11 november is de dag…

 

Zaterdagavond 10 november

Rond het avondeten komen de eerste kindjes al langs met hun zelfgemaakte lampionnen. Zingend: ‘11 november is de dag…’ Om vervolgens een zakje snoepjes uit te zoeken. Ik sta op wacht en kan elk moment gebeld worden. In mijn hoofd ben ik er steeds mee bezig. ‘Zou ik vanavond of vannacht mijn bed uit mogen voor een kindje ‘Sint Maartens’ kindje?

Het blijft rustig op mijn telefoon. Rond 21:30 uur ga ik naar bed. Mocht ik vannacht wel aan het werk gaan, dan heb ik die paar uurtjes slaap mooi meegenomen.

11 november
01:00 uur.. word ik wakker van een mijn telefoon die over gaat. Snel druk ik mijn nachtlampje aan, en neem slaperig de telefoon op. Aan de andere kant van de lijn hoor ik de zachte stem van mijn collega: ‘Hinke, je mag naar een bevalling’. BAM!!  Een stoot adrenaline vliegt door mijn lichaam, en ik ben klaar wakker. Ik schrijf alle gegevens van het gezin op. En mijn collega sluit af met: ‘Mevrouw kan snel bevallen, dus ga maar gauw die kant op!’

In de auto
Brrr… wat is het koud in de auto! De verwarming maar gauw aan op standje ‘sauna’. Binnen 5 minuten is het lekker warm. Ik heb een half uur rijden, zou ik het gaan halen? Want ja, mevrouw kan snel bevallen.. En wat ik mooi vind: 11 november, toch een bevalling, er wordt een kindje geboren!

Bevallen?!
Ik kom de woonkamer binnen, en voel direct een ontspannen sfeer. ‘Wel héél ontspannen denk ik bij mezelf; voor de laatste fase van de bevalling, maar ja, alles is mogelijk…’.Voordat ik verder kan denken vertelt de kraamvrouw al dat de baby geboren is. Ik kijk even snel en zie dat hij heerlijk bij haar ligt te drinken. Ook dat ziet er ontspannen en supergoed uit. Dan kan ik intussen even bij de verloskundige gaan zitten om de bevalling door te spreken. WOOOW!! Mijn collega zei aan de telefoon al dat mevrouw snel kan bevallen, nou dat is inderdaad zo. Om 23:00 begonnen de weeën, en de baby was er al om 1:06 uur! De verloskundige zelf was nog maar net op tijd aanwezig.

Opstarten
De telefoon van de verloskundige gaat over; de volgende baby is in aantocht. Ze rondt het af bij ons en gaat dan snel naar het volgende adres. Ik start intussen de zorg op. We nemen de tijd om de baby aan te kleden en de kraamvrouw te laten douchen. Ik zet de wasmachine aan met bevallingswas en geef instructies voor de rest van de nacht. De belangrijkste punten zet ik in het zorgplan. Het is 04.15 uur als ik het gezin voldaan achterlaat. De kersverse ouders liggen samen in bed met hun zoon ernaast in zijn wiegje. De grote broer ligt op zijn kamer te slapen. Voor iedereen het moment om nog een paar uurtjes slaap te pakken.

Naar huis
Terug in de auto, brrr… alweer zo koud, kachel aan.. en gaan. Het is rustig op de weg dus ik kan lekker door rijden, zodat ook ik snel weer in bed lig. De adrenaline stroomt nog door mijn lichaam, want ook ik moet de ervaring even werken. Het duurt dus even voordat ik slaap.

PIEP PIEP PIEEEEP
Om 8:00 uur gaat de wekker alweer. Pfff, kort nachtje hoor! Nog even bijkomen. En dan snel uit bed, klaarmaken om weer naar het gezin te gaan. Ik ben benieuwd hoe de eerste nacht gegaan is!

Eén ding is zeker: ik heb er weer zin in!!

Liefs Hinke

Over Hinke

Waar anderen soms nog even op afstand gehouden worden maakt Hinke gezinnen mee in de mooiste week van hun leven. Ze geeft kersverse ouders graag een onvergetelijke start met hun kleine zoon of dochtertje. Ze betrekt broertjes en zusjes graag in de zorg voor de pasgeboren baby! In haar blogs laat ze je meegenieten van haar bijzondere beroep.

Alle blogs van Hinke →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *