Hoe bescherm je je kindje tegen de zon?

babyplusgoedDe lente is begonnen, het zonnetje schijnt en de dagen worden weer warmer. Het is heerlijk weer om er lekker op uit te gaan samen met je kindje. De zon en het warme weer zijn heerlijk, maar waar moet je op letten en wat kan je doen om je kindje tegen de zon te beschermen?

Kleed je kindje niet te warm
Je kindje heeft in de zomer en in de zon verkoeling nodig, je kindje kan namelijk nog niet zo goed tegen de zon. Het is belangrijk dat je je baby goed aankleedt, en vooral niet te warm. Ook in de lente is het belangrijk hier goed op te letten.
Voor het bepalen van kleding kan je altijd goed naar jezelf kijken, wat voor jou prettig is, is vaak ook voor je kindje prettig. Bij warm weer is luchtige kleding prettig, het liefst niet meer dan 1 laag, anders kan je kindje het te warm krijgen. Het liefst kleertjes van natuurlijke vezels, zoals katoen, dit omdat kunststof materialen te weinig vocht (zweet) opnemen.

Erop uit!
Ga je met de kinderwagen op pad, dan is het belangrijk om je kindje te beschermen. Het is goed om de kap van de kinderwagen uit te klappen voor een betere bescherming. Kinderwagens hebben vaak verschillende accessoires voor de warme dagen, denk hierbij aan uv zonnekappen, parasols en muskietennetten. Daarnaast heb je ook speciale doekjes tegen de warmte, ideaal!

Is je kindje ouder dan zes maanden en zit het al in het zitje van de kinderwagen, gebruik dan een petje of zonnehoedje. Vergeet ook niet om je kindje goed en regelmatig in te smeren.
Ga je met de auto op pad, zorg dan dat je zonneschermen in de auto bevestigt.

Deskundig advies bij Baby Plus
Wil je nog meer weten of weten welke keuze het meest geschikt is voor jou? Loop dan eens binnen bij Baby Plus in Hoorn, stuur een mail, info@babyplus.nl, of bel 0229-215186. Zij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, het aanschaffen van de benodigde artikelen of voor nog meer tips voor jou en je kindje.