< Terug naar overzicht

Sten Dirk de Koning

Ruim twee jaar geleden hadden wij een super fijne kraamweek met kraamzus Thalita. Inmiddels in verwachting van ons tweede kindje hoop je heel erg dat je weer zo’n mooie week mag beleven. Helaas kregen wij een brief van Kraamzus dat het een erg drukke tijd is (zomervakantie) en dat we mogelijk verschillende kraamzussen in de kraamweek zouden krijgen. We hadden vertrouwen in een goede afloop maar ik gaf duidelijk onze voorkeur voor Thalita aan in de hoop dat het zou lukken.
De avond van 16 augustus braken mijn vliezen en na een vlotte thuisbevalling in het bevalbad is onze zoon Sten geboren. Het ging allemaal erg snel dat mijn man slechts 15 minuten voor de geboorte Kraamzus belde. Maar de wonderen waren de wereld nog niet uit of twee minuten na de geboorte van Sten stond Thalita daar ineens! Ze baalde dat ze te laat was, want had heel graag nog eens een badbevalling willen meemaken 🙂 Het ijs was direct weer gebroken en we moesten erg lachen dat Thalita zo binnen kwam. Het voelde direct weer zo vertrouwd en fijn! Ik was super blij dat onze zoon gezond en wel op de wereld was gekomen maar dat Thalita daar ineens stond maakte het plaatje voor ons helemaal perfect!
De kraamweek was bijna een herhaling van onze eerste kraamweek met onze dochter Jinthe. Het was ook zo bijzonder om haar weer met Thalita te zien, alsof Jinthe nog ergens een vage herinnering had en haar herkende. Ze is normaal gesproken niet zo snel op haar gemak bij ‘vreemden’ maar Thalita kreeg gelijk een dikke knuffel! De hele kraamweek was weer heel ontspannen en relaxt. Mijn herstel verliep ook goed dus we hadden ook gewoon tijd om lekker koffie te drinken en te kletsen over van alles en nog wat.
Het afscheid was ineens daar, de week vloog om. En daarmee het besef dat dit dan voor ons toch echt de laatste keer was. Maar zo dankbaar en blij dat we het weer zo mochten beleven mét Thalita. Jinthe gaf Thalita een mooi kado als herinnering van de twee kraamweken en daarmee sluiten we voor ons deze mooie weken in ons leven en de eerste weken van onze kinderen af. Thalita, nogmaals je bent echt een hele fijne en professionele kraamzus! Je hebt voor altijd een bijzonder plekje in ons hart!

ps. Jinthe noemt nog steeds op dat ze jou ging helpen met Sten badderen. “Ikke Thalita helpen bad!”