Apps & boeken voor tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, hoor en lees je ontzettend veel tips en adviezen. Zoveel, dat je soms even niet meer weet waar je het zoeken moet. In dat geval kan het handig zijn om bepaalde boeken en apps bij de hand te hebben. Op die manier heb je alle informatie verzameld op één plek en weet je waar je écht aan toe bent. Wij hebben een paar handige boeken en apps voor tijdens de zwangerschap voor je op een rijtje gezet.

Apps voor tijdens de zwangerschap

Zwangerschap +
Met deze app (download hier voor Android of IOS) kun je je zwangerschap van week tot week volgen. Je kunt per dag bekijken hoe groot en zwaar je baby ongeveer is. Ook kun je echo’s zien van baby’s die ongeveer net zo oud zijn als die van jou. Verder bevat het een schopjesteller, een weeën timer en kun je je zwangerschapskilo’s bijhouden.

ZwangerHap
Tijdens de zwangerschap zijn er veel dingen die je beter niet kunt eten. Omdat het soms lastig kan zijn om te onthouden wat je nou wel en niet mag eten, is het handig om de app ZwangerHap bij de hand te hebben.

In de app (Android of IOS) zie je precies welk eten je beter kunt laten staan maar lees je ook veel tips over eten dat je wel mag eten! Daarnaast lees je wat je het beste kunt eten als je last hebt van zwangerschapskwaaltjes en kun je waarschuwingen krijgen als er een ziekmakende bacterie in een product is gevonden.

Kinder
Geen Tinder, maar Kinder (Android of IOS). Het principe is hetzelfde, maar in plaats van met mensen swipe je met babynamen. Alle babynamen die je leuk vindt, worden opgeslagen en kun je delen met je partner. Namen die jullie beide leuk vinden worden samengevoegd in een lijst en zo hebben jullie een goed overzicht van wat jullie beide mooie namen vinden en wordt het kiezen iets makkelijker gemaakt.

Tuurlijk schatje (hoe mannen vader worden in 9 maanden)
Humoristisch en informatief. Deze (IOS-only) app is gemaakt voor aanstaande vaders en je vindt er handige tips, belangrijke nieuwtjes en grappige feitjes. Geschreven in 295 korte verhalen, voor elke dag van de zwangerschap één. Zo weet je als man wanneer je even extra lief moet zijn voor je vrouw, en wanneer je beter even op afstand kunt blijven.

Breastfeeding – Baby Tracker
Om je voor te bereiden op borstvoeding kan het handig zijn om hiervoor de app Breastfeeding te downloaden. Na de geboorte kan het namelijk handig zijn om een steuntje te hebben dat je helpt onthouden welke borst je kindje als laatste heeft gehad en hoe lang je precies hebt gevoed. Vooral wanneer je ‘s nachts borstvoeding geeft kan het zomaar zijn dat je dit vergeet. De Breastfeeding app (Android, IOS) is een handige tool die je hierbij helpt.

Boeken voor tijdens de zwangerschap

Mama worden
Dit boek is een echte musthave voor vrouwen die zwanger willen worden of al in verwachting zijn. Het boek bereidt je voor op alles wat je moet weten over het krijgen van kinderen. Veel gestelde vragen worden beantwoord, waaronder de volgende vragen:

Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen?
Wat te doen bij eventuele kwaaltjes en onzekerheden?
Hoe bereid je je voor op de bevalling?
Welke basics moet je weten voor de kraamtijd?
Het boek is deels gevuld met informatie van experts en deels met persoonlijke verhalen van moeders wat het interessant maakt om te lezen. Een echte aanrader voor mommies-to-be.

De grote geboortegids
Een ‘handboek’ dat ervoor zorgt dat jij bent voorbereid op de maanden die je te wachten staan. Het boek bereidt je voor op eventuele risico’s en staat vol met interessante medische feitjes en praktische tips die je moet weten. Daarnaast bevat de geboortegids een trappelkaart die je helpt inzien of jouw baby genoeg beweegt. Een boek dat jou dus voorziet van alle praktische informatie over de zwangerschap.

Buskruit met muisjes
Dit boek is geschreven om de laatste weken van de zwangerschap en de eerste weken met de baby minder onzeker te maken. Het boek is geschreven door drie moeders van in totaal negen kinderen op een vlotte manier. In het boek Buskruit met Muisjes vind je veel informatie over hormonen en emoties die horen bij het zijn van een (aanstaande) moeder. Daarnaast worden er ook de nodige tips voor partners geschreven. Gunstig dus voor beide.

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
Dit is hét zwangerschapsboek voor mannen. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt vertelt alles wat de partner liever niet wil weten, maar wel moet weten. Wat zijn hormonen en hoe ga je daar mee om? Hoe herken je weeën? En hoe zit het met de seks? Ook bevat het boek een verklarende woordenlijst die woorden zoals afkolven, indalen, strippen en nesteldrang uitlegt.

Met deze apps en boeken heb je alle informatie die je nodig hebt bij de hand. Zo kunnen jullie je zo goed mogelijk voorbereiden op de zwangerschap en de periode erna.

Liefs KraamZus

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *