< Terug naar overzicht

Nout Möllers

Ik ben op 20 maart bevallen van onze zoon Nout, broertje van Tijl (3 jr 3 mnd) en Vere (1 jr 7 mnd). Corrie (vd Zweep) kwam ’s nachts bij ons thuis na de -zeer vlotte- bevalling van onze zoon. Wat is het toch heerlijk en bijzonder om thuis te kunnen bevallen en dat dan iemand je direct daarna heel lief onder de douche helpt, alles opruimt en schoonmaakt en je dus in no-time in je eigen schone bed ligt te genieten van het wonder dat je zojuist gegund is. En wat fijn dat degene die die bijzondere eerste momenten meemaakt, ook direct degene is die de rest van de kraamtijd bij je in huis blijft!

Want ik kan niet anders zeggen dan dat wij zeer tevreden zijn over Corrie. Wij zijn nog maar net in Friesland komen wonen en hadden in Leiden al goede ervaringen met kraamzorg, dus de lat lag hoog zal ik maar zeggen! Corrie is een echte alleskunner, ze had oog voor alles. Oog voor wat er gedaan moest worden in huis, oog voor Tijl en Vere (Ze nam Tijl mee op de fiets naar een nabijgelegen boerderij om naar koeien en lammetjes te gaan kijken -zodat ik tijdens het middagslaapje van Vere ook even rustig kon liggen en Tijl een geweldig uitje had), maar vooral ook oog voor mij. De borstvoeding kwam namelijk niet op gang zoals ik had gehoopt en het kostte dan ook veel energie en geduld. En wat ik zo knap vond aan hoe Corrie me daarbij ondersteunde is dat ze dat a) heel kundig en goed deed, maar b) ook zónder er enige druk op te leggen. En dat was precies wat ik nodig had om die energie te vinden die nodig was om erin te steken. Het was dan ook heel erg fijn dat Corrie twee dagen langer bleef, want pas tegen de tijd dat ze wegging had ik het vertrouwen dat het goed ging komen -en dat kwam het ook. Nee, ik kan niet anders zeggen dan dat ik grote bewondering heb voor hoe Corrie ons die eerste periode geholpen heeft. Ik dacht van te voren dat ik bij een derde kind wel door de wol geverfd was en niet meer zo zou hoeven leunen op een kraamverzorgster, maar anders is de praktijk. Ook nu was ik weer net zoals bij de eerste keer, blij met de expertise van iemand in huis die je even hardop helpt nadenken over hoe je iets gaat aanpakken.

Ik wilde jullie en uiteraard met name Corrie dan ook graag bedanken voor het belangrijke werk dat jullie doen, door kraamverzorgsters met hart voor hun vak.

Tessel Möllers Horsman