Een nieuw jaar, een nieuw begin

Nadat ik met Oud en Nieuw vrij ben geweest, begint het nieuwe jaar weer! Dit betekent voor mij de eerste baby in het jaar 2020 die op mij wacht.

Het wachten

Spannend… Welke ‘mijn eerste baby van 2020’ wacht op mij? Of beter gezegd: op welke baby wacht ik? Na een tijdje was daar het verlossende telefoontje van mijn collega: we hebben een gezin voor je. Yess!! Daar is ‘mijn eerste baby van 2020’. Een meisje!

Die kant op

Ik eet snel mijn tosti op, want mijn vriend en ik waren nog aan het lunchen toen ik gebeld werd. Ik kleed me om, haren vast, tas in de auto… Check, check, dubbelcheck en snel die kant op. Het gezin zit vast al op mij te wachten.

Aankomst (dag 6 voor het gezin)

Ik kom op de afgesproken tijd aan in het gezin. Meneer doet de deur voor me open en ik mag binnen komen. Ik kijk om me heen om de ruimte in me op te nemen. Aangekomen in de keuken en woonkamer vind ik het verdacht stil.  Geen kraamvrouw, geen baby. Waar is mijn ‘eerste baby van 2020’? Ik vraag aan de kraamheer of de dames al thuis zijn. Hij geeft aan dat ze er nog niet zijn en zegt: “Ze zijn nog in het ziekenhuis en hebben daar nog een voeding. Ik haal ze daarna op.”

Oké, ook prima natuurlijk! Dit geeft mij de mogelijkheid om de bevalling en de periode in het ziekenhuis met de kraamheer te bespreken, zodat ik weet hoe hij het heeft ervaren. Straks als mevrouw er is, bespreek ik het nogmaals met haar. Van beide kanten komt er altijd een ander interessant belevingsverhaal naar boven. Na dit gesprek met de kraamheer krijg ik een rondleiding door het huis. Babykamer, slaapkamer, de zolder voor de was… Wat woont dit gezin hier prachtig!

Klaarzetten

De kraamheer krijgt het verlossende telefoontje; hij mag zijn dames ophalen!

En ik? Ik blijf alleen achter in huis. Ik zorg alvast voor de voorbereidingen voor wanneer mem en de baby thuiskomen. Het fruithapje staat klaar (ook voor de kraamheer 😉 ) en het babybedje is opgemaakt, inclusief een warm kruikje. Dan kan ze straks heerlijk warm bijkomen van de reis. Het is voor haar natuurlijk een hele inspanning geweest!

Mijn eerste baby van 2020

Yess!! Daar is ze dan eindelijk! Ik mag ‘mijn eerste baby van 2020’ ontmoeten. En oooh, wat is ze schattig en klein (2415 gram)! Ik ben erg benieuwd naar mevrouw haar verhaal over de bevalling en de periode in het ziekenhuis. Nadat ze mij dit heeft verteld, is voor mij het plaatje compleet. Wat fijn dat ze na een pittige bevallig en een periode in het ziekenhuis thuis mag bijkomen. In haar eigen vertrouwde omgeving. En niets slaapt zo lekker dan je eigen bed natuurlijk!

Borstvoeding

Het kleine meisje heeft het erg zwaar met de borstvoeding. Dit is een groot aandachtspunt voor deze kraamweek. Doordat ze zo klein is, heeft ze niet veel kracht en energie om volledig aan de borst te drinken. Daarnaast kolft mevrouw ook nog, zodat ze via de fles de voeding binnenkrijgt. Mevrouw geeft aan dat het op deze manier goed gaat, maar dat ze toch wel erg graag volledige borstvoeding wil geven. Zonder kolven en zonder flesje.

Dat snap ik heel goed! Die extra handelingen kosten veel tijd en energie. Een goed eerste voornemen: proberen of het lukt dat de kraamvrouw haar dochtertje volledig borstvoeding kan geven, voordat ik weg ben. Het is voor mij een leuke uitdaging om kersverse ouders hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Wat zou het fijn zijn dat dit gaat lukken!

Update

Het meisje groeit als kool en heeft meer energie. Langzaam hebben wij het kolven en bijvoeden van de gekolfde melk afgebouwd om volledig over te gaan op borstvoeding. En wauw, het is gelukt!

Het is zo mooi om te zien dat mevrouw nu vol zelfvertrouwen haar kleine meid de borst geeft.

Afsluiten

Dit gezin kan ik met een gerust hart achterlaten. Wat heerlijk om deze eerste bijzondere week voor het gezin zo af te mogen sluiten. Mijn weekend begint nu. Daarna op naar ‘mijn tweede baby van 2020’!

Lief gezin. Bedankt voor de gezellige kraamweek bij jullie. Wie weet komen wij elkaar nog eens tegen!

Liefs, Hinke

 

Liefs Hinke

Over Hinke

Waar anderen soms nog even op afstand gehouden worden maakt Hinke gezinnen mee in de mooiste week van hun leven. Ze geeft kersverse ouders graag een onvergetelijke start met hun kleine zoon of dochtertje. Ze betrekt broertjes en zusjes graag in de zorg voor de pasgeboren baby! In haar blogs laat ze je meegenieten van haar bijzondere beroep.

Alle blogs van Hinke →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

  1. Karin de Jong op zegt:

    Wat een leuke blog Hinke, heb meteen even al je andere blogs gelezen. Je hebt jezelf vast weer onmisbaar gemaakt bij dit gezin, wij denken in ieder geval regelmatig aan je terug! Onze oudste, Yinthe, heeft het nog vaak over je en laat met trots haar diploma aan iedereen zien, van Hinke gekregen zegt ze der dan wel even bij 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *