dat waren wel dingen waar wij vooraf wat huiverig voor waren. Je weet natuurlijk niet van te voren hoe ’star’ iemand is in deze ’regeltjes’. Gelukkig lagen we met Marietje op 1 lijn. Dat zorgt er toch voor dat je vertrouwd met elkaar raakt.

Naast alle dingen die gedaan moeten worden in de kraamweek, vertroetelde Marietje mij dagelijks met een leuk opgemaakt bakje fruit. Verwennerij noemde ik dit, maar het was natuurlijk wel erg lekker!

Als laatste wil ik nog wel even noemen dat we het erg fijn vinden dat Kraamzus ook de zorg in Duitsland levert. Het is natuurlijk wel even spannend of je een kraambureau vindt dat de zorg in Duitsland wil leveren. We zijn bij beide kinderen erg blij geweest dat dit bureau de zorg bij ons wilde leveren!

De week is ons omgevlogen, en we hebben Marietje best ook wel even gemist. Nu moeten we alles zelf weer doen. Natuurlijk ook wel weer fijn dat de eerste week goed verlopen is en je weer op eigen benen staat. Beetje dubbel dus.

Alles is verlopen zoals wij gehoopt hadden. Er is echter 1 ding dat we vergeten zijn… We hebben geen foto van Marietje gemaakt voor in het plakboek!

Dus, Marietje als je dit nog leest… we zouden graag nog een foto van je willen voor in Niek zn plakboek 🙂

En tot slot, nogmaals super bedankt voor de fijne kraamweek die je ons gegeven hebt!

Lieve groet,

Berry, Evelien, Marit en Niek.