Alles er onder!

Vakantie
Ik heb heerlijk bij kunnen komen in mijn vakantie. Wat gaat de tijd dan weer snel. Voordat ik het weet, mag ik alweer aan de slag. Op naar kersverse ouders en broers/zussen die ik mag gaan helpen. Ik ben weer helemaal opgeladen en kan niet wachten om weer een kraamweek te mogen verzorgen.

Starten
Ik word om 14:30u verwacht. Met gezonde spanning rijd ik naar het gezin toe. Hoe zou het met ze gaan? Ik ben erg benieuwd hoe de bevalling is verlopen. Hoe zouden de mensen zelf zijn? En vindt de grote zus het wel leuk dat ik kom helpen?
Eenmaal binnen zakt de spanning gelijk weg. Het voelt direct al warm en vertrouwd bij dit gezin. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een leuke/gezellige week wordt.

Kraamweek
Na twee dagen wennen voor grote zus hoor ik er ook helemaal bij. Ze vindt mijn naam nog wel wat ingewikkeld, dus heeft zij zelf bedacht om mij Minky te noemen. Nou helemaal prima hoor!
‘s Middags doet iedereen even een dutje. Ook voor de grote zus om alle prikkels en nieuwe indrukken te verwerken en voor de ouders om wat slaap in te halen en/of vooruit te slapen. Nu heb ik wat tijd om het huishouden te doen. En…. om de fruithapjes klaar te maken! Deze vielen erg in de smaak 😉 Leuk!

Explosie
Het was weer tijd voor een voeding. Eerst even verschonen om zo de baby wakker te maken. Ook moest er getemperatuurd worden. En ja hoor.. dit prikkelde de darmen om te gaan poepen.. oeps! ALLES er onder. Ook ik moest er aan geloven. Deze baby heeft de primeur, dit was mijn eerste keer dat ik er zo erg onder zat. Haha! Wat hebben we met z’n allen gelachen.


Vervolg op mijn blog Corona 
Helaas speelt dit nog steeds een rol in ons werk en natuurlijk privé ook. Gelukkig zijn de regels ook wat versoepeld. Op het moment van schrijven mag er één vast persoon op bezoek komen bij het gezin wanneer ik in huis ben. Wel met 1,5m afstand. Zodra ik naar huis ben, mag het gezin ook ander bezoek ontvangen, ook met 1,5m afstand. Ik merk dat de gezinnen hierin nog wel erg terughoudend zijn. Ze vinden het nog wel spannend om bezoek te ontvangen met een pasgeborene in huis en stellen bezoek ook nog zoveel mogelijk uit.

Het positieve resultaat wat ik hiervan terugzie in mijn kraamgezinnen: meer rust en regelmaat binnen het gezin. Er is nog meer aandacht voor elkaar en meer tijd om te rusten. Ook de afgelopen gezinnen waar ik heb mogen werken, hebben deze rust als zeer prettig ervaren. Ook zie ik het in het herstel van de kraamvrouwen terug en ook in huis heerst er een heerlijke rust. Hoe hebben jullie dit ervaren?
(Let op: inmiddels zijn de regels alweer aangepast. Vraag hiernaar bij je kraamzus)

Afscheid
Deze eerste kraamweek na mijn vakantie zit er alweer op. Ook deze week is weer voorbijgevlogen. Waar blijft de tijd?! Nu weer een aantal dagen vrij. En op naar het volgend gezin.

Lief gezin, bedankt voor alles! Ik wens jullie al het goede toe.

Liefs Hinke

Over Hinke

Waar anderen soms nog even op afstand gehouden worden maakt Hinke gezinnen mee in de mooiste week van hun leven. Ze geeft kersverse ouders graag een onvergetelijke start met hun kleine zoon of dochtertje. Ze betrekt broertjes en zusjes graag in de zorg voor de pasgeboren baby! In haar blogs laat ze je meegenieten van haar bijzondere beroep.

Alle blogs van Hinke →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *