Aanvragen hulpmiddelen

Bedverhogers en een ondersteek zijn van die hulpmiddelen die van pas kunnen komen tijdens de kraamweek. Ook een rugsteun en douchekrukje zijn soms handig om achter de hand te hebben. Via dit formulier kun je die hulpmiddelen aanvragen. Ze zitten in het basispakket en worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Tip: je kunt ook gewoon een logeerbed in de huiskamer neerzetten dat dienst doet als kraambed. Heb je dat niet? Informeer dan bij een hulpmiddelencentrum bij jou in de buurt.

Let op: een kraambed wordt alleen door de verzekeraar vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie, deze staan onderstaand als ‘Reden’ bij het aanvraagformulier aangegeven.

Samenwerking Medipoint

We hebben hiervoor een samenwerking met Medipoint. Je kunt aangeven wanneer je de hulpmiddelen graag bezorgd wilt hebben, dan zorgt Medipoint ervoor dat ze op je huisadres geleverd worden.

Als je vragen hebt over je bestelling kun je rechtstreeks contact opnemen met Medipoint:
tel. 088 10 20 100.

Bezorgen en terugbrengen

Een dag voor aflevering krijg je bericht met de verwachte levertijd. Als je de producten na de kraamtijd niet meer nodig hebt kun je contact opnemen met de klantenservice van Medipoint om ze op te laten halen. Je kunt de producten ook zelf terugbrengen. Een overzicht van alle adressen en openingstijden vind je op medipoint.nl.